חברת DustPhotonics ממודיעין וחברת MaxLinear האמריקאית הודיעו כי פיתחו מקמ”ש (משדר/מקלט) סיליקון משותף, המאפשר ביצוע תקשורת אופטית למרכזי נתונים בקצב העברת מידע גבוה.
המקמ"ש החדש, הכולל שבב אופטי של DustPhotonics ומעבד של החברה האמריקאית, MaxLinear, יאפשר ביצוע התקשורת האופטית בקצב העברת מידע של 400Gb/s ו-800Gb/s, תוך כדי חסכון רב במקום, בעלות ובצריכת ההספק. הודעה זאת משלימה למעשה את התפנית העסקית עליה הכריזה החברה ממודיעין, כאשר השלימה לפני כשנה סבב גיוס הון בהיקף של 33 מיליון דולר.
כזכור, בחברה ממודיעין עברו להתמקד בפיתוח שבבי סיליקון פוטוניקס, טכנולוגיה הצפויה להפוך למרכזית בעולמות החומרה של מחשוב הענן. המקמ"ש החדש צפוי להיות מוצג בספטמבר הקרוב בכנס בשווייץ, ומבוסס על שבב שפותח בחברה הממיר אותו חשמליים לאותות אופטיים, וכולל גם משדר לייזר חסכוני.
מנכ"ל החברה, רונן לווינגר, אמר השבוע: “לצד השבב האופטי מבוסס סיליקון פוטוניקס, המקמ”ש האופטי במרכזי הנתונים כולל גם מעבד DSP ו-Driver הדוחף את המודולטור. מקסלינאר פיתחה את מעבד Keystone אשר מופיע עם דרייבר פנימי עבור הרכיבים האופטיים, והדבר איפשר לנו לפתח פתרון בעל רמת אינטגרציה גבוהה מאוד. אנחנו נמצאים כיום במגעים עם לקוחות פוטנציאליים נוספים, וביחד עם הצגת הפתרון בחודש הבא הכוונה היא גם להביא ללקוחות תכנוני ייחוס ואת כרטיסי ההערכה שלנו”.
חברת DustPhotonics הוקמה בשנת 2017 ומעסיקה כיום 50 עובדים במשרדיה במודיעין. מייסדיה הם קבוצת מומחים בתחום התקשורת האופטית, ומאז הקמתה גייסה החברה 60 מיליון דולר, בהשתתפות קרנות כמו וולדן, אינטל קפיטל ו-GreenField Partners.