ועדת המשנה לתכנון ובנייה של עיריית מודיעין צפויה לדון ביום רביעי (לאחר כתיבת שורות אלו) במאות ההתנגדויות שהגישו דיירי רחוב יגאל ידין בעיר נגד התכנית להקמת מעונות סטודנטים ברחוב.
כזכור, וכפי שפורסם במודיעין NEWS לפני כחודש, למעלה מ-340 מדיירי הרחוב, הסובל מעומסי תנועה כבדים כבר היום, חתמו על ההתנגדויות שהגישה לעירייה עורכת הדין סיגלית הנדשר-פרקש, אף היא דיירת הרחוב.
אחת הסיבות העיקריות להתנגדות הדיירים היא העובדה כי בעירייה שואפים להקים במתחם המעונות שטחי מסחר בהיקף של 5,100 מ"ר, בנוסף ל-3,000 מ"ר של שטחי שירות. במכתב ההתנגדות כתבו הדיירים כי "הוספת 5,100 מ"ר שטחי מסחר למגרש תגרום למטרדים רבים לדיירי הרחוב, תהפוך את איכות חייהם לגיהנום, תחסום את התנועה ברחוב, שגם כך סובל מעומס יתר, תחשוף את דיירי הרחוב לרעשי משאיות, פריקה וטעינה בשעות הבוקר המוקדמות, זוהמה וזבל, היקף תנועה בלתי נסבל של מכוניות שייכנסו וייצאו משטחי המסחר דרך הכניסה ברחוב יגאל ידין, כמו גם היקף גדול של תנועת הולכי רגל…".
עוד מציינים הדיירים כי היקף שטחי המסחר המתוכננים גדול באופן חריג, וגדול בהרבה מהיקפם במרכזים מסחריים כמו מודיעין סנטר (3,226 מ"ר) וקייזר סנטר (4013 מ"ר). לטענתם, סמיכותם של המרכז המסחרי קייזר סנטר, ושטחי המסחר הנרחבים במע"ר ובקניון, מייתרת למעשה את הצורך בהקמת בתי עסק בתוך מתחם המעונות החדש.
טיעון נוסף של מתנגדי התכנית נוגע לחוקיות הקמת שטחי מסחר במגרש, שייעודו המקורי היה לצורכי ציבור. במכתב ההתנגדות נכתב: "עיריית מודיעין הפקיעה את המגרש בהפקעה לצורכי ציבור… ובראש ובראשונה השיקולים שעליה לשקול הם טובת הציבור המתגורר בעיר וצרכיו. ברור כי שיקולים אלו לא נשקלו, וכל מטרת התכנית היא להפוך את המגרש לנכס שיניב הכנסות לקופת העירייה וזאת על חשבון הציבור בכללותו".
כאמור, ברביעי השבוע אמורה הייתה הוועדה המקומית לדון בהתנגדויות, כאשר באגף ההנדסה בעירייה כבר העבירו לוועדת התכנון את התייחסותם לטיעוני המתנגדים. בנוגע לטענה כי לא צורף לתכנית נספח תנועה, כתבו באגף ההנדסה: "התכנית המוצעת קובעת כתנאי להגשת היתר בנייה את אישור הוועדה המקומית לתכנון ובניה לתכנית בינוי ופיתוח למגרש בקנ"מ 250. קרי, ברמת פירוט גבוהה מזו של נספח בינוי לתכנית, אשר יכלול, בין היתר, העמדת בניינים, צורתם וגובהם, פיתוח שטח, חזיתות רחוב, חתך מרחוב לרחוב, חומרי גמר, פתרונות פינוי אשפה, גזם ומחזור, תכנית חניה, תנועה ונוף. בנוסף, קובעת התכנית כי תכנון החניה יהיה בהתאם לתקן החל בעת הוצאת היתר הבנייה".
עוד התייחסו אנשי אגף ההנדסה לטענות על היקפם של שטחי המסחר, וכתבו: "תוספת שטחי המסחר מוצעים בתכנית לטובת קומת קרקע מסחרית לשירות מעונות הסטודנטים העתידים לקום במגרש. הסטודנטים ותושבי הרחובות הסמוכים צפויים להוות את עיקר משתמשי המסחר באמצעות גישה רגלית, ללא תלות ברכב. כמו כן, החניה והתנועה במתחם יתוכננו באופן מפורט, בהתאם לתקן, בתכנית בינוי ופיתוח, לרבות מערך פריקה וטעינה ומערך פינוי האשפה".
על הטענה השלישית, כי הוספת שטחי המסחר מנוגדת למטרת הפקעת המגרש, הגיבו: "סעיף ההתנגדות זה טועה ומטעה. בסמכותה של ועדה מקומית עצמאית להוסיף שימוש וזכויות למסחר במגרש המיועד לצרכי ציבור, לפי סעיף 62א' לחוק. הוועדה בחרה להשתמש בסמכותה זאת על מנת לקיים את עיקרון עירוב שימושים, אשר יאפשר זמינות של שירותים לדיירי המתחם והגובלים אליו".