לפרס החינוך קריטריונים ברורים על פיהם הוא מוענק. בין השאר על בית הספר לפעול באופנים מגוונים לקידום תהליכי הוראה-למידה והערכה ולפיתוח סביבת למידה אשר יובילו ללמידה משמעותית, להבנה מעמיקה, לטיפוח כלי חשיבה ולמידה, להישגיות, לחדשנות, ליצירתיות ולמצוינות. הוא צריך לתת מענה לצרכים שונים של תלמידים, ולפעול להכלה, ולקדם ולטפח תלמידים בעלי צרכים מיוחדים וייחודיים וכן למניעת נשירה. דגש נוסף הניתן בקריטריונים לזכייה בפרס הוא קיומו של אקלים בית ספרי המעודד אכפתיות וכבוד הדדי, לקיחת אחריות, מניעת התנהגויות עתירות סיכון, מעורבות בחיי בית הספר והקהילה, שמירה על איכות הסביבה, שמירה על זכויות האדם לשוויון, סובלנות ודו-קיום.
בין הפעילויות שבית הספר הציג לוועדה היו תלמידי כיתת החינוך המיוחד שרוב התלמידים בה עברו את כל מבחני הבגרויות שלהם עד כה בהצלחה ועתידים לסיים עם בגרות מלאה. קידום ועידוד לימודי המדעים בבית הספר, פיתוח סביבות למידה מאתגרות, לטיפוח כלי חשיבה ולמידה, ליצירתיות ולמצוינות, קבוצת הרובוטיקה, סמינר אומנויות "מאיר דרך", "לילה לבן" שכולו צבע, תכנית "יוצא מן הכלל" הנלמדת במסגרת לימודי תרבות ישראל בשכבת ט', תכנית מצוינות בחינוך גופני, מתן מענה לצרכים השונים של התלמידים וטיפוח ילדים בעלי צרכים מיוחדים וייחודיים.
לטקס הגיעו ראש העיריה חיים ביבס, מחזיקת תיק החינוך הילה בן אליעזר, ראש אגף החינוך בתיה שוכן, מנהל מחוז ירושלים במשרד החינוך מאיר שמעוני (בעבר ראש אגף החינוך בעירייה), מפקחת בתי הספר העל יסודיים במחוז ירושלים רות לסרי (שניהלה את תיכון מור) מנהלת בית הספר ריקי נגרי, כל צוות הניהול של בית הספר, נציגים של צוות המנהלה, הורים ותלמידים.
(צילום ארכיון)