בעוד חודש יתווספו עוד 1,500 מ"ר למרכז המסחרי "לב רעות", שנמצא בבעלות חברת הכשרת היישוב. בכך יגדל השטח המסחרי שבמרכז מ- 4,000 ל- 5,500 מ"ר, כשבחלק החדש אמורים להתווסף עוד שבע חנויות חדשות ומעליהן קומות משרדים.
בין החנויות החדשות שניתן כבר לציין כי סגרו חוזה שכירות נמצאים "לחם ארז", בית הקפה "גרין האוס" (שעובר מהמשתלה בשילת) ומסעדת הסושי "אושי אושי". בקומת המשרדים יתמקמו סניף של קופת חולים כללית וסניף של בית הספר יואל גבע, לקורסי הכנה לפסיכומטריים.
הבניין עצמו עדיין בשלבי בניה סופיים אבל דנית גורן, המנהלת, משוכנעת שהעבודות יסתיימו במועד המתוכנן: "כיוונו את מועד הפתיחה לחודש ימים לפני פסח, כדי לסייע לעסקים החדשים לקראת החגים, שלא יחמיצו את הקניות לחג".
עד שזה יקרה מתמודדים במרכז המסחרי המתחדש עם בעיה ישנה, שהולכת ומחריפה: השימוש המוגבר של מורי ו(וגם תלמידי) תיכון מו"ר במגרשי החניה של המרכז. גורן: "זאת קטסטרופה גמורה. יש לנו 180 מקומות חניה בלב רעות, אבל יש מאה עובדי סגל בבית הספר והם מחנים אצלנו את הרכבים למרות שיש להם חניה גדולה במגרש של פארק המים".
למה הם לא משתמשים בחניה הזו?
"כי חדר המורים קרוב יותר לצד של 'לב רעות'. לכן הם מחנים אצלנו. אנחנו שוברים את הראש איך לטפל בבעיה. פניתי למנכ"ל העירייה יורם כרמון בבקשה שיסייע. נראה מה יקרה".
מי שהוטל עליו לנסות ולפתור את הבעיה הוא חבר המועצה שלמה פסי, בעצמו תושב רעות. פסי החליט להסתייע לציבור ופנה לתושבים: "אני פונה לתושבים שיניחו על שולחני הצעות לפיתרון נושא החניה. אחד הפתרונות האפשריים הוא לסגור את החניה במחסום ולאפשר חניה מבוקרת חינם למשך שעתיים והחל מהשעה השלישית לגבות כסף".
גורן מודיעה שאם לא תהיה לה ברירה, היא תפעל באופן חד צדדי: "אני שוקלת להציב מחסומים בכניסה למגרש החניה ולחסום את הכניסה עד לשעה שמונה וחצי בבוקר, כשהעסקים נפתחים. תפקידי הוא להבטיח מקומות חניה ללקוחות העסקים במתחם".
צילום יחצ, מרכז לב רעות