סופי מוסקוביץ', מקימת מגמת התיאטרון בתיכון עירוני א', תושבת העיר, הלכה לעולמה. מוסקוביץ' הייתה רכזת מגמת תיאטרון בבית הספר במשך תשע שנים, החל משנת 1999.
היא נפטרה בגיל 62 לאחר מאבק במחלת הסרטן, והותירה אחריה בן זוג, שתי בנות ומאות שחקנים אותם הכשירה למקצוע. מוסקוביץ' הייתה אחת מאבני היסוד בתיכון הראשון שהוקם במודיעין, ובהספדים הרבים שנכתבו על-ידי בוגרי התיכון נכתב כי הייתה הרבה מעבר למורה בבית הספר ושימשה לרבים מהם גם כמדריכה לחיים.
מוסוקוביץ' ז"ל נולדה בסנט פטרבורג, והתמחתה בבימוי תיאטרון במסגרת הסטודיו שלצד תיאטרון וכטנגוב במוסקבה. בשנות השבעים עלתה לישראל ושימשה יותר מעשור כבמאית הבית של תיאטרון באר שבע. במקביל הקימה בדרום הארץ פרויקטים רבים בתחום התיאטרון וביניהם תיאטרון קיבוצי הדרום, תיאטרון דימונה ופרויקט תיאטרוני במסגרת אוניברסיטת בן-גוריון. במהלך השנים צמחו בהנחייתה דורות של אמני במה מוכרים, בהם ג'וליאנו מר, עידית טפרסון, יעקב כהן, אקי אבני, איילת זורר, לירז צ'רכי, אורנה בנאי, קרן פלס ואחרים. בנוסף לימדה תיאטרון בבית הספר למשחק 'בית צבי', בסטודיו יורם לוינשטיין ובחוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב. במקביל לעבודתה בתיכון עירוני א' הקימה מוסקוביץ' את הסטודיו למשחק הקרוי על שמה, בו לימדה ביו-קינטיקה – מתודה שפיתחה וזכתה להערכה מקצועית רבה. במהלך שנות קיומו צבר הסטודיו מוניטין רב, בארץ ומחוצה לה, כמוסד ייחודי וחדשני. לא מעט תלמידים שלמדו אצלה בעירוני א' הגיעו לאחר שירותם הצבאי ללמוד משחק בסטודיו שהקימה, וכיום מלמדים בסטודיו שלושה מורים בוגרי התיכון. ההערכה הרבה לה זכתה קיבלה גושפנקה בשנת 2007, כאשר הוענק לה התואר 'אשת העיר תל אביב-יפו' על הישגיה בתחום אמנויות הבמה. בתיכון עירוני א' הביעו השבוע צער וכאב רב על פטירתה, וסיפרו כי במהלך שנות עבודתה בתיכון נגעה בליבו של כל אחד ואחת מתלמידיה והייתה לסמל למצויינות. בתיכון הוסיפו כי בתקופה הקרובה יבחן בית הספר דרכים להנצחת זכרה.
ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אוורבוך, שהייתה מנהלת התיכון בזמן שמוסקוביץ' ריכזה בו את מגמת התיאטרון והכירה אותה אישית, סיפרה השבוע: "מותה בטרם עת של סופי הכה אותי בצער רב. סופי הייתה מורה שחינכה דור של תלמידים, והייתה לשם דבר בתיכון עירוני א'. כמורה היא הייתה דמות שתלמידים העריצו וכיבדו, והיא ידעה לכבד אותם ולהגיע לכל תלמיד בדרכה הייחודית. העובדה כי תלמידים רבים שמרו איתה על קשר מעידה יותר מכל על הקשר שנרקם בינה לבין תלמידיה. הקמת מגמת התיאטרון שהייתה לדגל גאווה ולתפארת בית הספר והעיר, היא רק חלק קטן מהעשייה הרבה שלה, ואנחנו במודיעין נדע להכיר ולהוקיר את פועלה".
צילום דוברות העיריה