נמכר המגרש האחרון לבניית 24 קוטג'ים בשכונת מוריה. ההתעניינות במכרז היתה גבוהה במיוחד גם נוכח העובדה שמדובר בשכונה שבה המחירים רק עולים, כמו בכל מודיעין, אבל בעיקר משום שזהו המגרש האחרון שניתן לבנות עליו קוטג'ים צמודי קרקע באזור מוריה והשבטים. בכך למעשה הסתיימו שיווק המגרשים בשכונה המבוקשת ביותר במודיעין, פרט לעוד מגרש שיצא לשיווק ושעליו ייבנו 25 יחידות דיור במסלול "מחיר למשתכן".
חברת א.כ מגורים, שזכתה בקרקע הנדירה שנמצאת ממש בעיבורה של השכונה, תהנה גם, כך על פי תנאי המכרז, מאפשרות להגיש בקשה לשינוי תוכניות או בקשה לקדם תוכנית בניה חדשה למגרש. כלומר אם היזם ירצה להמיר את בניית 24 הקוטג'ים שאושרו לבניה בבניה רוויה של בתי דירות או מדורגים, הוא יהיה רשאי להגיש בקשה לרשות מקרקעי ישראל, הכל כמובן בהתאם לשיקולים כלכליים.
היזם הזוכה, כתריאל זולטי שהוא קבלן "ן ירושלמי ותיק ומוכר שמחזיק בשליטתו את חברת א.כ.מגורים 38 בע"מ, הותיר מאחור 17 הצעות מחיר שנפלו בתחרות מולו. זולטי הציע לשלם עבור הקרקע, 22.6 מיליון שקל, בעוד הערכת השמאי הממשלתי היתה שהקרקע שווה 17.3 מיליון. כך שזולטי שילם פרמיה של כחמישה מיליון שקל מעל מחיר השמאי.
בנוסף לכך נדרש הזוכה להוסיף עוד 13.6 מיליון שקל כהוצאות פיתוח, הכוללים גם תשלום עבור בניית מבני ציבור בשכונה. לסכומים אלה יש להוסיף גם תשלום מע"מ כחוק, וכן מס רכישה, כך שהסך הכולל של העיסקה יעבור את רף 42 מיליון השקלים.
המשמעות היא שאם זולטי יבנה את 24 הקוטג'ים ולא יבקש לשנות את ייעוד הקרקע, מחיר הקרקע והוצאות הפיתוח לכל קוטג' יגיעו לכ- 1,750,000 שקל לפחות, כאשר מחיר הפיתוח לקוטג' שננקב במסמכי המכרז היה 556,000 שקל. על סמך נתונים אלה, ההערכה הזהירה היא שמחירי הקוט'גים לציבור יתחילו מסף של 3.5 מיליון שקל וסביר שנראה מחירים לקוטג' שינועו סביב 4 מיליון שקל.
בתנאי המכרז ניתנה הקרקע בחכירה לתקופה של 98 שנים עם אופציה לתקופת חכירה שניה גם היא ל-98 שנים. המכרז עצמו פורסם ע"י רשות מקרקעי ישראל במסגרת שני מכרזים שפורסמו באותה עת לגבי שתי רצועות קרקע בשכונה, כשהמגרש השני מיועד לבניית 25 יחידות דיור במסגרת מסלול "מחיר למשתכן" ושתוצאותיו יפורסמו במועד מאוחר יותר.
לגבי המגרש שבו זכה כתריאל זולטי – כבר מספר חודשים שכמה משרדי נדל"ן במודיעין וגם מספר חברות בניה, מפרסמות מודעות שיווק לגבי רכישת דירות במתחם, עוד לפני שנודע בכלל מי יזכה בקרקע. קבוצות הרכישה וחברות קבלניות שהתארגנו לקראת המכרז, הוציאו בחלקן סכומים לא מבוטלים כדי להכין תוכניות אדריכליות, רובם כמובן הפסידו את הכספים בהוצאות התיכנון המוקדם לאחר שנודע מי הזוכה המאושר.
בתמונהה שכונת מוריה. זהו, נגמר. תחפשו בשכונה אחרת (צילום ארכיון)