גם בעיר צעירה כמו מודיעין, שטרם חגגה אפילו 30, ישנם בתי עסק שהפכו למיתולוגיה מקומית. אחד מהם הוא החנות "הכל מהכל" במרכז מרל"ז, שכעת סוגרת את שעריה לאחר 21 שנים.
איריס נסה, בעלת החנות, סיפרה השבוע למודיעין News כי מאז שהודיעה על סגירת החנות היא מוצפת בתגובות מתושבי העיר, שרבים מהם זוכרים אותה לטובה עוד מימיה הראשונים של החנות. בימים אלו היא עורכת במקום מכירת חיסול ומציעה, כמו תמיד, הכל מהכל: צעצועים, כלי מטבח, כלי כתיבה, צעיפים, מטענים, כלי עבודה, כובעים, כפפות לחורף ועוד.
"מאוד התרגשתי לקבל את התגובות בווטסאפ וברשתות החברתיות", אמרה השבוע נסה, "אתה יודע שאתה ותיק בעיר, אבל אתה לא יודע עד כמה החוויות היו טובות ועד כמה אנשים בכלל זוכרים אותך כי העיר גדלה. זה מאוד ריגש ומאוד שימח אותי. אמרתי ללקוחות שהייתי עושה מכירת חיסול נוספת רק כדי לקבל את כל האהבה הזאת".
אל מודיעין הגיעה נסה עם בעלה לפני 27 שנים, ממש עם הקמתה, כאשר היו זוג צעיר. "בשנים הראשונות עבדתי מחוץ לעיר, ובימי שישי עבדתי בחנות שנקראה 'כפר השעשועים' בשילת, שהייתה שייכת לבחור בשם עובדיה אלקוסר. הייתה לו גם חנות נוספת במודיעין סנטר שנקראה 'הכל בדולר', ובשלב מסוים הוא רצה למכור את החנות ופנה אליי בהצעה לקנות את הזיכיון. היינו זוג צעיר עם שני ילדים קטנים והחלטנו ללכת על זה".
על שנותיה הראשונות של העיר ושל החנות שלה סיפרה השבוע כי "אלה היו שנים ממש נפלאות. האנשים לקחו ממש מהכניסה את הסחורה. מודיעין סנטר היה המרכז היחידי במודיעין ואלה היו באמת שנים ממש טובות, במיוחד שהקונספט של 'הכל בדולר' היה ראשוני בארץ. עדיין לא היו 'מקס סטוק' ודברים דומים בסגנון. אנשים גדלו אצלי בחנות. היו באים ומעמיסים, בימי שישי אנשים היו עולים אחד על השני. אני חוויתי את העיר בהתהוותה. ואז התחילו לבנות את הקניון, ואני נאלצתי לעבור למרכז מרל"ז כי שכר הדירה של החנויות במודיעין סנטר היה מאוד גבוה".
במיקום הנוכחי של החנות פעלה נסה ב-13 השנים האחרונות, ולאחר הסגירה יתפוס את מקומה מכון פילאטיס בניהולם של בנה וארוסתו. "זאת מין סגירת מעגל שגם ריגשה אותי מאוד".
על מערכות היחסים עם הלקוחות לאורך השנים היא מספרת: "הלקוחות אהבו גם את החנות וגם אותי. אומרים שהאדם עושה את העסק ולא ההפך, וזה ממש ככה. בזכות זה הצלחתי לעמוד על הרגליים ואיכשהו להשתקם, אבל זה לא היה פשוט. הכי חשוב היה שהלקוחות ידעו שהם יכולים למצוא פה הכל, וגם אם אין אז אני הופכת את העולם בשביל להביא להם. זה היה מקום מיוחד שהיה בו עם מי לדבר. היום אין דברים כאלה. תלך לחנויות הכי גדולות, אין שם את הקשר עם האדם שזה העסק שלו. אנשים אומרים לי 'זה כמו פעם', הקשר האישי, היחס והשירות. היו לי שיחות נפש עם הלקוחות, על החיים ועל המשברים שהם עוברים".
רגע לפני שהיא סוגרת את החנות ועוברת לדרכים חדשות, לאחר שלמדה קורס מורי דרך ואימון רגשי, היא מסכמת: "אני מאוד אוהבת את העיר. הגעתי לפה בתור בחורה צעירה והיום אני סבתא לשני נכדים מדהימים. זכיתי בזכות העסק והחנות להכיר המון אנשים מדהימים בעיר. גידלתי ארבעה ילדים בחנות, בגיל חודשיים נשאתי אותם במנשא וקיבלתי לקוחות. כשהם היו חולים השכבתי אותם בכיסא נוח בחנות וטיפלתי בהם תוך כדי עבודה. כל פעם אני נזכרת ברגעים כאלה ואחרים שהם חיים שלמים ומטריפים בחנות הקטנה והמטריפה שלי. נהניתי מכל רגע. המסר שלי לאנשי מודיעין הוא לקנות מעסקים קטנים, במיוחד הוותיקים, ולזכור להם חסד נעורים".