בסוף השבוע התקיים בכל הארץ, וגם במודיעין, "יום העסקים הקטנים". אחד ה"פרזנטורים" של הקמפיין הארצי היה דרור אטרי, יו"ר איגוד העסקים מודיעין והשפלה, שהשתתף בתשדירי הרדיו.
ביום שישי יצאו אטרי וחבריו לסיור בשלושה מרכזי קניות בעיר: מרכז מרל"ז, קאנטרי סנטר והקניון. במסגרת הסיור פגשו אטרי, עו"ד חגי אברהמי ונגה קובץ בעלי עסקים מקומיים והקשיבו לבעיותיהם. אטרי עדכן את הסוחרים כי האיגוד נמצא בתהליך של הידברות עם חבר מועצת העירייה ומחזיק תיק העסקים הקטנים והבינוניים שחר מי און, שנבחר לאחרונה וביקש מהם לתת לו הזדמנות להיכנס לתפקיד. אטרי: "מצאתי בשחר פרטנר עם כוונות טובות ועלינו לתת לו הזדמנות ואת ימי החסד בתפקיד החדש".
בעלי עסקים משילת ומרכז עינב דיווחו כי לא הורגש שינוי במחוזותיהם. בעל עסק ב"ישפרו" סיפר לנו כי "הכל הרגיש אותו דבר, כמו בכל יום אחר".
האם נעשות פעילויות או ימי מכירה מיוחדים נוספים אצלכם במרכז?
"אנחנו עושים פעילויות באופן עצמאי, אין לנו עזרה. להיפך – אני חושב שהעירייה יכולה לעזור על ידי הגדלת תדירות קווי האוטובוס המגיעים לאזור. וכמו כן להקל עלינו, לדוגמא לא להקשות כדי לקבל אישורים לפעילויות. אנחנו רשת חנויות ובמודיעין מקשים עלינו בצורה הכי בולטת".
בקניון הצטיירה תמונה אחרת לחלוטין מפיו של בעל דוכן חלבות המוכר באופן קבוע בימי שישי בשוק האוכל. לדבריו, "ביום שישי האחרון הרגשנו עלייה משמעותית במכירות ומחזור המכירות גדל מאד. הייתה תנועה הרבה יותר מהרגיל, נראו קבוצות קבוצות והרגיש לנו כאילו כולם יצאו לטייל. היה מטורף, הם לא נחו לרגע".
עוד סיפר כי לפני האירוע עברה נציגה של בנק הפועלים והציעה לו לקחת חלק פעיל בקמפיין. ההרשמה הייתה ללא תשלום והוא ובעלי דוכנים וחנויות אחרות שנרשמו החליטו על מבצע מיוחד ליום זה ובתמורה קיבלו מבנק הפועלים (בנוסף לפרסום המסיבי בכל אמצעי המדיה) ערכה ובה בלונים ושלטי מבצע פלוס כניסה להגרלה לזוג כרטיסים לשייט להוואי.
לדבריו לא נעשים ימי מכירה מיוחדים לדוכנים או פעילות אחרת להגדלת המכירות בדומה ליום העסקים הקטנים, מצד שני אמר שהוא אינו בטוח אם יש צורך בכך היות והתנועה בקניון גבוהה בלאו הכי בסופי שבוע.
צילום אינגריד מולר