אם לא די בשנה הקשה שעברה על ענף הנדל"ן, בישראל בכלל ובמודיעין בפרט, הגיעה המלחמה לפני כחודש וחצי והכניסה את הענף לקיפאון מוחלט. בימים כאלו הציבור לא ממהר לבצע עסקאות גדולות, והיזמים מתקשים להפעיל את אתרי הבנייה עקב האיסור על כניסתם לארץ של פועלים פלסטינים.
על השלכות המשבר הנוכחי בעתיד הקרוב מסביר איש הנדל"ן המקומי זאב שומכר, שאומר כי לאחר פגישות ושיחות רבות שקיים עם גורמים בענף, ישנה הסכמה כי ביום שאחרי המלחמה יעלו מחירי הדירות באופן משמעותי. "כל מי שנפגשתי או שוחחתי עמם – קבלנים, משווקים, מתווכים, משקיעים ואנשי ציבור – מאמינים שלצד כל השלכות המלחמה יהיו לה השלכות גם על מחירי הנדל"ן בארץ. להבנתי, אחת הסיבות העיקריות לכך היא התייקרות צפויה של עלות חומרי הבניין וכוח האדם. בהיעדר עובדים מקצועיים מהשטחים, ולאור צמצום צפוי בכמות העובדים הפלסטינים שיכנסו לארץ בעתיד, יידרש זמן רב להכשיר עובדים חדשים, ואלה יהיו יקרים יותר. גם עלות ההעסקה של העובדים הסינים שנמצאים בארץ יקרה יותר מהעובדים מהשטחים".
לדברי שומכר, אם בנדל"ן למגורים ניתן לראות התעוררות כלשהי, הרי שבתחום הנדל"ן המסחרי המצב חמור בהרבה. "בתחום המסחרי עדיין מפחדים לקבל החלטות עסקיות. לעומת הנדל"ן למגורים, כאן מדובר בצרכים ושיקולים שונים לגמרי. בנדל"ן עסקי פתיחה של חנות או עסק בתקופה בה מוציאים עובדים לחל"ת מהווה סיכון גדול. באופן כללי, נדל"ן עסקי מובל על ידי שיקולים של היגיון. בנדל"ן למגורים לא רק ההיגיון מעורב, אלא גם, ואולי בעיקר, הרבה מאד רגש".
איך נראית אותה התעוררות בנדל"ן למגורים?
"ההתעניינות כעת היא בעיקר בשוק הדירות מיד שנייה בעיר, כי יש במודיעין כעת מלאי מאד מוגבל של דירות מיד ראשונה מקבלנים. מעבר לדירות האחרונות המשווקות כיום בשכונת מורשת, ייקח עוד מספר שנים עד תחילת השיווק בשכונת המעיינות. אצלנו במודיעין, בזכות העובדה שהיו רק שתי אזעקות עד כה, גם התושבים מתחילים לקדם עסקאות, וגם מגיעות אלינו לא מעט פניות מחוץ לעיר. מתקשרים אלינו למשרד ואחת השאלות הראשונות היא 'כמה אזעקות היו אצלכם?'. מודיעין נחשבת עיר בטוחה יחסית, ויש התעניינות גוברת בדירות בעיר".