ברוך שעשני בדיעבד

יהודה גולן
2015-06-14 01:00:00
2015-06-14 01:00:00

הנושא עבר במהירות בישיבת המועצה, ובתוך דקה-שתיים אישרה מועצת העיר הקצאת קרקע לבית כנסת ברחוב קיפודן – מבנה שכבר עומד על תילו כמעט עשרים שנה. ההקצאה הרטרואקטיבית נועדה (כך הסביר ראש העיריה חיים ביבס) לאפשר לבית הכנסת להגיש בקשות להרחבת המבנה. בלי הסדר ההקצאה לא היה ניתן בעתיד לבקש הגדלת שטח בית הכנסת.

רק אבי אלבז, הלוחם נגד הקמת בתי כנסת בעיר, הצביע נגד. אבל לא היו לו תומכים והמבנה אושר בדיעבד, ממש כמו שנכתב בפרוטוקול ועדת ההקצאות העירונית שהביאה את הנושא לאישור מועצת העיר.

מדובר בבקשת בית הכנסת האשכנזי "אשר הוקם זה מכבר במגרש צ- 111 ברחוב קיפודן", נכתב בבקשה לקבלת ההקצאה. ועדת ההקצאות הסבירה למועצת העיר כי "ועדת ההקצאות סבורה כי ההקצאה עומדת בתבחינים שאושרו ע"י מליאת המועצה, בפרט שהוצג לה שבית הכנסת יהיה פתוח, ליתן מענה וישרת את כלל  הציבור, הן הדתי והן החילוני".

בסוף שנת 1995, לפני שני עשורים בדיוק, קיבלה העמותה היתר בניה להקמת בית הכנסת ובפועל בשנת 1997 נכנסה העמותה למבנה. כך לאחר כמעט עשרים שנים שבו בית הכנסת פועל, מאשרת מועצת העיר הקצאת הקרקע להקמת בית הכנסת.

בנוסף אישרה מועצת העיר עוד שתי בקשת של וועדת ההקצאות להרחבת בתי כנסת קיימים ולהוסיף להם שטחים עקב גידול במספר המתפללים ועליה בצפיפות. מדובר בבתי הכנסת "אחדות מודיעין" שברחוב אסתר המלכה (קיבל תוספת בניה של 80 מ"ר) ובית הכנסת "עמותת מוריה" ("כלל ישראל" לשעבר), אף הוא ברחוב אסתר המלכה, שקיבל היתר בניה לתוספת 50 מ"ר.

ביבס סיכם: "בית הכנסת בקיפודן נבנה עם הקמת העיר ואנחנו מאשרים עכשיו את ההקצאה כדי להכשיר בקשות לתוספות בניה עתידיות והרחבות". אלבז שאל איך האישור ניתן וביבס הסביר לו "שההליך עבר בהנהלת העירייה והיה תקין לחלוטין". לגבי שני בתי הכנסת האחרים אמר ביבס כי "במקום לבנות בית כנסת חדש אישרנו להרחיב את השניים האחרים".

בתמונה: בית כנסת מקומי בבנייה. בסיעתא דשמיא. (צילום ארכיון)

כתבות נוספות

החנייה רק בשבילם

בעירייה מציבים בנקודות מרכזיות בעיר שילוט המייעד מקומות חנייה לנכים לרכבים בעלי מעלון או מתקן הרמה בלבד