בשבוע שעבר פרסמנו כאן כי שלושת מעונות היום האחרונים שהפעילה רשת מאורות מודיעין בעיר עברו לאחריות העירייה ומשרד החינוך, אולם כעת מתברר כי גורלן התעסוקתי של גננות הרשת הוותיקה ייקבע רק בבית המשפט.
כזכור, רשת מאורות מודיעין פעלה בעיר במשך 25 שנים, ובשיאה הפעילה במודיעין לא פחות מ-17 מעונות יום. בעקבות קשיים כלכליים אליהם נקלעו, פנו אנשי הרשת אל משרד החינוך בבקשה שיקלטו למערך שלהם את המעונות שנותרו פעילים במודיעין. על פי התכנון המקורי, עיריית מודיעין הייתה אמורה לקלוט לשורותיה את נשות הצוות – גננות וסייעות – והמעונות יהפכו לגני ילדים ממלכתיים-דתיים. לאחר התנעת המהלך, ורק ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים, התבשרו בעירייה כי בעיות משפטיות מונעות את קליטתן של הגננות במערכת החדשה. כתוצאה מכך התקוממו הורים רבים בעיר, שבחרו לרשום את ילדיהם לרשת בשל המוניטין רב השנים של הגננות.
גורם המעורה בפרטים סיפר השבוע למודיעין NEWS: "התחיל מחול שדים, הורים לקחו יום חופש, הלכו למשרד החינוך והציעו פתרונות יצירתיים לפתרון המשבר, אבל המהלך לא צלח. ב-30.8 בשעת לילה מאוחרת הודיעו להורים שמצאו להם גננות אחרות, ושהם יפגשו אותן מחר בשעה חמש אחר הצהריים בגנים. מה ששכחו לעשות בתהליך זה להגיד לגננות הוותיקות שהן לא מועסקות יותר. הן כבר קישטו את הגנים והתכוננו, ולא ידעו בכלל מכל הסיפור. הן עבדו 25 שנה ברשת ופתאום בן רגע הן הפכו למובטלות. ההורים התגייסו לעזרתן, לקחו עורך דין, התאגדו וביקשו צו מניעה לבית דין לעבודה, שיחייב לקלוט אותן. ההורים החתימו 75% מההורים שרוצים לקבל את הגננות הוותיקות. יום לפני פתיחת השנה הוחלט להודיע לגננות החדשות שלא בטוח שהן יועסקו השנה. נקבע דיון ליום שישי ב-12 בצהריים, ודיון נוסף ליום ראשון, שבו יישבו כל הצדדים. בסופו של דבר השופט אמר שהוא יקבל החלטה בתוך כמה ימים, כי כל החלטה תפגע במישהו אחר. הדיון לא נגמר וההחלטה תתקבל רק בסוף השבוע. בינתיים בגנים מלמדות הגננות החדשות, בידיעה שהן זמניות עד לקבלת ההחלטה של השופט".
עוד הוסיף אותו גורם כי "הגננות הוותיקות רובן מגיעות ממודיעין עילית ועובדות למעלה מעשרים שנה במודיעין. לאחת מהן יש 11 ילדים. לבם של ההורים נכמר עליהן והם התגייסו למאבק עבורן. הייתה תמיכה גורפת מצד ההורים, כי כולם רואים בהן נשים שמלמדות את הילדים במסירות נפש ורואות בזה שליחות חינוכית ולא מקצוע בלבד. המימון של חלק מהמאבק מגיע מהורים שלחלקם כבר אין ילדים בגן, אבל הם מרגישים חובה לעזור".
חבר מועצת עיריית מודיעין, יוסי אביבי, שהיה מעורה בפעילות הרשת כבר לפני עשרים שנה, אמר השבוע: "העירייה עושה כל שביכולתה לתת מענה לתושבי העיר. רשת הגנים נקלעה למשבר רגע לפני פתיחת הלימודים, ובזמן הקצר שנותר, אנו כרשות מקומית, קלטנו סייעות של הרשת כעובדות העירייה, אך בנושא הגננות אין לעירייה כל יכולת להשפיע, מכיוון שבגנים מוכרים ורשמיים מי שקובע ומעסיק את צוות ההוראה זה משרד החינוך. אנו מקווים שהפתרון שיקבע בית המשפט יהיה לשביעות רצון התושבים".