מתגבר המאבק בין ירושלים למודיעין על הזכות לארח את תאגיד השידור הציבורי החדש (שמחליף את רשות השידור). התאגיד שוב אישר – בישיבה מיוחדת לפני שבועיים – כי ישכור את בניין ערוץ 9 בפארק הטכנולוגי של מודיעין. עיריית ירושלים, בתגובה, מיהרה להגיש בג"צ נגד ההחלטה.
אישרור ההחלטה לעבור למודיעין ולשכור שטחים נרחבים במתחם ערוץ 9 נבע מכך שלא נמצא בירושלים מבנה מתאים למשכנו הקבוע של התאגיד החדש. מנגד, ערוץ 9 הציע לתאגיד שטחים נרחבים של אולפנים, חדרי עריכה והקלטה ואת כל הציוד הדרוש לתיפעולו של התאגיד החדש.
למערכה נגד מודיעין התפקדו ראש עיריית ירושלים ניר ברקת וחברי "השדולה למען ירושלים" בכנסת: חה"כ רועי פולקמן, מוטי יוגב, אראל מרגלית, חיליק בר ונחמן שי. אלה הגישו את הבג"צ ואפשר להניח כי שותפם הבכיר (והשקט) הוא מנכ"ל עיריית ירושלים בהווה והיועמ"ש שלה קודם לכן – אמנון מרחב ממודיעין. מי שהיה חבר מועצת העיר ומועמד לראשות העיריה וכמעט וניצח את חיים ביבס בעשור הקודם.
בעתירה נטען כי "חוק השידור הציבורי אינו בעל משמעות סמלית ודקלרטיבית בלבד אלא הוא בעל חשיבות לאומית והוא נועד להבטיח בפועל את חיזוק מעמדה, מקומה וחשיבותה של ירושלים כבירתה של מדינת ישראל, כמרכז לאומי, ממלכתי וכלכלי". העותרים ציינו כי "פעם אחר פעם כושלת מדינת ישראל במימוש והגנה על הוראות חקיקה אלה, באמתלות כאלה ואחרות".
בעתירה נטען עוד כי מעבר להיותה של החלטת התאגיד מנוגדת לחוק, יש בה כדי לפגוע פגיעה קשה בפיתוחה הכלכלי של העיר ירושלים, הן בשל העובדה שבמהלך התקופה בה ישהה התאגיד מחוץ לירושלים, הוא יגייס עובדים רבים שלא כולם יתגוררו בירושלים, והן בשל כך שעובדי התאגיד תושבי ירושלים ייאלצו לנסוע למקום עבודתם אל מחוץ לעיר, דבר שעשוי לגרום להם לנטוש את מקום מגוריהם בירושלים ולעבור להתגורר בעיר ממנה יפעל התאגיד או לוותר על עבודה עבור התאגיד.
בשבוע שעבר פנה ברקת גם לראש הממשלה בנימין נתניהו במכתב חריף בבקשה למנוע את מעבר התאגיד מהעיר: "קשה להכביר במילים על החשיבות של פעילותו של התאגיד בירושלים ובוודאי שבתקופה מאתגרת זו, ורגע לפני יום ירושלים, רק גובר הצורך בחיזוקה של ירושלים וזוהי אינה העת "להקל" בחוקים ברורים אותם חוקקה הכנסת לצורך כך, אלא להקפיד עליהם ביתר שאת".
בתמונה: אולפני ערוץ 9 במודיעין. רק תבואו (צילום ארכיון)