בשקט בשקט נרקמה העיסקה: צחי נחמיאס משילת, יו"ר ובעל השליטה בחברת "מגה אור" שמחזיקה נכסי נדל"ן מניב בשווי של כמיליארד שקלים, חתם על הסכם שעל פיו הוא ישכיר לרמי לוי (שותפו בנכסים אחרים) את מגרש מספר 33 בפארק הטכנולוגי, עליו יקים לוי מתחם הענק שבו מרכז לוגיסטי גדול ומרכז ניהול וכנראה עוד יחידות מטה של הרשת.
השניים קנו יחד את המגרש שמשתרע על שטח של 44 דונם מחברת רימוני פלאסט. זאת באמצעות חברת הבת המשותפת שלהם, "מגה אור ורמי לוי בע"מ". הם שמרו על סודיות מוחלטת עד שהעיסקה נסגרה ואז לא היתה כבר ברירה אלא לדווח על העיסקה לבורסה ולרשות לניירות ערך, כפי שהחוק מחייב חברות ציבוריות שנסחרות בבורסה.
השניים שותפים בחברה באופן שווה והם משתמשים בה כזרוע הביצועית ברכישות נדל"ן מניב. החברה שילמה לרימוני פלאסט עבור המגרש כמעט 60 מיליון שקל, והוסיפו מס רכישה בגובה 3.5 מיליון. על המגרש תקים החברה המשותפת מספר בניינים, בשטח בנוי כולל של למעלה מ-50 אלף מטרים רבועים.
בהודעה לבורסה העריכו נחמיאס ולוי את עלות הבניה בכחמישים מיליוני שקלים, כך שבתוספת עלות רכישת הקרקע ומס הרכישה תהיה עלות הפרויקט מעל מאה מיליון שקל.
בניין אחד מיועד למרכז הלוגיסטי של חברת רמי לוי וליחידות המטה שיעברו אליו והוא ישתרע על שטח של 20 אלף מטרים רבועים. הבניין השני, הקטן יותר, ישמש כמרכז ניהול. החברה המשותפת של לוי ומגה אור תשכיר את הבניינים לחברת "רמי לוי שיווק השקמה", שתשלם דמי שכירות בגובה של 36 שקלים לחודש עבור כל מטר מרובע. כלומר – דמי השכירות החודשיים יגיעו להיקף של 720 אלף שקל בחודש.
מגרש מספר 33 נמצא ברחוב צלע ההר – כביש הטבעת החיצוני של הפארק הטכנולוגי, המוליך עד לאזור תחנת הרכבת פאתי מודיעין. המגרש, בצידו המזרחי של הכביש, ממוקם במרחק של כמאתיים מטרים מבניין ג'קי ליין שנמצא בתחילת רחוב צלע ההר.
כאמור, את המגרש קנתה חברת "מגה אור" מחברת "רימוני פלאסט" שבשליטת האחים רימוני ממכבים. אלה החזיקו במגרש כארבע שנים לאחר שזכו בו במכרז של מינהל מקרקעי ישראל. לאחר הרכישה החל המו"מ בין "מגה אור" לרמי לוי וביום רביעי שעבר הודיעו שתי החברות כאמור לבורסה, על השלמת העיסקה.
רמי לוי וצחי נחמיאס "עושים עסקים" כבר זמן רב, בעיקר ברכישה של נכסי נדל"ן מניב שחברת "מגה אור" רוכשת ומנהלת ורמי לוי מצטרף כמשקיע אסטרטגי.
"מגה אור" מחזיקה בלמעלה מעשרים מרכזים מסחריים בכל רחבי הארץ, אולם מרכז עיסוקה נמצא במודיעין והסביבה כשהחברה מחזיקה במרכזים מסחריים במרכז עינב, בשילת (שם נמצא מטה החברה) ובפארק הטכנולוגי.
רמי לוי עצמו הביע לא פעם עניין במודיעין ובפוטנציאל העסקי שלה וכך בשנים האחרונות העמיק את אחיזתו בעיר. לאחר שפתח את הסניף הראשון בשילת, פתח לפני כשנתיים את הסניף השני והגדול יותר במרכז עינב. לוי החל את דרכו בדוכן קטן לשיווק מזון ברחוב השקמה בשוק מחנה יהודה בירושלים, ומאז צמח הדוכן לרשת מזון גדולה וריווחית שזכורה בעיקר בזכות אמירותיו של רמי לוי "אני רוצה להרויח קצת מהרבה אנשים, בעוד שהרשתות הגדולות רוצות להרויח הרבה ולכן נעבור אותם". אבל בעיקר נזקף לזכותו מבצע ה"עוף בשקל" שלוי הכניס לשוק ושינה את כללי המשחק הקמעונאי.
גורמי נדל"ן במודיעין מעריכים כי כניסת רשת רמי לוי לפארק הטכנולוגי תשדרג מאד את המתחם, כך שצפוי ביקוש עולה בשנים הקרובות למגרשים ולמבנים שבפארק.
ראש העיריה ביבס ורון ברזני, מנכ"ל מינהלת אופק, מנסים זמן רב לשכנע חברות גדולות לעבור לפארק הטכנולוגי, אבל ללא הצלחה משמעותית. למרות שמספר חברות בהן חברת הביומד "ביוליין", ערוץ 9 הרוסי וחברת CPM של עמיקם אורן, נכנסו בשנה האחרונה לפארק ותקעו יתד במקום.
לוי עצמו, ששהה בחו"ל בימים האחרונים, אמר בשיחה טלפונית ל"מודיעין News" כי החליט לבחור במודיעין כבסיס הלוגיסטי והניהולי של החברה משום ש"מודיעין היא עיר טובה להשקעות ולעסקים. היא ממוקמת מצויין בשבילי ליד כבישים ראשיים. מבחינתי היא מקום מרכזי שקרוב לכל נקודה שבה יש לי סניפים ושאני צריך לשנע לשם סחורה".
לוי ציין כי הרשת ש"התפתחה והתרחבה מעבר לגבולות ירושלים שהיתה המגרש הביתי שלה, מאז וקמה, מתקרבת למרכז הארץ כי זהו דבר מתחייב מבחינה לוגיסטית ועיסקית".
בתמונה: רמי לוי. נוכחות באזור כבר כמעט עשרים שנה (צילום ארכיון)