לאחר שבמחצית הראשונה של שנת 2024 זינקו מחירי השכירות במודיעין ב-12.2%, עיון בלוחות המודעות באתר יד 2 מגלה כי עליות המחירים לא מראות סימני עצירה, ורמות המחירים במודיעין מתחילות להזכיר את אלו של אזורי הביקוש במרכז.
כזכור, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שכר הדירה הממוצע במודיעין לדירת 4 חדרים עלה מ-6,067 שקל לחודש בדצמבר 2023, ל-6,807 שקל לחודש ביוני 2024. עם זאת, מבין עשרות רבות של מודעות השכרה של דירות 4 חדרים בעיר רק בודדות משווקות כיום במחיר של פחות מ-7,000 שקל, וגם אלו הן בעיקר דירות ישנות בשכונות הוותיקות של מודיעין. כך למשל, דירת 4 חדרים ברחוב אודם בשכונת אבני חן מוצעת כיום להשכרה ב-7,200 שקל לחודש, ואילו דירה דומה ברחוב חטיבת גבעתי מוצעת ב-6,900 שקל.
בדירות 3 חדרים הזינוק במחירי השכירות במודיעין בולט עוד יותר. הדירות הזולות ביותר שמצאנו השבוע משווקות במחיר שנעים בסביבות 5,500 שקל לחודש (דירות בגודל של בסביבות 80 מ"ר ברחובות עמק איילון ונחל בזק), בעוד שמרבית הדירות מסוג זה מתומחרות ב-6,000 שקל ומעלה. כך למשל, ברחוב תשרי בשכונת הכרמים מוצעת כעת דירת 3 חדרים בגודל של 95 מ"ר ב-6,500 שקל לחודש.
בסך הכל עומדות כיום להשכרה דרך האתר יד 2 כ-30 דירות 3 חדרים בכל העיר בלבד, כאשר בשכונות החדשות של העיר רמות המחירים בדרך כלל גבוהות עוד יותר. בשכונת מורשת, שברובה עדיין מתנהלת בנייה מסיבית, מצאנו מגמה מעורבת, כאשר דירות 3 חדרים סטנדרטיות, ששווקו במסגרת תוכנית מחיר למשתכן, מתומחרות כיום במחירים הנעים בין 5,500-6,500 שקל לחודש (מבלי להתייחס לדירות גן, שבאופן טבעי יקרות יותר).
העלייה המתמדת במחירי השכירות בעיר באה לידי ביטוי גם בנכסים היקרים יותר, כאשר בחיפוש אחר דירות פנטהאוז נראה כי בתוך השכונות הוותיקות תשלמו עבור התענוג לא פחות מ-7,200 שקל לדירת 4 חדרים בשכונת מוריה ו-8,400 לדירת 5 חדרים ברחוב עמק האלה. בשכונות החדשות – ציפורים, נופים ומורשת – המצב קיצוני עוד יותר. כך למשל, על דירת פנטהאוז בת 6 חדרים ברחוב שמעון פרס במורשת תתבקשו לשלם לא פחות מ-11,900 שקל לחודש, 5 חדרים ברחוב יצחק בן צבי ב-10,900 שקל, ו-5 חדרים בשכונת נופים ב-10,500 שקל. את הפנטהאוז היקר ביותר, אגב, מצאנו ברחוב יער בן שמן בשכונת נופים, בו מבקשים בעלי הנכס 12,000 שקל לחודש עבור דירת 6 חדרים בגודל של 150 מ"ר.
אם בשנים האחרונות היו תקופות בהן היצע הדירות להשכרה בעיר היה מצומצם למדי, הרי שכעת עומדות להשכרה דרך יד 2 למעלה מ-200 דירות, ובמשרדי התיווך ודאי נמצאות דירות נוספות. עם זאת, במגמה המאפיינת לא רק את מודיעין, המחסור בעובדי בניין והתעכבות בניית פרויקטים רבים מפנים מחפשי דירות רבים אל שוק השכירות.
כפי שפורסם במודיעין News בחודש מאי האחרון, תפנית בשוק השכירות המקומי לא נראית בשלב זה באופק, לפחות עד השלמת בניית שכונת המעיינות, שתהיה הראשונה בעיר בה ייבנו גם דירות 2 חדרים ודירות סטודיו, וחלק ניכר ממנה יופנה לטובת דיור בר השגה גם לשכירות. התחלת בניית השכונה צפויה לא לפני סוף 2025, ובינתיים הישועה לא הגיעה גם מפרויקטים כמו זה של עזריאלי במרכז העיר או הפרויקט בשכונת מוריה, שנבנו לטובת דיור לשכירות אולם שווקו לבסוף במחירים גבוהים במיוחד, כמו למשל 6,500 שקל לחודש עבור דירת 2 חדרים. גם רובע הצעירים של מודיעין, בו צפויות להיבנות למעלה מ-350 דירות קטנות, נמצא עדיין רק בשלבי התכנון ומועד התחלת הבנייה טרם ברור.
איש הנדל"ן המקומי זאב שומכר הסביר השבוע מדוע המחירים בעיר לא מפסיקים לעלות. "הסיבה הראשונה היא שאין במודיעין התחלות בנייה, ואנשים נשארים בדירות השכורות שלהם. הסיבה השנייה היא שמחירי הנדל"ן בעיר גבוהים, ולא מעט תושבים מגלים שאין להם יכולת לקנות בית ונשארים בדירות שכורות. בנוסף, בתחילת המלחמה הגיעו למודיעין מפונים מהדרום ומהצפון ושכרו כאן דירות. חשבנו וקיווינו עבורם שהם מגיעים לכאן לטווח קצר, אבל כעת, כשאין צפי לחזרה לשגרה בעתיד הנראה לעין, הם הבינו שהם כאן לטווח הארוך והדירות ששכרו אינן מתפנות".
"באוגוסט 2023 בעלי הדירות במודיעין ביקשו מחירים שהיו זולים ב10-15% מהמחירים המבוקשים היום", מוסיף שומכר, "המחירים במודיעין היום מתקרבים למחירים שמבקשים עבור דירות בתל אביב".