ירידה של 16% במכירת דירות חדשות במודיעין

יהודה גולן
2017-05-25 01:00:00
2017-05-25 01:00:00

שנת 2016 לא היתה שנה טובה לחברות הבנייה וליזמים שכן בעיר הורגשה צניחה של ממש במכירת דירות חדשות "יד ראשונה" כמו למעשה בשאר חלקי הארץ.

כך עולה מהדו"ח התקופתי שפירסמה בשבוע שעבר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הנתונים בכל ערי ישראל מלמדים על ירידה כאמור במכירת הדירות החדשות, אבל במודיעין הגיע שיעור הירידה ל- 16%. ירידה יחסית חדה לעומת ממוצע של 8% בהיקף הירידה בכלל ערי ישראל.

הסיבה המרכזית לירידה במכירת דירות חדשות בכל ערי ישראל היא תוכנית "מחיר למשתכן" ו"מחיר מטרה" שגרמו בעיקר לזוגות צעירים "לשבת על הגדר ולהמתין להגרלות במקום לגשת למשרדי חברות הבניה ולרכוש דירה בשוק החופשי ולא במסגרת מחיר למשתכן ומחיר מטרה. השפעת "מחיר למשתכן" ו"מחיר מטרה" מורגשת בעיקר במודיעין מכיון שבעיר יש מספר גדול יחסית של פרויקטים ששווקו במסגרת התוכניות הללו. לפני שנתיים בשכונת הציפורים וכיום בשדרות החשמונאים ובעוד אתרים בעיר.

כך במודיעין, אבל מעבר לכך במודיעין מורגשת השפעה נוספת על ירידה במכירת הדירות החדשות מה שהביא לצניחה כפולה לעומת הממוצע הארצי, (16% לעומת 8%) והיא העובדה שלפחות בשתי שכונות: הציפורים והכרמים, סיימו הקבלנים לשווק את הדירות שבנייתן החלה בשנים 2014-2016, בעוד השיווק של דירות בשכונת נופים רק החל.

כך למעשה נוצר וואקום, בור של שנה וחצי בין קיץ שנת 2015 עד סוף שנת 2016, שבו לא היה למעשה במודיעין היצע דירות חדשות למכירה. כמובן פרט למספר מצומצם של פרויקטים קטנים ששיווקם החל במע"ר החדש של העיר וכמה פרויקטים נקודתיים כמו בשכונת מוריה ועוד.

אבל כל זה עומד להשתנות ודי בקרוב, ולכן לא צריך ממש להתרגש מהירידה במכירת דירות חדשות, מכיון ששיווקה של שכונת מורשת עומד בפתח ולאחר פירסום תוצאות המכרזים והחברות שיזכו בכל המתחמים, יגיע גם גל מכירות של דירות חדשות במורשת, בתחילה כמובן מכירת דירות "על הנייר" ולאחר מכן מכירת הדירות לפי התקדמות בניית הפרויקטים.

צילום אינגריד מולר

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »