הורים לילדים בחינוך המיוחד במודיעין יצאו השבוע נגד עיריית מודיעין, וטענו כי מסלול ההסעה לבית הספר הפך לסיוט מתמשך עבור ילדיהם.
לטענת ההורים עימם שוחחנו השבוע, מפתיחת שנת הלימודים יצרה מחלקת ההסעות בעירייה מסלול אחד עבור ילדיהם, הכולל 20 תחנות איסוף, לארבעה בתי ספר בעיר – ניצנים, משואת נריה, שבטי ישראל ובית הספר מו"ר ברעות. לטענתם, בשל נקודות האיסוף המרובות אורך המסלול למעלה משעת נסיעה, וכעת הם דורשים מהעירייה לפצל אותו לשני מסלולים שונים ומקוצרים.
נטשה, אימו של ילד הנמצא על הרצף האוטיסטי ולומד ברעות, סיפרה השבוע: "יש הרבה מאוד ילדים על הרצף האוטיסטי שלומדים בכיתות תקשורת בבתי ספר רגילים, וזכאים להסעות הלוך ושוב לבית הספר. בכל תחילת שנת לימודים יש בעיות עם ההסעות, אבל השנה זה יוצא מן הכלל. אף פעם לא היה דבר כזה. החליטו לחסוך על חשבון הילדים ויצרו מסלול מפלצתי של 20 ילדים שצריך לאסוף ולפזר לארבעה בתי ספר שונים בעיר. זה לא ייתכן שילד על הרצף האוטיסטי יעבור חצי עיר עד שיגיע לבית הספר. במקום להגיע בזמן לבית הספר רק אוספים אותם בשמונה ורבע, הם מגיעים באיחור וזה הורס להם את כל יום הלימודים. השקענו את כל חיינו כדי לאזן את הילד, הוא כבר לגמרי מבולבל מהמצב הזה".
מדוברות העירייה נמסר: "צוות העובדות במחלקת הסעות החינוך המיוחד בעירייה הן עובדות מסורות, הקשובות כל הזמן לצרכים ולדיווחים העולים מן השטח. בהתאם לכך, בוצעו מספר התאמות ושינויים ששיפרו את מערך ההסעה משמעותית. מדובר בהסעה הבנויה בשיטת הסבבים, כאשר הילדים שעולים ראשונים לרכב ההסעות הם אלה שיורדים ראשונים וכך הלאה. חשוב להדגיש כי בניגוד לנטען, לא מדובר בנסיעה אחת ארוכה עבור התלמידים והם אינם מאחרים ללימודים. העירייה עוקבת באופן שוטף וצמוד אחר זמני הנסיעות, וכך למשל ביום שני השבוע ההסעה התחילה בשעה 07:00 והסתיימה בנקודה האחרונה ברעות בשעה 07:46".