משנכנס אדר מרבין בעבודה עצמית

איילת לוין
2014-02-27 00:00:00
2014-02-27 00:00:00

השבוע החלו ההכנות העירוניות לתהלוכת העדלאידע, התהלוכה הססגונית שתצא לדרך ב-14.3 בשעה 12:00 לרגל אירועי חג הפורים.

בתהלוכה ישתתפו קרוב לאלפיים תלמידי כיתה ד' מכל בתי הספר ברחבי העיר ועוד קרוב לאלף בני נוער. סך הכול כ-3,000 צועדים. עוד סיפר אלון שמידט, מנהל אגף התרבות, כי חשוב לעיריה לשלב בתהלוכה אוכלוסיות מיוחדות ומצוותים אותם לבתי הספר הצועדים: ילדי אקי"ם יחד עם בית ספר מעוז המכבים, ילדי איל"ן עם בית הספר הדמוקרטי וגם הילדים של "כנפיים של קרמבו" משתתפים. "פנו אליי אפילו מעמותת עיוורים ואנו בודקים כיצד ניתן לשלב אותם", אמר.

בראש התהלוכה יצעדו ראש העיריה וחברי המועצה ובאמפי פארק החולה, בנקודת הסיום של התהלוכה, ביבס יעלה על במת כבוד ויברך את הצועדים והחוגגים. לאחר מכן יתקיים הפנינג ובו דוכני מזון, פעילויות לילדים, מתנפחים, דוכני יצירה ומשחקים ומופעים.

"העדלאידע אצלנו, "הסביר שמידט, "מושתת על קהילתיות. המורים, הילדים וההורים הם אלה שבונים ויוצרים את המיצגים, התחפושות והאביזרים שיוצגו בתהלוכה. גם העירייה כמובן מביאה מיצגים ואמנים מבחוץ. הזמנו טירה עשויה קרטונים, כדורים סיניים מנייר וגם אמנים. כמו למשל הולכי קביים, ג'אגלינג ועוד. אבל לילדים והוריהם יש חלק גדול בעשייה. אין עוד כזה דבר בכל הארץ. ברוב הרשויות הכול קנוי ואין שם את הקשר הקהילתי. הפעילות אצלנו מלכדת וזו העיר שלנו".

מדי שנה בוחרים נושא אחר ועל פיו מסתנכרנים כל בתי הספר. בשנה שעברה הנושא היה אור. התלמידים וההורים הכינו מיצגים ותחפושות של גחליליות, יורדי ים, עיר האורות פריז, מאורות. השנה הנושא הוא נייר כחומר וכנושא. יש תחפושות, מיצגים ואביזרים של ספרים ומחברות, ספרי קדושה, קלפים, כדורים, דגלים, ממתקים, עונות השנה, בריאת העולם, כתובה וחתונה, רובוטים, פרחים, בעלי כנף, אבירים והכול מיוצר באמצעות נייר.

אלון, מהיכן החומרים?

"בחרנו בנושא נייר לא מתוך כוונה להתייחס לנושא איכות הסביבה, אבל כן פתחנו מחסנים המיועדים לשמירה על איכות הסביבה ומשם קיבלנו חלק גדול מחומרי הגלם נייר ממוחזר, נייר גרוס, קרטונים וכו'".

מה המסלול?

"התהלוכה היא לאורך רחוב עמק החולה. מתחילים בעמק החולה פינת עמק געתון ממשיכים לבית ספר נתיב זבולון, עוברים את הבית הספר פונים לנהר הירדן וחוזרים לאמפי פארק החולה. 1.7 קילומטר בצעידה איטית".

הורים – להתחיל לגזור

ביום ראשון הייתה פגישת היערכות ובעוד שלושה שבועות ההכנות לתהלוכה יסתיימו. את התחפושות, חלק מהמיצגים והאביזרים, מכינים כאמור ההורים והילדים. ההורים מגיעים לבית הספר בשעות הערב, לשני מפגשים בדרך כלל, ועמלים במרץ. הילדים עושים את ההשלמות יחד עם המורות לאמנות.

הגענו למפגש הכנת אביזרים ותחפושות של הורי בית ספר "רעים". המסדרונות היו ריקים מתלמידים ורובם חשוכים, רק בקומה העליונה האורות דלקו ונשמעו קולות משלוש כיתות ד' ברחבי הקומה. נכנסתי לאחת הכיתות וההרגשה הייתה שנכנסתי לחמ"ל. אמהות וגם אבות השתלטו על כל השולחנות בכיתה, גזרו, שרטטו, שאלו שאלות את המורות והיו ממוקדי מטרה.

מירית שביל, המחנכת של ד' 3, סיפרה שבכיתות ד' חוגגים את פורים במשך חודש שלם. ועד הכיתה קישט את הכיתה לכבוד החג כבר בתחילת השבוע, מה שהופך את ההגעה לבית הספר לכיפית יותר ויש להם למה לצפות. הם מאד מתרגשים לקראת התהלוכה. "זה מוסיף לגיבוש הכיתתי ומוסיף לאווירה הלימודית". אמרה מירית. 

(צילום איילת לוין)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »