במגמת ירידה

ערן קמינסקי
שנת 2023 בשוק הנדל"ן המקומי נפתחה בירידת מחירי הדירות למכירה והשכרה, וכעת מדווחים במשרדי התיווך על ירידה של 7% בענף הנדל"ן המסחרי: "השינוי חל בדרישה לתשואה, ועל כן מחירי המכירה של נדל"ן עסקי במודיעין ירדו"
צילום: מודיעין NEWS

אחרי שנה של עליות מחירים עצומות בשוק הנדל"ן בארץ בכלל ובמודיעין בפרט, הגיע הרבעון הראשון של שנת 2023 ועימו ירידות מחירים.

כזכור, בשבוע שעבר פורסם כאן כי ירידה של 3-5% נרשמה במחירי הדירות למכירה בעיר, כמו גם בשוק השכירות המקומי, וכעת מדווחים אנשי הנדל"ן בעיר כי ירידה דומה חלה גם במחירי המכירה וההשכרה של שטחי הנדל"ן המסחרי.

זאב שומכר, ממשרד שומכר נדל"ן, הסביר השבוע: "בסביבת הריבית הקיימת היום אנשים מקווים לקבל תשואה גבוהה יותר על השכרת נכסים מאשר בעבר. כשהכסף שלנו לא עשה כלום בבנק ריבית של 6% על השכרת נכס נשמעת לנו טוב, אבל כיום, כשמקבלים בבנק 4-5% ועלות גיוס כסף נוסף עולה לנו 6-8%, כשעסקה מניבה לנו רק 6% התשואה פחות אטרקטיבית. בתקופה האחרונה מחירי השכירות של משרדים במודיעין לא עלו, וכתוצאה מכך, חלה ירידה בכדאיות לרכוש משרדים בעיר". שומכר אומר כי מחירי השכירות במודיעין לא השתנו, השינוי חל בדרישה לתשואה, ועל כן מחירי המכירה של נדל"ן עסקי במודיעין ירדו, להערכתו ב-7%.

כזכור, מודיעין עוברת בשלוש השנים האחרונות תנופת בנייה משמעותית של שטחי נדל"ן המיועדים למסחר ומשרדים, שהביאה, יחד עם משבר הקורונה בעבר ועליות הריביות כיום, לירידות מחירים. פנינה רוזנברג, מנהלת החטיבה העסקית בשומכר נדל"ן, מספרת כי בימים אלו נשלמות העבודות בפרויקט אילה 360 ופרויקט אקסיס במרכז עינב, בו נבנים גם מספר מבני תעשייה, באזור המע"ר צפויים להתווסף שטחים נוספים, בפרויקט פלטינום עדיין עומדים להשכרה או מכירה נכסים רבים, ומוסיפה כי בעיר מתארגנת קבוצת רכישה שמתכננת הקמת ארבעה בניינים המיועדים למשרדים ושטחי מסחר.

עוד אומרת רוזנברג שבתקופה האחרונה מסתמנת עלייה ברמות הביקושים לשטחים אלו במודיעין, ממרכז העיר ואזורי התעשייה והתעסוקה ועד לאזור התעשייה בשילת. חלק מהאטרקטיביות ההולכת וגדלה של שטחים אלו במודיעין נובע ממיקמוה המרכזי, בסמוך לכביש 1 וכביש 6, אולם לדבריה המניע העיקרי לעלייה זאת הוא השיפור בנגישות לתחבורה הציבורית: "הנגישות של תחנת הרכבת פאתי מודיעין למרכז עינב, התוכניות החדשות להקמת תחנת רכבת באזור הפארק הטכנולוגי, והוספת השאטלים לעובדים בו, כל אלו מניעים את רמות הביקושים מעלה. בנוסף, גם המחירים של הנדל"ן העסקי במודיעין, שהם אולי יקרים יותר מאזורים כמו יבנה או ראשון לציון, אבל דומים למחירים באיירפורט סיטי, ועדיין זולים יותר מנדל"ן עסקי בתל אביב".

עוד נותנת רוזנברג דוגמה לירידת המחירים במרכז עינב: "לפני כשנה נסגרו עסקאות למשרדים באזור מרכז עינב ב-15,000 שקלים למ"ר, ואילו עכשיו נמכרים משרדים בפרויקטים החדשים ב-14,000 שקלים למ"ר. בעסקאות מכר של חנויות אנחנו גם רואים ירידה. לפני שנה חנויות נמכרו בסכומים שנעו בין 35,000 ל-40,000 שקל, והיום טווח המחירים נע בין 30,000 ל-35,000 שקלים למ"ר".

כתבות נוספות

חוסר עניין

כך נראית מדינה שמנוהלת ככנופיה הפועלת על פי חוקים של משפחות פשע, ואת התוצאה אנחנו הנתינים צריכים לשאת ולחשוש לחיי היקרים לנו

המסע בעקבותיה

אופירה אוריאל ממודיעין, אשת חינוך ואמנית, יצאה למסע אישי, רגשי ואמנותי בעקבות כתביה של אתי הילסום, צעירה יהודיה שנרצחה בשואה והותירה אחריה יומנים המתארים מסע רוחני בצל זוועות התקופה

המספר הנוסף

קבוצת הכדורסל המאוחדת שבה מפגרת המלחמה עם ניצחון מפתיע במיוחד מול השואפת לעלייה, עירוני מודיעין ממשיכה לצלוע אבל צברה עוד נקודה חשובה, ויואב ויטלם ממשיך להוביל קבוצה בליגת העל

חוסר עניין

כך נראית מדינה שמנוהלת ככנופיה הפועלת על פי חוקים של משפחות פשע, ואת התוצאה אנחנו הנתינים צריכים לשאת ולחשוש לחיי היקרים לנו

המשך קריאה »

המסע בעקבותיה

אופירה אוריאל ממודיעין, אשת חינוך ואמנית, יצאה למסע אישי, רגשי ואמנותי בעקבות כתביה של אתי הילסום, צעירה יהודיה שנרצחה בשואה והותירה אחריה יומנים המתארים מסע רוחני בצל זוועות התקופה

המשך קריאה »

המספר הנוסף

קבוצת הכדורסל המאוחדת שבה מפגרת המלחמה עם ניצחון מפתיע במיוחד מול השואפת לעלייה, עירוני מודיעין ממשיכה לצלוע אבל צברה עוד נקודה חשובה, ויואב ויטלם ממשיך להוביל קבוצה בליגת העל

המשך קריאה »