בעיריית מודיעין מנסים מזה שנים רבות להביא לעיר מוסד אקדמי כלשהו, לו הוקצה וממתין מאז מגרש בסמוך לכיכר התחבורה ולבריכה העירונית.
כזכור, בעירייה שאפו להקים מוסד אקדמי ומעונות סטודנטים בצמוד לו, ולשם כך הקצו מגרש נוסף, בצומת הרחובות עמק זבולון ויגאל ידין. עם זאת, לאחר ניסיונות רבים לאורך השנים להביא לעיר מוסד אקדמי, שלא צלחו עד כה, הוחלט בעירייה לפני מספר שנים להתחיל ממעונות סטודנטים ומשם להתקדם. כפי שפורסם במודיעין News בחודש אפריל השנה, המכרז להקמת 500 יחידות דיור קטנות למען סטודנטים וצעירים ננעל ללא הצעות, ובעירייה מינו את המנכ"ל והמשנה לו לנסות לקדם את הפרויקט.
לאור הסיטואציה הנוכחית, חזר השבוע חבר המועצה יוסי אביבי להצעה שהעלה כבר לפני כשש שנים, לפיה יש להקים במגרש המיועד למוסד אקדמי אכסניית נוער בשילוב מרכז קונגרסים. עוד אומר אביבי כי יחד עם בית החולים שצפוי לקום בעיר בעתיד, תהפוך מודיעין ל"מוקד משיכה לחברות ביוטכנולוגיה ולמוקד ידע לבריאות שמשולבת עם אוניברסיטה ברמה גבוהה ואלפי צעירים שיגיעו אליה".
"אני חושב שעדיין צריך מנועי צמיחה וטראפיק לעיר", אמר השבוע אביבי למודיעין News, "אם יהיה לנו מרכז קונגרסים ואכסניית נוער, המשמעות היא שבשונה מבית מלון עסקי תהיה תחלופה של אורחים כל יומיים-שלושה, שייתנו חיים למרכז העיר וייהנו מתחבורה נוחה לנתב"ג ולכל הארץ. בנוסף, עכשיו כשבונים שני מגדלים מעל הרכבת עם הרבה יחידות דיור קטנות, שייתנו עוד חיים למרכז העיר. השילוב של מרכז קונגרסים יחד עם אכסניית נוער במרכז העיר, בנוסף לבית החולים ובית ספר לרפואה, ימשכו לעיר הרבה מאוד צעירים".
עוד הוסיף השבוע אביבי כי "בגלל שמרכז הספורט העירוני נמצא במרכז העיר, אז אם יהיה גם מרכז קונגרסים והאורחים יתארחו בג'ייקוב ובאכסניית הנוער יהיה הרבה טראפיק גם כשאין כנסים. רואים את זה בברצלונה, שאנשים באים לתערוכה במרכז הקונגרסים ומביאים הרבה תנועה לעיר. לכן השילוב של מרכז קונגרסים בסמיכות לאכסניית נוער וקרבה לנתב"ג יהיו אידיאלים. כולם יסתובבו במע"ר, יאכלו במסעדות ויבלו. זה נותן חיים ומצטרף למהלך להציל את המע"ר על ידי הוזלת הארנונה שנעשה לאחרונה".







