ניצנים
אורלי אבידן – מנהלת את בית הספר 16 שנים, מאז הוקם בשנת 2000
מהו ה"אני מאמין" החינוכי שלך?
"תפקיד ביה"ס הוא לפעול בשני מישורים עיקריים: האחד להעצים את הילד, לטפח את תחושת הביטחון שלו, לטפח את תחושת המסוגלות שלו ולהאמין ביכולת שלו להצליח ולהתמודד. במישור השני לספק לו כלים ואסטרטגיות ללמוד, לטפח את חשיבתו, להראות לו כיצד לעבוד בצורה תהליכית ומובנת ולבחון את עשייתו".
מה מיוחד ב'ניצנים'?
"היחס האישי שמקבל כל ילד. הלוגו החדש של ביה"ס הוא 'כשהלב והלוגיקה נפגשים'. הביטוי היישומי לאמירה זו היא שאנו מפתחים את התחום הלוגי דרך לימוד חשיבה מתמטית ואף מקיימים קורסים בכלכלה, לוגיקה, בישול מתמטי, חשיבה מתמטית ופיזיקה. הלב בא לידי ביטוי בתוכנית המשוב מקדם הלמידה שאנו מיישמים בכיתות השונות, מתוך אמונה שרק דרך משוב לומד התלמיד היכן טעה ובאלו דרכים עליו לפעול כדי לתקן ולהצליח בפעם הבאה".
מה מקור הגאווה שלך בביה"ס?
"אנו גאים בתוכנית הדילמות שפיתחנו בביה"ס, הבונה את סולם הערכים של הילד , תוך שהוא מתמודד עם דילמות חברתיות ודילמות מקראיות ומנתח את הערכים הסותרים בכל דילמה , מזקק את הערכים ומציג טיעונים בצורה מושכלת. אנו גאים בתחום האמנות המפותח אצלנו- התהליכים שעוברים התלמידים בדרך לבניית היצירה וניכר שביה"ס נראה כמו סביבה מוזיקאלית- דבר שמגביר את תחושת המסוגלות של הילדים והגאווה. יש לנו מרחב אקולוגי מיוחד וגדול בו לומדים הילדים תהליכי קיימות, מתחברים על הטבע ואף לומדים יוגה ונגרות".
אורלי אבידן. כשהלב והלוגיקה נפגשים
איך אתם מצליחים להגיע לכל תלמיד?
"באמצעות תוכניות אישיות שאנו בונים על מנת לצמצם פערים, לתת מענה חברתי, משתדלים ליצור תפקיד לכל ילד. אנו ממפים את הילדים וממקדים את הצורך של כל ילד. אנו מאמינים כי שיחות רבות עם הילדים גורמות להם להיפתח ולשתף ובכך הם עוזרים לנו לעזור להם".
בעידן בו קיימת תדמית של "בתי חרושת לציונים", איך זה נראה מבפנים?
"המושג 'בית חרושת לציונים' אינו מייצג את התפיסה שלנו. חשוב לנו להעצים הילדים ולקיים פעולות במגוון תחומים. לדוגמה: לציין במפגשי הבוקר על הבמה הישגים של תלמידים בתחומים חברתיים. דרך הלימוד שלנו עוסקת בפתוח החשיבה ולכן כל המכוונות שלנו היא להצלחה רחבה ולא רק בתחום הלימודי".
אלונים
מיכל מילר – מנהלת את בית הספר מאז הוקם בשנת 2010
מהו ה"אני מאמין" החינוכי שלך?
"כל אדם הוא עולם בפני עצמו וכל העולמות הללו נפגשים בתוך בית הספר. אני מאמינה שהתפקיד שלנו הוא להכיר ולקבל באהבה זה את זה על ההצלחות והקשיים, להבין שהכל תלוי בנו ולגלות אחריות כלפי החברה והסביבה בה אנו חיים".
מה מיוחד באלונים?
