רובוטריקים באוויר

גיל ח' עמית
2014-07-17 01:00:00
2014-07-17 01:00:00

חברת BAE Systems היא חברה בריטית שמתמחה בייצור מערכות הגנה, בדגש על כלי טיס שונים. לקוחותיה של החברה נמצאים בעיקר בארצות הברית ובבריטניה, והיא נחשבת לאחת החברות המתוחכמות שעומדת בחזית הטכנולוגיה.

בשבוע שעבר חשפו מדעני החברה כמה מהפיתוחים  העתידיים שהם עובדים עליהם. מדובר בפיתוחים שעתידים להיכנס למוצרי החברה כבר בעשרים וחמש השנים הקרובות, כך שסביר להניח שכבר בשנים הקרובות נתחיל לראות לפחות את חלקן מוצאות את דרכן  לא רק למטוסי הקרב אלא גם למטוסי הנוסעים, ומי יודע לאן עוד?

אז מה יהיה בהם, במטוסי העתיד הללו שהציגה חברת BAE? נראה כאילו כל הטכנולוגיות שלה נלקחו היישר מסדרת האנימציה המיתולוגית מהאייטיז (לא מהרימייק הנוראי).

הפיתוח הראשון שהציגה החברה הוא מדפסת תלת ממד. הכוונה למדפסת שתדפיס במהירות שיא מטוסים או קוואדרוקופטרים קטנים (דרונים), הכל בהתאם לצורך. נניח שהמטוס מבצע פעילות צילום או מודיעין מעל יעד מסוים, כשלפתע הופך השטח למסוכן עבורו או שנדרשת סקירה קרובה יותר של שטח מסוכן. מדפסות המטוס נכנסות לפעולה ובשילוב עם טכנולוגיית הרכבה מהירה מוציאות בתוך שניות מטוס צילום זעיר שיתקרב למטרה ויצלם אותה מקרוב.

נניח שבמהלך משימת איתור נעדרים מגלה המטוס שאחד מהם נמצא בשטח מסוכן או כזה שהנחיתה בו מסוכנת. בתוך שניות יודפס דרון שירחף לעבר האדם וייקח אותו למקום מבטחים.

הטכנולוגיה הבאה היא זו של הרובוטריק. מטוס שיגיע ליעד ואז יתפצל לשלושה מטוסים נפרדים. אחד מהם יוכל לבצע את המשימה שאליה נשלח בעוד שני המטוסים הקטנים יותר יבצעו משימות סיור וידאגו לגבות אותו. היתרון בטיסה ליעד כמטוס אחד היא חיסכון בדלק. בשטח יוכלו המטוסים לבצע משימות שונות ומגוונות.

הטכנולוגיה הבאה יכולה הייתה להועיל לנו היום. האיום  הגדול ביותר על מטוסים במלחמה הוא טילים. המערכת שהציגה חברת BAE בווידאו שלה היא כזו שמאתרת טיל שמתקרב למטוס ושולחת קרן אנרגיה ממוקדת  שמפוצצת אותו במעופו. ממש כמו בסרטים המצוירים. נחמד, לא? כמובן שלא רק על מטוסים יכולה  המערכת הזו להגן. מטוס שעליו המערכת יוכל לטוס מעל כוחות קרקעיים בשדה הקרב ולהגן עליהם מפני טילים  מתקרבים או אף לתפקד ככיפת ברזל   ניידת ולהגן על יישובים מפני טילים. כמובן שעלותה של קרן כזו היא נמוכה בהרבה משיגור טילים כמו שעושה כיפת ברזל, כך שהרווח יהיה כפול ומכופל.

את הפיתוח האחרון הקוראים הקבועים כבר מכירים. לפני מספר שבועות דיברנו כאן על חומר פלסטי שיוכל לשקם את עצמו בעזרת שילוב של כימיקלים שזורם בתוך "עורקים" בתוך החומר וממלא את החלל שנוצר בעת פגיעה. לא מסובך להסביר מה יוכל חומר כזה לעשות כשישמש במטוסי קרב. מטוסים כאלה יוכלו לטוס מעל אזורים מסוכנים במיוחד ולהמשיך בטיסה גם לאחר שייפגעו ממטר כדורים בעוד גופם מתקן את עצמו.

אם להאמין למהנדסי BAE העתיד הצפוי לנו מרתק במיוחד, ומטוסי העתיד יעלו על כל מה שדמיינו. רק דבר אחד הם לא יוכלו לעשות – להפוך למשאית.

(צילום יחצ)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »