מחירי מגרשים בפארק הטכנולוגי כמעט הוכפלו בתוך שנה

יהודה גולן
2015-09-02 01:00:00
2015-09-02 01:00:00

גם ברשות מקרקעי ישראל וגם בעיריית מודיעין שיפשפו עיניים בתדהמה, לאחר שביום ראשון השבוע הוכרזו הזוכים בחמישה מגרשים ששווקו בפארק הטכנולוגי, בשווי כולל של 49 מיליון שקל (שייכנסו כמובן לקופת המדינה). חמשת המגרשים, הידועים כ"מגרשי שילת" משום שבעבר היו שייכים למושב שילת, נמכרו במחירי שיא במונחים של מודיעין. ואם תרצו –  במחיר הגבוה פי ארבעה ממחירי המינימום שדרשה רשות מקרקעי ישראל במכרז.

חמשת המגרשים נמצאים ברחוב המעיין ולמכרז הוגשו לא פחות מ-94 הצעות (ממוצע של 19 הצעות לכל מגרש).

לפני כחצי שנה, במכרז הקודם, שילמו היזמים הזוכים סכומים שנעו בממוצע סביב 750 אלף שקל לדונם. הפעם התחייבו הזוכים לשלם סכומים גבוהים בהרבה, שנושקים (כולל תשלום עבור עבודות הפיתוח) ל-1.5 מיליון שקל. ושוב למען ההמחשה: המחיר הוכפל.

רון ברזני, מנכ"ל מנהלת אופק ששיווקה את המגרשים, אמר בסיפוק רב: "זאת הצלחה גדולה מאד. השיווק נעשה בצורה אגרסיבית, בלי פירסום רחב לכלל הציבור אלא בשיחות ומפגשים פנים אל פנים מול קהילת לקוחות נבחרת ואיכותית. אני מרוצה מאד מכך שאלה החברות שיגיעו לעיר".

מה עם היתרי הבניה הנדרשים?

"הזוכים יקדמו די מהר את היתרי הבניה ואת הדרוש כדי להתחיל לבנות, מתוך כוונה להעביר לכאן את מרכזי עסקיהם ולפעול ממודיעין. כל חמש החברות יעבירו לכאן את כלל הפעילות שלהן. לא רק את המחסנים ואת הלוגיסטיקה אלא גם את ההנהלה עצמה ושאר יחידות החברה".

מי זכה והיכן

במגרש מספר 65 זכתה חברת דוד צ'פניק ובניו בע"מ ששילמה על המגרש בשטח 12 דונם, סכום 13.8 מיליון שקל. הוצאות הפיתוח שנדרשו עבור המגרש הן כ-3.3 מיליון שקל. מחיר המינימום שנדרש היה כ-3.7 מיליון שקל. כלומר – חברת צ'פניק שילמה יותר מכפול ממחיר המינימום פלוס הוצאות הפיתוח כדי לזכות במגרש.

חברת צ'פניק ובניו זכתה בעוד מגרש, מספר 71, שעבורו שילמה 11.3 מיליון שקל. הוצאות הפיתוח למגרש זה הן כשלושה מיליון שקל.

במגרש 66 זכתה חברת אפקו ציוד (1991) בע"מ, יבואני ציוד הנדסי כבד בהם מחפרונים, דחפורים, מכבשים וטרקטורים. החברה הסכימה להגבלות שנקבעו (שפעילות הכלים הכבדים תהיה בתוך המבנה הסגור כדי לשמור על אסתטיקה חיצונית של בניין הייטק). עבור המגרש, ששטחו 7.75 דונם, שילמה אפקו כ-8.5 מיליון שקל, בתוספת דמי פיתוח בסך 2.1 מיליון שקל. למכרז זה הוגשו 20 הצעות, במחיר ממוצע של 5.3 מיליון שקל להצעה.

במגרש 70 א' זכתה חברת מגה אור שבשליטת צחי נחמיאס ממושב שילת, ששילם עבור המגרש, ששטחו 6.4 דונם, כ-6.9 מיליון שקל, ועוד 1.74 מיליון דמי פיתוח. הוא "ניצח" 16 הצעות מתחרות, במחיר ממוצע של 4.3 מיליון שקל.

במגרש 70 ב' זכתה חברת צ'יטה השקעות נדל"ן (חברת השליחויות המוכרת), שתעביר את פעילותה למודיעין. עבור המגרש, בשטח 7.7 דונם, שילמה צ'יטה כ-8.4 מיליון שקל ועוד שני מיליון שקל כדמי פיתוח. למכרז על המגרש ניגשו 24 מתמודדים, שהציעו בממוצע 4.8 מיליון שקל. גם כאן הזוכה שילמה כפול עבור הזכות לקבל את המגרש לידיה.

ראש העיריה חיים ביבס התייחס למכרז בסיפוק רב: "מה שחשוב במיוחד הם לאו דווקא המחירים הגבוהים, אלא מבחינתי העובדה ש-94 יזמים התחרו על חמישה מגרשים. היחס של כל כך הרבה הצעות לכל מגרש מלמדת שאזור הפארק הטכנולוגי והעיר מודיעין בכלל הפכו לאזור מבוקש ליזמים ושבעלי חברות מעדיפים להעביר לעיר את עסקיהם, למרות המחירים הגבוהים, כי כדאי להם לבוא לכאן. לבעל חברה, החברה היא הבית השני שלו והוא רוצה להיות במקום טוב ונעים ומודיעין בהחלט מספקת לו את הנתונים הללו".

וברזני סיכם: "נקודה מעניינת וחשובה מבחינתנו היא העובדה שכל הזוכים מתכוונים לבנות עבור עצמם את המבנה התעשייתי ולא לבנות ולהשכיר לאחרים. זה אומר שתהיה יציבות לאורך שנים, כשהחברות האלה יעברו לכאן לפעול מפה לאורך זמן".


רוצה לבנות? אל תכרות

היתר בניה להקמת מבנה תעשייה חדש בפארק הטכנולוגי שומר על היער שמסביב קצב האיכלוס של הפארק הטכנולוגי הולך וגובר, כשהוועדה המקומית לתיכנון ובניה בעיריית מודיעין אישרה לאחרונה הקמת מבנה תעשייה חדש, שישתרע על פני 35 אלף מטרים רבועים. המבנה יוקם על מגרש מספר 15 הנמצא ברחוב הצמיחה, ששטחו 14 דונם.

הבקשה נדונה בוועדת המשנה כבר בחודש מרץ 2014.  אז הוחלט לאשר את הבקשה בכפוף לאישור מחלקת התנועה, כשהאישור מותנה במילוי דרישות של מחלקת ההנדסה. לפני חודש הובאה הבקשה להיתר שוב לדיון בפני הועדה להארכת תוקף החלטה עד לחודש מרץ 2016.

 על המגרש יוקמו שני מבנים נפרדים. הוועדה לתיכנון ובניה דרשה התייחסות לנושאי החניה והסדרי התנועה בסביבת המגרש. כמו כן אסרה הוועדה על היזמים לכרות עצים בוגרים באתר הבניה בתחומי המגרש וסביבתו.

(צילום ארכיון)

כתבות נוספות