מקור השם פונץ' במילה ההינדית פאנץ', שפירושה "חמש", על שם חמשת המרכיבים מהם עשוי פונץ' באופן מסורתי. מומלץ להכין את הפונץ' הכי קרוב שאפשר לכניסת האורחים על מנת שייהנו מהריח המתפשט בכל הבית. את הפונץ' נכין מיינות וממשקאות איכותיים ויוקרתיים. סנגריה בספרדית, sangria) – פירושה "מדמם") הינו פונץ' שמוצאו מספרד משקה על בסיס יין אדום, מיץ תפוזים ופירות.
איך שותים ולא משתכרים?
- לשתות על בטן מלאה.
- להתחיל את הערב עם משקאות בעלי אחוזי אלכוהול נמוכים ובהמשך הערב לעלות לאחוזי אלכוהול גבוהים.
- לשתות לאט, לתת לגוף להתרגל לאלכוהול.
- "לנשנש כל הזמן".
- לשתות מים כל שעה עגולה.
- לשתות משקאות איכותיים.
במידה "ושכחנו" ובכול זאת השתכרנו מומלץ – לאכול ביסקוויט או עוגה, לשתות מים וללכת לישון. לא מומלץ – לשתות עוד אלכוהול, לא לשתות חלב, תפוזים או משקאות "חומציים".
פונץ קר ים תיכוני – Mediterranean Punch
המצרכים
1 בקבוק יין לבן יבש זפ גרינר ולטלינר 2007
1/2 בקבוק יין לבן חצי מתוק גונטרום ריזלינג 2010
1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש אוקנהיימר הוקנמילה ריזלינג בציר מאוחר 2002
פירות העונה – 2 תפוזים ,2 לימונים ,2 קיווי ,2 תפוחים אדומים
טימין
כוסות גבוהות
סוכר
אופן ההכנה
חותכים את הפירות לקוביות קטנות מניחים בתחתית הכוס ומוסיפים 3 כפות של סוכר ואת הטימין.
מוזגים את היינות מעל הפירות החתוכים ומשרים במקרר עם ניילון נצמד כשעתיים ומגישים ללא הטימין.
פונץ ריזלינג גרמני– Punch Riesling
המצרכים
1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש אוקנהיימר הוקנמילה ריזלינג בציר מאוחר 2002
1/2 בקבוק יין לבן חצי מתוק גונטרום ריזלינג 2010
פירות העונה – 2 קרמבולה ,2 לימונים ,2 תפוחים ירוקים ,2 תפוחים אדומים
2 כוסות יין לבן
4 עלי דפנה
אופן ההכנה
חותכים את הפירות לקוביות קטנות מניחים בתחתית הכוס , מוסיפים את עלי הדפנה
מוזגים את היינות מעל הפירות החתוכים ומשרים במקרר עם ניילון נצמד כשעה וחצי ומגישים ללא עלי הדפנה.
פונץ תפוחים ותמרים Punch Apples and Dates
המצרכים
1 בקבוק יין לבן יבש זפ גרינר ולטלינר 2007
2 תפוחים
10 תמרים
כוסות שמפניה
סוכר חום
אופן ההכנה
חותכים את התפוחים לקוביות קטנות מניחים יחד עם התמרים בכוס שמפניה ומוזגים את היין מעל הפירות ומגישים
פונץ אטלקי Italian Punch
המצרכים
1 בקבוק יין לבן מתוק –מוסקטו 2012 – יקב דלתון
1 בקבוק יין לבן יבש – עלמה 2012 – יקב דלתון
לימונים
תפוחים ירוקים
נענע
אופן ההכנה
חותכים את הלימונים והתפוחים. מניחים יחד עם זר עלי נענע ומוזגים את היינות הלבינם מעל, משרים כשעתיים במקרר ומגישים קר.
כתב זיו מנור – מנחה ערבי תרבות על עולם היין הקסום ותרבות השתייה אצלכם בסלון 052-2457843 www.zivmanor.co.il