"זהו בית ספר קהילתי-סביבתי. קיבלנו הכרה כבית ספר מוביל פדגוגיה איכותית והחינוך מתקיים דרך שלושת מעגלי אחריות: מעגל האחריות האישי, החברתי והסביבתי. בבית הספר פועלת תוכנית לימודים מבוססת פרויקטים בשם ''מעבר רחוק לעתיד רחוק''. התוכנית עוסקת בתכנים שאינם נמצאים בתכנית הלימודים הפורמלית. הילדים לומדים בקבוצות, מנהלים את הלמידה בהנחיית הצוות, פוגשים מקומות, אירועים, אנשים וסיפורי חיים מרתקים – לעיתים עצובים ולעיתים משמחים אבל תמיד מעוררי השראה ותקווה, אשר מחברים את כולנו למקום בו בחרנו לחיות. בשנה האחרונה נבנתה על ידי צוות ההוראה תכנית חברתית ערכית ''זה הקסם שלנו''. תכנית שזכתה בפרס מנהל המחוז. הקסם שלנו נעוץ בראשי התיבות קס"ם: ק – קבלה והיכרות עם החברה המגוונת בה אנו חיים (בתוך בית הספר ומחוצה לו), ס – סובלנות בעת מחלוקת (לא חכמה להסתדר ביחד כשמסכימים), מ – מעגלי אחריות ונתינה – כולם יכולים לתת! החל מכיתה א' יש תכנית נתינה בתוך בית הספר אך גם מחוצה לה".
מיכל מילר. "להכיר ולקבל באהבה זה את זה על ההצלחות והקשיים"
מה מקור הגאווה שלכם בביה"ס?
"אנחנו מאוד גאים בקהילה שיצרנו, בצוות נפלא שעובד מתוך אהבה ומסירות ומשקיע מחשבה במלאכת ההוראה, בקהילת ההורים ובראשם הנהגת הורים פעילה במיוחד – שותפים אמיתיים לדרכנו החינוכית ופועלים ביחד איתנו בתכנון, גיבוש ומימוש החזון. ואחרונים חביבים – בתלמידים שלנו שמובילים בבית הספר ביצירתיות, במחשבה ובשמחה יוזמות מרובות".
איך מצליחים להגיע לכל תלמיד?
"להגיע לכל תלמיד כולל קשר אישי ורגשי עם מחנכת הכיתה – דבר שמתקיים בשגרת היום יום הכיתתית אבל גם בשיעורי מפתח הל"ב וכן במפגשים בקבוצות קטנות – שיעור הנקרא 'מלב אל לב'. חלק אחר הוא מימוש תחומי ענין וכישורים ולצורך כך הוקמו בבית הספר 13 ועדות תלמידים, שפעילים בתחומים מגוונים במיוחד (בעלי חיים, מנהיגות סביבתית, לגו-רובוטיקה, קידום בריאות ועוד). בתחום הלימודי מתקיימים שיעורי תגבור ושיעורי הוראה מתקנת ושעות אתגר והעשרה – בהן תכנית מצוינות במדע של מכון ויצמן, מצוינות 2000 במתמטיקה ועוד. חלק משמעותי בעיני הוא קיומם של מנגנונים ושגרות של מפגשים קבועים עם בעלי תפקידים מגוונים. במסגרת זו משתלבת גם רכזת צרכים מיוחדים, היועצת ופסיכולוגית ביה''ס כדי לתת מענה לתלמידים על פי הצורך ולעקוב אחר התקדמותם".
בעידן בו קיימת תדמית של "בתי חרושת לציונים", איך זה נראה מבפנים?
"עצם פיתוח של תכניות הוראה ברוח פדגוגית אחרת מעיד על שינויים בתפיסה ובגישה שמוביל ומקדם המשרד וכולנו פועלים על מנת להרחיב את העשייה ולהעמיק בה. זה לא סותר את האחריות שלנו שהיא להוביל את הילדים לכך שיהיו מסוגלים לקרוא היטב, להתבטא כבני תרבות בעל פה ובכתב, להעשיר את שפתם ועוד. המבדקים שמתקיימים נועדו לבדוק את הפער הקיים בין השאיפות לביצועים ולטפל בו בכוחות משותפים (של התלמיד, ההורה והמורה). 'בית חרושת' הוא מקום בו אין מקום לפרט ואף אחד לא מכיר את הפרט. זה בוודאי לא המצב באף בית ספר שאני מכירה".
משואת נריה
יוסי שינובר מנהל את בית הספר מזה חמש שנים
מה ה"אני מאמין" החינוכי שלך?
"ראיית התלמיד כעולם מלא, ללא שיפוטיות, תוך ראיית האחר כאני ממש, והניסיון האינסופי למצות את יכולותיו של כל תלמיד, תוך ראיה הוליסטית של הגורמים הקשורים בחינוכו- התלמיד עצמו בראשם, אנשי החינוך וכמובן הורי הקהילה".
מה מיוחד בבית הספר שלך?
