מכה לתושבי מכבים-רעות: בג"צ עצר את העברת הקרקע לידיהם

יהודה גולן
2015-11-10 00:00:00
2035-02-27 02:44:00

מכה לתושבי מכבים ורעות והישג משמעותי ל"אגודה לצדק חלוקתי": בג"צ קבע שמועצת מקרקעי ישראל תשוב לדון ב"המשך הרפורמה במקרקעי ישראל" וכי יובאו בפניה נתונים חדשים. משמעות ההחלטה גרועה לתושבי רובע היוקרה של מודיעין, כפי שיוסבר בשורות הבאות.

לפני שבוע התקיים בבית המשפט העליון, בשבתו כבג"צ, דיון בעתירת ה"אגודה לצדק חלוקתי" נגד החלטת מועצת מקרקעי ישראל מספר 1370, העוסקת בהמשך הרפורמה במקרקעי ישראל ובמרכזה החלטת המדינה לוותר על הבעלות על הקרקע בבתים צמודי הקרקע והעברתה לידי הדיירים, כמעט בלי תמורה כספית.

ההחלטה מיטיבה מאד עם תושבי רעות ומכבים, שכולם מתגוררים בבתים צמודי קרקע שנחכרו מהמינהל ובעבורם משלמים התושבים דמי חכירה. החלטה 1370 היתה מבחינת תושבים הרובע "מתנה חינם" של המדינה ושוויה הכספי נאמד במאות אלפי שקלים לכל יחידת דיור. "האגודה לצדק חלוקתי" נכנסה למאבק בטענה כי אסור למדינה להעניק מתנות לתושבים עשירים על חשבון תושבים אחרים.

בחודשים האחרונים פנו רבים מתושבי מכבים ורעות לרשות מקרקעי ישראל ומילאו את טפסי העברת הבעלות שעליהם התבקשו לחתום כדי שהרשות תוכל לבצע את העברת הבעלות על הקרקע לטובת התושבים. כאמור – העניין הזה כעת בהקפאה.

בדיון בבג"צ טענה עו"ד רויטל ברילנשטיין מ"האגודה לצדק חלוקתי" כי "החלטה 1370 מעניקה הטבות בלתי סבירות לאוכלוסיה האמידה ביותר בחברה הישראלית, בהסתמך על נתונים עובדתיים העולים מתגובת המדינה". מנגד הפרקליטות טענה לסבירות ההחלטה, שנועדה לטענתה להקל על הליכי בירוקרטיה ולהגדיל את מלאי הקרקעות.

השופטים  אליקים רובינשטיין, חנן מלצר ונועם סולברג קבעו כי הנושא יובא לדיון מחודש בפני מועצת מקרקעי ישראל עם נתונים ועמדות אודות שווי ההטבה המוענקת. עוד נקבע כי המדינה תגיש הודעת עידכון תוך 90 יום לבית המשפט, כדי שהאגודה תוכל להגיב אליה.

בתום הדיון אמרה עו"ד רויטל ברילנשטיין: "אותם הטעמים שהובילו להקפאת חלק מהחלטה 1370 של מועצת מקרקעי ישראל צריכים היו להוביל לביטולה המוחלט. אנו מקווים שכעת יובאו נתונים ממשים בפני המועצה שיחשפו את שווי ההטבות שהוענקו בשנה האחרונה לחוכרים שפעלו בהתאם להחלטה ושחברי המועצה יעמדו על מימוש האינטרס הציבורי הכולל ויבטלו את ההחלטה". 

צילום אינגריד מולר

כתבות נוספות

אומרים תודה

משרד הרווחה העניק השבוע במודיעין אות הוקרה לעמותת קהילת שבט הנובה, הודות לעשייה נרחבת למען שורדי המסיבות ב-7 באוקטובר

הגדלה? לא על חשבוננו

תושבים בשכונת מוריה מתארגנים להגיש התנגדויות לתוכנית להרחבת המרכז המסחרי טרסה: "יהפוך למרכז המסחרי הגדול במודיעין"

מוזילים ומחזקים

מועצת העירייה אישרה תיקון לצו הארנונה שצפוי להביא החל מהשנה הבאה להוזלה בתעריפים שמשלמים עסקי המסחר במע"ר, וסגן ראש העירייה מספר על מהלכים נוספים לחיזוק האזור

במגמת ביזנס

אחרי שכבר ניהל מספרה כבר בגיל 13, יהונתן נמני בן ה-16, בן למשפחה דתית מחשמונאים, פתח לאחרונה חנות בגדים במודיעין

אומרים תודה

משרד הרווחה העניק השבוע במודיעין אות הוקרה לעמותת קהילת שבט הנובה, הודות לעשייה נרחבת למען שורדי המסיבות ב-7 באוקטובר

המשך קריאה »

מוזילים ומחזקים

מועצת העירייה אישרה תיקון לצו הארנונה שצפוי להביא החל מהשנה הבאה להוזלה בתעריפים שמשלמים עסקי המסחר במע"ר, וסגן ראש העירייה מספר על מהלכים נוספים לחיזוק האזור

המשך קריאה »

במגמת ביזנס

אחרי שכבר ניהל מספרה כבר בגיל 13, יהונתן נמני בן ה-16, בן למשפחה דתית מחשמונאים, פתח לאחרונה חנות בגדים במודיעין

המשך קריאה »