שיעורים לוהטים

ערן קמינסקי
2016-09-14 01:00:00
2016-09-14 01:00:00

אחד הטקסים הקבועים במודיעין עם פתיחת שנת הלימודים הוא גל התלונות מצד תלמידי בתי הספר בעיר לגבי מזגנים לא תקינים. כך למשל בשנה שעברה הודיעה העירייה לקראת סיום הקיץ כי השקיעה מאות אלפי שקלים בתיקון והתקנת מזגנים בכיתות, מה שלא מנע כמובן גל תלונות מתלמידים בבתי ספר רבים מיד עם פתיחת השנה.

גם השנה חוזר על עצמו הניגון. השבוע כתב תלמיד כיתת י"ב בעירוני ב' את הדברים הבאים באחת מקבוצות הפייסבוק המודיעיניות: "רציתי לשתף אתכם בשגרה היום יומית בבית הספר. כבר מעל שבוע שאנחנו יושבים בכיתות ללא מזגנים, וכמעט בכל יום מתקלקל מזגן נוסף בבית הספר. דורשים מאיתנו לשבת, ללמוד ולהתרכז בחום מוגזם שלא נותן לך שום אפשרות ללמוד איתו אחרי שבשנה שעברה נשרפה כיתה בבית הספר בגלל המזגן, אני לא מבין איפה העירייה בסיפור ואיך יכול להיות שהתלמידים, המורים וההנהלה בבית הספר צריכים לעבור ככה את שגרת יומם למה בכל העירייה צריך להיות רק בן אדם אחד שמטפל בכל המזגנים?".

על הפוסט הגיבו תושבים רבים, בהם גם לא מעט תלמידים ששיתפו בתלונות דומות מבתי ספר אחרים. אליהם הצטרפו כרגיל גם כמה מהפוליטיקאים המקומיים, כמו ברוך בוחניק, שחר מי-און וורד גל-בחרי, שמיהרו להבטיח טיפול מיידי אף על פי שהנושא בכלל לא קשור לתחום סמכותם.

בימים האחרונים התברר כי מלבד הבעיה בעירוני ב', בה המזגנים לא תקינים בכיתות רבות בשכבות י' וי"א, גם בבתי ספר אחרים קיימת הבעיה. בעירוני ג' חלק גדול מהמזגנים בשכבות י"א וי"ב אינם תקינים, וכך גם בכיתות מסויימות בעירוני א', עירוני ד' ובית הספר היסודי האלה, תיכון מו"ר ועוד.

מהעיריה נמסר בתגובה: "העירייה משקיעה מאות אלפי שקלים בשדרוג, שיפוץ והתקנה של יותר מ-3,000 מזגנים בבתי הספר ובגני הילדים בעיר. הבקרה על המזגנים נעשית באמצעות חברה מקצועית ולאורך כל השנה נעשה טיפול שוטף לתחזוקת המזגנים. בנוסף לטיפולים אלה, טכנאים מגיעים על פי קריאות של צוותי הגנים ובתי הספר. אופן הטיפול בתקלות הוא מידי, בהתאם לעומס, כאשר חשוב לזכור כי בחלק מהמקרים נדרש תיקון מקיף ויסודי. חברת התחזוקה מצליחה לתקן כ-92% מהפניות באופן מיידי בתוך 24 שעות מפתיחתן. העירייה עוקבת ומפקחת אחר התקלות המורכבות יותר, עד לתיקונן המלא".

 

כתבות נוספות

מדינה בהפרעה

מי כאן לעזאזל אחראי על מנת המשכל של הממשלה שלנו, וכיצד הגענו לטירוף המוחלט ולמגדל בבל שבו אנו חיים בתקופה הזאת

המספר הנוסף

עירוני מודיעין רשמה שער ראשון, אבל גם הפסד שלישי. עילאי תומר, שגדל במודיעין וכיכב בנוער של מכבי ת"א, עדיין מחפש בית חדש. אריאל לוגסי עדיין תקוע בליגה הלאומית, ובן שהר מסרב לפרוש

"שביתת העם" הגיעה למודיעין

מאות מפגינים התייצבו הבוקר בצומת שילת וחסמו את התנועה לסירוגין. בהמשך היום: מחאה בקניון עזריאלי והפגנה נוספת בצומת הכניסה לעיר מאות מפגינים חסמו הבוקר לתנועה

המשך קריאה »

מדינה בהפרעה

מי כאן לעזאזל אחראי על מנת המשכל של הממשלה שלנו, וכיצד הגענו לטירוף המוחלט ולמגדל בבל שבו אנו חיים בתקופה הזאת

המשך קריאה »

המספר הנוסף

עירוני מודיעין רשמה שער ראשון, אבל גם הפסד שלישי. עילאי תומר, שגדל במודיעין וכיכב בנוער של מכבי ת"א, עדיין מחפש בית חדש. אריאל לוגסי עדיין תקוע בליגה הלאומית, ובן שהר מסרב לפרוש

המשך קריאה »