ארבע שנים לאחר שעיריית מודיעין הגישה לוועדה המחוזית תוכנית רחבת היקף לפיתוח החווה האקולוגית בעיר, תובא התוכנית (לאחר כתיבת שורות אלו) להפקדה בוועדת המשנה העירונית לתכנון ובנייה.
מטרת התוכנית היא שינוי ייעוד, קביעת זכויות בנייה והוראות בינוי לטובת הקמת חווה אקולוגית לימודית, כאשר על פי התכנון תגדל החווה באופן משמעותי ותכלול בית ספר ואולם ספורט, מרחבי הדרכה וסדנאות, מוקדי הדגמה, מגדל לתצפית ומחקר, מבני עזר, מגורי חניכים וצוות, גינות ובוסתנים אורגניים, פינת חי, דרכי שירות, חניות ושבילים. בנוסף, במקום תוקם חנות למכירת תוצרת החווה, כחלק ממרכז מבקרים היומי.
התוכנית מובאת כעת להפקדה בוועדה העירונית לאחר שבתוכנית המתאר החדשה של מודיעין במקום תא שטח 303 בייעוד "אזור עמק" כהגדרתו בתכנית מד/21, נקבע תא שטח 255 בייעוד "שטחים ציבוריים פתוחים ומבנים ומוסדות ציבור", ותא שטח 374 כ"שטח פתוח" לשימוש חקלאי.
על פי הוראות התוכנית, יבוטל קטע כביש 20 דרום החוצה את שטח החווה, ויורחב לכיוון דרום על חשבון שטח החווה לטובת מפרצי העלאת והורדת נוסעים. בסך הכל מדובר על תוכנית הכוללת שטח של 50.7 דונם, כאשר שטחי הבנייה המבוקשים בתוכנית הם בהיקף של 13.2 דונם, כלומר 26% משטח התוכנית.
על פי התוכנית "החווה תקים בית ספר חקלאי-ניסויי ומרכז מבקרים יומי להטמעת נושאים אלו בקרב תלמידים ובקרב הקהל הרחב. החווה תהווה מוקד עירוני עם פעילויות קהילה ייחודיות כגון חקלאות קהילתית ניסויית, פעילויות רציפות ואירועי שיא. החווה ייחודית בכך שכל נושאי החינוך האקולוגי מתקיימים בה הלכה למעשה גם בחיי היום של החווה – במערכות המים, חשמל וביוב, מחזור פסולת, גידולים וצמחיה אורגנית".
לפני כשנתיים, בעקבות קידום התוכנית, החלו אנשי החווה בהכנות לפתיחת גני ילדים במקום, כאשר בזמנו דובר על גן טרום-טרום-חובה וגן טרום-חובה. בהודעתם כתבו כי "יצרנו מסגרת חינוכית המאפשרת צמיחה והתמסרות אל המרחבים ואל השקט. החיבור אל המקצב הטבעי מביא עימו מתנות רבות עבור הילדים, החל מהפשטות והיכולת לחוות את עונות השנה בחום ובקור, ההיזכרות בתחושה של הקרבה אל האדמה, ההקשבה לטבע, לציפורים, לרוח, דרך שתילה וזריעה, מסיק זיתים וקציר חיטה ועד מפגש בלתי אמצעי עם חרקים וחיות במקומם הטבעי. חיבור זה מאפשר לנו, כאנשי חינוך, להשיג מטרות שונות באופן טבעי ופשוט, ללא התערבות מלאכותית. חוויות כמו עבודה באדמה והכנת אוכל מעלות את תחושת המסוגלות ונוסכות בילדים תחושה פנימית של ביטחון בעצמם, ביכולותיהם הגופניות ובעולם. עולם שהם חלק ממנו ולא זרים לו".