מחזקים את המעגל

יהודה גולן
2014-12-28 00:00:00
2036-03-04 03:39:00

בעקבות החתימה על הסכם לפיתוח עסקי בין רכבת ישראל לרשות מקרקעי ישראל לפני שנה, מגיעים השושבינים לשלב הביצועי של שיווק ומכירת השטחים לבניית חנויות ובתי עסק בתחנה.

מדובר בהסכם לפיתוח עסקי מסחרי של התחנות בכל הארץ, כשתחנת "מודיעין מרכז" יוצאת ראשונה לשיווק ולעבודות הבניה. הפרוייקט מחולק לשני שלבים, כפי שהסביר ניר רז, סמנכ"ל הפיתוח של הרכבת (ותושב כפר האורנים): "על מבנה תחנת הרכבת 'מודיעין מרכז' יוקם מגדל משרדים ומסחר בשטח של קרוב לעשרים אלף מטרים רבועים".

בהסכם, ראשון מסוגו בישראל, קיבלה רכבת ישראל זכויות חכירה על שטחי קרקע גדולים בחלק מתחנות הרכבת. למעשה בשלושים תחנות יוצא הפרוייקט לדרך, שבמסגרתו יוקמו מרכזי מסחר בתחנות ועוד חמש עשרה תחנות נבחנות לצורך צירופן לפרוייקט – בהן גם תחנת פאתי מודיעין.

רז סיפר ל"מודיעין News" כי בתחנת "מודיעין מרכז" יוקם מבנה חדש שיכיל אזור עסקים, שהוא למעשה קניון וכן אזור משרדים. בנוסף לכך בתחנה עצמה יוקמו במהלך החודשים הקרובים במפלס התחתון עשרות חנויות ועסקים,  בשטח כולל של 1,200 מטרים רבועים, ששיווקם יחל בעוד כשבועיים. השטח עצמו כבר מוכן כולל התשתיות, ונותר רק להשלים את ההפרדה בין בתי המסחר.

"התוכנית היא  להקים מגדל מעל התחנה בעיר והוא יהיה חלק ממרכז העיר והעסקים שהולך ומוקם כאן", אמר ראש העיריה חיים ביבס. הוא הדגיש כי מדובר "בפרוייקט שהינו חלק מתוכנית מרכז העיר שאישרנו לאחרונה סופית בשטח כולל 90 אלף מטרים רבועים של משרדים ושטחי מסחר רבים, שיהוו רצף מסחרי שישתרע מאזור העירייה ועד לקניון עזריאלי ותחנת הרכבת. רצף אחד של עסקים. לכן לרכבת יש חלק חשוב מאד בשינויים".

לגבי שטחי המסחר בתוך תחנת "מודיעין מרכז" הוסיף רז: "סיימנו את שלב הסדרת האישורים הסופיים מבחינה סטטוטורית, מול הועדה המקומית, ובתחילת 2015 נצא למכרזים לגבי מפלס התחתון של תחנת הרכבת, בו ייפתחו לנוחות הקהל, עשרות חנויות ובתי עסק חדשים. לפני מספר חודשים אושרה תב"ע מחודשת למתחם תחנת הרכבת 'מודיעין מרכז' שמאפשרת הקמת 20 אלף מטרים לתעסוקה, כלומר משרדים ועוד 3,000 מטרים של שטחי מסחר וחנויות ובנוסף מאפשר היתר הבניה לבנות עוד 400 חניות תת קרקעיות במקום".

התב"ע המחודשת גמישה מאד ורחבת ייעודים, כך למשל היא מאפשרת ייעוד למה שמוגדר 'מגורים מיוחדים', כלומר לא רק דירות מגורים רגילות, אלא גם מגורים מסוגים שונים כמו מעונות סטודנטים או דיור מוגן לגיל הזהב.

"מתוך כלל שטחי המסחר הקיימים, 1,200 מטרים רבועים מאושרים מיידית לשיווק ואת אלה נתחיל לשווק לרוכשים בעוד כשבועיים", ציין רז. "לגבי השלב השני והרחב יותר, של שיווק 20 אלף מטרים רבועים, כטן מדובר בשיווק שיכוון לגופים גדולים כמו חברות שכבר מתפעלות קניונים ושיש להן ניסיו מעשי בהפעלת שטחי מסחר גדולים".

הנהלת הרכבת מגבשת בימים אלה צוות מקצועי שישקוד על הכנת הפרוייקט הנדל"ני הגדול הזה לשיווק החוצה, מתוך כוונה שברבעון השני או השלישי ניתן יהיה כבר לשווק את הפרוייקט ליזמים.

חשוב לציין כי מעל תחנת "מודיעין מרכז" יוקמו כמה קומות מסחר ומשרדים, אולם ברכבת מדגישים שהתוכנית כפי שהיא מופיעה בהדמיית המבנה, עשויה להשתנות על פי צרכי הלקוח שיזכה במכרז עצמו, "כך שהכל נתון לשינויים תיכנוניים. אם כי המסגרת הכוללת של בניית 20 אלף מטרים רבועים נותרה בעינה".

ברכבת ישראל רואים בתחנת הרכבת "מודיעין מרכז" פרוייקט גדל מבחינת הפיתוח העיסקי. "אנחנו בקשר הדוק עם עיריית מודיעין בנושא ויש לנו שיתוף פעולה מלא איתם", ציין רז. לגבי האפשרות שהמרכז המסחרי החדש מעל התחנה יהווה איום עיסקי על קניון עזריאלי שנמצא ממש מעבר לכביש אמר רז: "אני מקווה שחברת עזריאלי עצמה תהיה בין אלה שיגשו למכרז".

גורם בכיר בעירייה המעורה בנושא אמר כי ברשות מקרקעי ישראל מעודדים את חברת עזריאלי לגשת למכרז מסיבות מקצועיות. אותו גורם אמר כי "ברשות מקרקעי ישראל יודעים ומכירים ביכולות של חברת עזריאלי להרים פרוייקט שכזה והקירבה לקניון עזריאלי מהווה סיבה טובה כדי שחברת עזריאלי תיכנס לפרוייקט וכך תוכל החברה לחזק את אחיזתה במודיעין ולהרחיב מאד את שטחי המחסר שלה במרכז העיר".

בתמונה: הדמיית המגדל מעל התחנה. "התוכנית הסופית תהיה לפי רצון הלקוח" (באדיבות רכבת ישראל)

כתבות נוספות