מודיעין ניצבת במקום הרביעי הארץ (מבין הערים עם 50-100 אלף תושבים) ברשימת הערים "הידידותיות ביותר לעסקים", כך עולה ממד שפרסם משרד הכלכלה והתעשייה.
את המדד פרסמה הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הממשלתי, כאשר את המקום הראשון תפסה, בפעם השלישית ברציפות, העיר אשדוד. במסגרת המדד דורגו 75 הרשויות בישראל בהן מספר העסקים הגדול ביותר, ונבחנו מספר פרמטרים המודדים את מידת ה"ידידותיות" של הרשות לעסקים הקטנים והבינוניים. המדד מחלק את הרשויות לשלוש קבוצות גודל לפי מספר תושבים: עד 50 אלף תושבים, 150-50 אלף תושבים ולמעלה מ-150 אלף תושבים.
המדד מתעדכן אחת לשנה ומשקלל ארבעה דירוגים שונים בכל רשות מקומית: שביעות הרצון של העסקים, תשלומי ארנונה, נגישות המידע של אתרי האינטרנט ושירותים דיגיטליים וידידותיות המכרזים. את המקום השני ברשימה הכללית תפסה פתח תקווה, ואחריה רחובות ותל אביב.
שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, אמרה לאחר פרסום המדד: "העסקים מהווים מנוע צמיחה משמעותי למשק הישראלי והם אחראים לכ-50% מהתוצר העסקי ולכ-60% מהמועסקים במשק. פיתוח העסקים הקטנים הוא אינטרס ציבורי של כולנו, אולם לרשות המקומית יש השפעה ישירה על העסקים שנמצאים בה".
כאמור, בישיבת המועצה האחרונה, שהתקיימה ברביעי שעבר, עדכן ביבס כי רק שלושה בתי עסק מקומיים נסגרו מאז פרוץ המשבר. עוד הוסיף ביבס כי שיעור האבטלה בעיר עומד כעת על 0.7%, כפי שהיה טרם פרוץ המשבר. כזכור, בשיאו של הסגר הראשון נרשמו בלשכת התעסוקה רבע מתושבי העיר העובדים כשכירים.