במרכז שרבט שברחוב עמק החולה במודיעין נחנך לאחרונה עסק חדש, עם סיפור מרגש מאחוריו.
מדובר על החנות "הפרחים של גילי", אותה פתחה ליאור רן בת ה-25 ממודיעין, שבעצם מימשה כעת את חלומו של אביה, ניסים רן, שנפטר מקורונה בגיל 53 לפני כשנה וחצי. "לפני חמש שנים", סיפרה השבוע רן, "בגיל 20, פתחתי עסק ממש קטן לפרחים עם אבא שלי. הוא היה שוזר פרחים מגיל צעיר, ובתקופת הקורונה הוא הציע לי לעשות משהו משותף, גם ליהנות מהשזירה וגם להכניס קצת כסף. הייתי אחרי תאונת דרכים ואמרתי 'זה רעיון טוב. גם תרפיה וגם תעסוקה'. התחלתי ללמוד ממנו את כל עולם הפרחים, והתחלנו לעבוד ביחד במכירת פרחים מהבית".
העסק הקטן, שנקרא "הפרחים של גילי", צבר תאוצה, והאב ובתו כבר חלמו לפתוח חנות פיזית. "אמרנו שנעשה את זה כשהעסק יתייצב, אבל לצערי לא הספקנו כי אבא שלי נפטר מקורונה. הוא היה בין האחרונים שנפטרו מקורונה. הוא עבר 40 ימים לא קלים עד שנפטר".
לאחר פטירתו של אביה החליטה ליאור להמשיך ולתפעל את העסק, למרות הקושי. "זאת הייתה בחירה לא פשוטה, ואת הכל עשיתי לבד", נזכרה השבוע. "המשכתי למכור פרחים באותו מקום, באותו קונספט, עם אנשים שמכירים ומגיעים מפה לאוזן, עד שאמרתי 'אני אקח את זה צעד אחד קדימה', והתחלתי לפני כחודשיים לחפש מקום לעסק. החלטתי ללכת על מרכז שרבט כי זאת חנות קטנה, וזאת קפיצה שמרגישה לי יותר בטוחה מאשר השקעה על חנות גדולה עם הרבה הוצאות".
כאמור, בשבוע שעבר נערכה הפתיחה החגיגית, שהייתה מהולה גם בעצב. "ההחלטה לפתוח את החנות שלנו, שלי ושל אבא, הייתה קצת קשה, כי כל שמחה מהולה בעצב. זה היה מאוד מרגש. עכשיו אני בחנות שלנו ואני עדיין לא מעכלת שזה קרה".
הקונספט של החנות החדשה הוא זרי פרחים במחירים שווים לכל נפש, בנוסף לעציצים, יינות, מארזים, כלים ועוד. "עד עכשיו יש הרבה פרגון. העליתי פוסט בפייסבוק לגבי הפתיחה, והיה ממש מרגש ולא מובן מאליו לראות את התגובות. זה הגיע לכמות לייקים מדהימה ותגובות מהמון אנשים בעיר, תגובות בפרטי ושאלות. זה היה ממש מפתיע ומשמח".
ואיך מתמודדים עם אובדן כזה?
"לא קל לאבד אבא, במיוחד כשהוא באמת היה דמות אב מכל הבחינות. הוא היה אבא נוכח וחלק מאוד משמעותי מהחיים שלי, ומילא את התפקיד בשלמות. קשה לעכל שלא יהיה יותר האיש הזה, אבל אני ממשיכה את דרכנו. הוא הפך את זה לדרך של שנינו".