העלייה במחירי הדיור הגיעה בשנת 2022 לרף חדש וגבוה במיוחד, וכעת מתברר כי גם שוכרי הדירות נפגעו קשות במהלך שנה זאת.
על פי פרסום באתר דה מרקר, המתבסס על ניתוח של חברת WeCheck העוסקת בביטוח שכר דירה, נרשמה במודיעין ירידה של 25% בהיצע הדירות להשכרה בשנה זאת, במקביל לעלייה של 20% במחירי השכירות בעיר.
על פי הנתונים המתייחסים לכלל הארץ, נרשמה בשוק בשנת 2022 ירידה של 3.7% במספר הדירות המפורסמות להשכרה לעומת שנת 2021, וירידה של 9.6% לעומת שנת 2020. עוד עולה מניתוח החברה כי בחלק מהערים הגיעה הירידה בהיצע הדיור להשכרה אשתקד לשיעור של 20%–39% בהשוואה לשנה הקודמת. כך למשל, זהו המצב בפתח תקווה, מבשרת ציון, גבעת שמואל, יבנה וערים נוספות.
לדברי החברה, הירידה בהיצע הדירות להשכרה נובעת ממספר סיבות: פנייתם של יותר ויותר צעירים ומשפחות לשוק השכירות בשל עליות המחירים והתייקרות המשכנתאות, והצעדים שנקטה המדינה כלפי המשקיעים, אותם היא מנסה לדחוק החוצה מהשוק באמצעות העלאת המיסוי.
כאמור, לצד הירידה בהיצע הדירות להשכרה, נרשמו עם עליות מחירים בשוק השכירות. בסך הכל עלו המחירים בשנת 2022 ב-11.85% בממוצע הארצי, לעומת שנת 2021. רמי רונן, בעלי חברת WeCheck, אמר לדה מרקר: "כמעט 3,000 דירות נגרעו מהשוק בכל חודש בשנתיים האחרונות, ובזמן הזה הביקוש לדירות להשכרה רק קפץ". רונית אלעד, מסוכנות התיווך רי/מקס MORE במודיעין, הוסיפה: "כשאנשים יושבים על הגדר ועוצרים עסקות מרגישים את זה גם בשכירות. עדיין יש עסקות, אבל יש בהחלט פחות תזוזה".