בקשה להיתר להפעלת מעון יום לילדים שהוגשה לאחרונה לעירייה עוררה השבוע סערה בשכונת נופים, דיירי הבניין מתנגדים למהלך משלל נימוקים, וטוענים כי המקום פעל עד כה ללא היתר. מדובר על בניין מגורים ברחוב יער הזורע 30 בשכונה, בו פעל בשנה האחרונה פעוטון/מעון במתכונת מצומצמת, עם 10-12 ילדים, תלוי את מי שואלים, שהתרחב עם פתיחת השנה הנוכחית ל-17-24 ילדים, שוב, תלוי את מי שואלים.
לאחרונה הגישו בעלי הגן בקשה להיתר לפתיחה המעון בגרסה המורחבת שלו, הגישו בדיעבד לטענת הדיירים המתנגדים, כאשר בבקשה מצויין כי במקום ישהו 24 ילדים ואילו בעירייה אמרו השבוע כי מדובר ב-17 בלבד. יש לציין כי החוק מאפשר הקמת עסק מסוג זה גם בבניין מגורים, וקובע כי היתר מהרשות המקומית נדרש רק כאשר מדובר על למעלה מ-10 ילדים.
במכתב ההתנגדות ששלחו הדיירים לוועדת המשנה לתכנון ובנייה של העירייה, הם כותבים כי "בשנה החולפת מספר הפעוטות בגן זה היה כ-12, כמות המצריכה קבלת היתר מראש אפילו בנוסח המקל יותר של החוק. ויודגש כי היתר כאמור מעולם לא התבקש ומעולם לא ניתן, כך שכבר בשנה החולפת המנהלות הפעילו את הגן בניגוד להוראות החוק". יש לציין כי בעירייה הצביעו השבוע על התיקון לחוק, הקובע כי עד ל-10 ילדים אין צורך בהיתר כלל, ואמרו כי בבדיקות פתע שקיימו במקום בשנה שעברה נמצאו עשרה ילדים בלבד.
עוד טוענים הדיירים כי הדירה בה פועל הגן אינה עומדת בתנאי הסף לפתיחת עסק מסוג זה, הן מבחינת גודלה והן בשל אופי הבנייה, ואף טוענים כי בצמוד לחצר הגן ישנו צובר גז המהווה סכנה בטיחותית משמעותית. עוד טוענים הדיירים כי הפעלת העסק במקום גורמת למצוקת חנייה ועומסי תנועה בשעות הבוקר, ברחוב שהופך בשעות אלו לחד סטרי. לטענתם, הפעלת העסק בדירת מגורים אף מנוגדת להסכם עליו חתמו הדיירים בעת הקמת הפרויקט באמצעות קבוצת רכישה. דיירים עימם שוחחנו השבוע העלו השערה כי לעירייה יש אינטרס להכשיר בדיעבד את העבירות לכאורה על החוק, היות ובשכונה יש מחסור בגני ילדים ומעונות יום בשל העובדה כי טרם נבנו בה מספיק מבני ציבור.
מדוברות העירייה נמסר: "מודיעין היא עיר צעירה ויש בה מספר רב של משפחות עם ילדים בגילי לידה עד שלוש, ויש צורך בהפעלת משפחתונים ופעוטונים, בין אם במעונות יום ובין אם מעונות פרטיים. המעון בנופים פעל בשנת תשפ"ב, על פי בדיקת הפיקוח, בהתאם לנדרש בחוק מאחר, והיו בו עד 10 ילדים. לקראת פתיחת שנה"ל תשפ"ג הגישו בעלי המשפחתון בקשה לפתיחת מעון עד לכמות של 24 ילדים (כאשר על פי בדיקה שנערכה במקום, מספר הילדים נמוך משמעותית ממספר זה). בקשה זו תידון בוועדה המקומית, במהלכה יישמעו התנגדויות התושבים ובהתאם לכך תתקבל החלטת הוועדה".