ההורים מתגייסים למאבק

רותי בוסידן
הקבוצה המודיעינית של "המטה למאבק בהתעללות בילדים בגנים" הוקמה לאחרונה, והמייסדת מספרת על מקרים מקוממים בעיר ומאמצי החקיקה בכנסת: "גם בעיר יש מקרים של הזנחה ורשלנות, ואפילו פגיעה ואלימות"
צילום: דוברות העירייה

למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה

בשנים האחרונות אין שנת לימודים בה לא נחשפים מקרים של פגיעה בילדי הגנים, ובהתאם גם רמת החרדה של ההורים עולה לשיאים חדשים, ואיתה גם המודעות לצורך לבחון את המתרחש בגנים בהם שוהים ילדינו.

לצורך כך הוקמה השנה ברשתות החברתיות קבוצה בשם "המטה למאבק בהתעללות בילדים בגנים", ששמה לעצמה למטרה לקדם חוקים שיעזרו בהתמודדות עם התופעה, בין היתר באמצעות הצבת מצלמות בגנים, ולאחרונה פתחו אנשי המטה קבוצות עירוניות, ביניהן גם במודיעין.

מי שמנהלת את הקבוצה המודיעינית היא סתיו נחום, תושבת העיר, יחד עם שתי שותפות. לדבריה של נחום, אם לשני ילדים בגנים, המצב במודיעין טוב בהרבה מהמתרחש בערים אחרות, אבל גם כאן נחשפים מקרים לא פשוטים של פגיעות מסוגים שונים. נחום וחברותיה עוקבות אחרי המתרחש ומלוות את ההורים, מחפשות תיעוד ודואגות לדווח למשטרה ולעקוב אחר הטיפול בתלונות.

"מה שחשוב לי זה להעלות את המודעות לקבוצה", מספרת נחום. "כרגע חברים בקבוצה של מודיעין 340 חברים – הורים, גננות וסייעות – והייתי רוצה שכל הורה יהיה חלק המהמאבק הזה".

לנחום חשוב להדגיש שהמאבק הוא נגד התעללות, נגד הזנחה ואלימות מילולית וכל יחס לא ראוי לילדים, אבל לא נגד צוותי הגנים. "בין השאר, המטה נלחם לטובת שיפור התנאים של צוותי חינוך ושיפור התקינה", היא מספרת. "המטרה היא לשפר את מצב החינוך בארץ ולחזק את החינוך לגיל הרך, לא חלילה להחליש אותו. האמצעים הם שההורים ייקחו את העניינים לידיים. זה כיבוי השריפות המיידי, באמצעות הקלטות בעיקר. בזכות מטה המאבק יש פסקה בחוק שמאפשרת את ההקלטות".

מה המצב במודיעין?

"במודיעין אנחנו רואים לצערי שכן יש הרבה מקרים של הזנחה ורשלנות, ואפילו פגיעה וגם אלימות כלפי ילדים. נחשפנו למקרים של הזנחה, השפלות ואלימות. זה לא נחסך מעירנו, לצערי. בשנה שעברה היה גן עירוני שנמצאה בו אלימות והתנהגות לא תקינה, והטיפול שנעשה היה שהעבירו את הסייעות לגנים אחרים והגננת נשארה באותו גן, למרות הקלטות מאוד חמורות שיש ברשותי. בגן עירוני נוסף קיבלנו הקלטות מאוד קשות של איומים וצעקות, ושם הגן קיבל סיוע חריג להפעיל את הגן ללא גננת".

ומה קורה בגנים הפרטיים?

"יש מקום ששמענו על הזנחה קשה של חוסר מענה לילדים ובכי של המון שעות. ילדים נשארים ללא השגחה בחדר או במטבח ומגבילים אותם באוכל. יש סימנים פיזיים מחשידים על הגוף. אנחנו יודעים על הרבה גנים שיש בהם שימוש בסל קל למטרות הרדמה של ילדים גדולים בני שנה וחצי, שזה לא חוקי. ראינו כבר התנהלות אגרסיבית מצד הצוות, בהרבה מקומות ראינו גם אלימות פיזית קלה ושמענו הקלטות של גננות שמסתירות מההורים שצבטו את הילדים. חלק מהמקרים נמצאים בטיפול, כי יש מלא הקלטות של המקרים".

כאמור, חברי מטה מנהלים בימים אלו מאבק ציבורי להצבת מצלמות גם בגני העירייה, כאשר הצעת חוק בנושא אמורה הייתה לעלות השבוע לדיון בכנסת. "הייתי רוצה לעשות רעש ולרתום את ההורים, שיבואו ויגידו 'זה לא מקובל עלינו, אנחנו דורשים יותר עבור הילדים שלנו'. עדיף שלא יפתחו גן חדש מאשר לפתוח גן שיצלק את הילדים. צריך להפסיק לפחד שניתקע בלי מסגרת, אלא להתחיל לפחד שנצטרך לטפל בילדים טיפול רגשי ופסיכולוגי".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »