"שכר מאבטח הוא 25 שקל לשעה. אנחנו מוכנים לשלם 30 ועדיין אין היענות"

ערן קמינסקי
2016-01-13 00:00:00
2016-01-13 00:00:00

עיריית מודיעין תגברה את מערך אבטחת מוסדות החינוך השבוע בשמונה מאבטחי מוסדות חינוך נוספים. מדובר על מאבטחים שיצטרפו למוסדות חינוך בהם יש תקן למאבטח, כאלו שבהם נדרש תגבור עקב יציאת מאבטחים להכשרות, מטווחים וכדומה.

שמוליק כהן, קב"ט העירייה, מספר על מאמצי העירייה למצוא מאבטחים בחודשים האחרונים מאז החל גל הטרור: "בחודשים האחרונים פנינו ליותר מעשר חברות אבטחה וגם אלו מהן שהראו הרבה נכונות ומוטיבציה, הודיעו לנו לאחר מספר ימים שאין להן יכולת לגייס ולהכשיר מאבטחים ברמת הסטנדרטים הנדרשת. נכון להיום אין חברות שמסוגלות לגייס מספר רב של מאבטחים".

לו היית יכולת לגייס, הייתם מציבים היום שומר בכל גן?

"במידה והיו מביאים לנו היום שישים מאבטחים חמושים שעברו הכשרה על ידי המשטרה, בוודאי שהיינו קולטים אותם. אני מוכן לקלוט היום כל מאבטח שיביאו לי. אין בעיית מימון. גם כשאנחנו מפרסמים דרך הדוברות והאתרים השונים, אין היענות. אנשים לא מוכנים היום לעבוד באבטחת מוסדות חינוך. שכר מאבטח עומד היום על 25 שקל לשעה, אנחנו מוכנים לשלם 30 שקל לשעה ועדיין אין היענות. גם לתפקידי הסיור, שהם יותר דינמיים, אנחנו מתקשים לגייס".

מה אתם עונים להורים שדורשים כיום שומר בכל גן?

"הבקשות של ההורים מובנות ולגיטימיות לאור המצב. המערך שלנו נותן לתפיסתנו מענה טוב לאיומים. אני מבין שההורים רוצים עוד מאבטחים, אבל צריך להבין שלחברות האבטחה אין כיום יכולת לספק מאבטחים. מערך האבטחה שלנו מורכב מכמה מעגלים, כאשר הרבה ניידות מסיירות כל היום ומנסות לאתר את המפגע/חשוד עוד הרבה לפני שיגיע לגן עצמו".

חלק משמונת המאבטחים החדשים הם בדואים מהכפר ביר אל מכסור שבצפון. כולם שירתו בצה"ל כלוחמים וחלקם אף שירת בגבול עזה ולבנון. כפי שנעשה תמיד, המאבטחים החדשים עברו תהליך של בדיקה וקליטה מסודרת של מחלקת הביטחון, הכוללת בין היתר בדיקה של היעדר עבירות מין, תהליך אישור כלי ירייה ורישיון לנשק. כמו כן כולם עברו הכשרה של מאבטח מוסדות חינוך. החברה המעסיקה שכרה עבורם דירה בלוד והם מגיעים למודיעין מדי בוקר בהסעה.

שמוליק כהן, אתם חוששים מתגובות של הורים לנוכח העובדה שהמאבטחים הם בדואים?

"ממש לא. אלא אזרחי ישראל ששירתו כלוחמים ביחידות קרביות. שלוש שנים הם החזיקו נשק ועכשיו הם לא טובים מספיק כדי לאבטח מוסדות חינוך? אנחנו מצפים לתגובות, שיהיו מובנות עד לרמה מסויימת. אבל לרגע לא עברה לנו בראש המחשבה שעדיף שלא להביא אותם בגלל תגובות אפשריות".

* * *

כזכור, אשתקד החלה העירייה להפסיק בהדרגה את העסקתם של השומרים בפתחי אשכולות הגנים לאורך כל היום ובמקומם עברה לשיטת אבטחה של שלושה מעגלים: הראשון כולל הפעלת מערך של תשע ניידות אבטחת גני ילדים. בכל שכונה הוצבה ניידת סיור שתפקידה יהיה לסייר בין הגנים בשכונה ולבצע סריקות רגליות בתוך הגנים ומסביב. המעגל השני כולל את המרחב החיצוני של הגנים: על השער הותקנו קודן וכן הותקנו בשער אינטרקום עם מצלמה. המעגל השלישי הוא בכניסה לגן עצמו, כשעל דלת הכניסה לגן הותקן קודן נוסף ועליו יש להקיש קוד אחר על מנת לפתוח אותו. בתוך הגן הותקנו מערכת אינטרקום ומצלמה פנימיים וכן לחצן מצוקה שמטרתו לתת מענה מיידי במוקד הביטחון. העירייה הקימה מוקד ביטחון חדש עבור כל גני הילדים ובו מוצב מוקדן שכל תפקידו לטפל בפניות המגיעות מגני הילדים. בעירייה מבטיחים כי המוקדן זמין לכל גננת בכל זמן הפעילות בעזרת לחצן המצוקה המקשר את כל הגנים ישירות אליו. בעת שליחת אות מצוקה מתקבל מענה מידי על ידי המוקדן ונפתח קו טלפון ורמקול באמצעותו תוכל הגננת או הסייעת לשוחח עם המוקדן גם ללא הרמת השפופרת. כאשר במקביל המוקדנית שולחת ניידת אבטחה לגן.

צילום יהודה גולן

כתבות נוספות

פסטיבל של תלונות

בעירייה התגאו באלפי מבקרים בפסטיבל הבירה שנערך בחמישי האחרון, אולם תושבים רבים התלוננו על ארגון לקוי: "לא הגיוני שחיכינו חצי שעה להיכנס ואחר כך עוד 30 דקות בתור לשלם ובתור נוסף לבירה"

דואגים לכולם בחג

באגף לשירותים חברתיים בעירייה מסכמים את המבצע השנתי לחלוקת סלי מזון ותלושי קנייה ל-500 משפחות נזקקות בעיר לקראת ליל הסדר

פסטיבל של תלונות

בעירייה התגאו באלפי מבקרים בפסטיבל הבירה שנערך בחמישי האחרון, אולם תושבים רבים התלוננו על ארגון לקוי: "לא הגיוני שחיכינו חצי שעה להיכנס ואחר כך עוד 30 דקות בתור לשלם ובתור נוסף לבירה"

המשך קריאה »

דואגים לכולם בחג

באגף לשירותים חברתיים בעירייה מסכמים את המבצע השנתי לחלוקת סלי מזון ותלושי קנייה ל-500 משפחות נזקקות בעיר לקראת ליל הסדר

המשך קריאה »