"אמנם אין הנחתום מעיד על עיסתו, אך ראשית ניכר שתלמידי בית הספר באים ויוצאים ממנו בשמחה, וזהו מדד חשוב לתחושותיהם הכלליות. אנו מנסים להעניק לתלמידים תחושת ביתיות, וזאת על ידי פעילויות חברתיות רבות ומגוונות שנפרשות על פני כל השנה – ימי שיא, מופעים, טקסים, מועצת תלמידים מאד פעילה שמעלה הצגה מקצועית בכל חודש בנושא חברתי שרלוונטי לתלמידים. הצוות החינוכי הוא אחד הדברים המיוחדים והמייחדים שלנו, אנשי חינוך שמקדישים 24/7 לטובת התלמידים בתחושת שליחות גדולה. בצוות יש עשרים סייעות, מספר חריג ברמה המחוזית, וזאת בגין תלמידים מיוחדים ואהובים שנמצאים בבית ספרינו, שאינם שונים מהנוף המקומי בבית הספר, ואנחנו אוהבים אותם מאד מאד.
יוסי שינובר. "ראיית התלמיד כעולם מלא, ללא שיפוטיות"
בשנים האחרונות, כמסורת, אנו שולחים אל הפודיום את מספר התלמידים המדליסטים הרב ביותר באולימפיאדה לחשיבה מתמטית. בית הספר קולט עלייה והוא גאה מאד בתלמידיו העולים מארצות רבות. בהם תלמידים עולים מאתיופיה, ותלמידים רבים שעולים מצרפת, קנדה, ארה"ב".
מה מקור הגאווה הבית ספרי?
"חדוות היצירה ותחושת החידוש וההתחדשות מלווה את הצוות בכל שנה. אנו מנסים בכל תחום ליצור דברים חדשים ולחזק יצירות קיימות מוצלחות. כך פתחנו מעין הוצאה לאור של ספרי ילדים בבית הספר, וכרגע יצאו לאור שני ספרי ילדים של תלמידים עולים מאתיופיה שלומדים בבית הספר והוציאו לאור שני ספרים מדהימים של סיפורים מקוריים שלהם. פתחנו פינת חי שמשמשת להעצמת תלמידים ותרפיה בבעלי חיים. כמסורת, אסיפת ההורים הכללית הראשונה מציגה בצורה חווייתית את הנושא השנתי. השנה נציג את נושא הכבוד ביריד מכירות של עמותות לאנשים עם מוגבלויות. נכנסנו לתוכנית 'אמירים' של גף מחוננים ומצטיינים שבמשרד החינוך, והיום לומדים בתוכנית כשישים תלמידים קבוצת רובוטיקה של בנות, היחידה בעיר, מתוך חיבור ליעדי המחוז בתחום המדעים והטכנולוגיה. פתחנו קבוצת אילוף כלבים שמונה כשישים תלמידים. בתחום הפדגוגי אנו שוקדים על הוצאת ספרון של אסטרטגיות למידה שיחולק בשלב הראשון לאנשי הצוות, ובשלב הבא, לתלמידים עצמם".
איך אתם מצליחים בבית הספר להגיע לכל תלמיד?
"חזון בית הספר מתייחס לשלושה עמודי תווך: הכלה, מיצוי יכולות התלמיד ומשפחתיות. אנו משתדלים ביום יום להביט על קיר החזון היפה ולנסות ולהפוך את המילים הגבוהות הללו הלכה למעשה. תפקיד לכל תלמיד: לכל 700 התלמידים יש תפקיד כלשהו בבית הספר, מתוך רצון להעצמה, ולתחושת מסוגלות ואחריות. תפקיד לכל כיתה: בעזרת המחנכות, כל כיתה לוקחת על עצמה תפקיד הקשור בנתינה ועשיה, כגון גינה אקולוגית, מיחזור בקבוקים, סיוע לאב הבית, אימוץ יחידות צה"ל, ועוד. מקהלות בנים ובנות המונה 60 תלמידים, 40 תלמידים שעברו קורס גישור ומסייעים בפתרון בעיות, שיעורים פרטניים ייחודיים – גיטרה, בישול, סריגה, ציור על משי, במסגרת שיעורים פרטניים, תוכנית 'מתאים לי בול' במסגרת בית ספר יוזם, לימוד חקר באמצעות בולאות. כל מחנכת מבצעת שיחה אישית בכל מחצית, בנוסף לתלמידים ה'מאומצים' על ידי מורים מקצועיים. את השיחות מתעדים בתיק אישי שהוצאנו בהוצאה לאור הפרטית בבית הספר. פיילוט ביקורי בית בכל הכיתות".
בעידן בו קיימת תדמית של "בתי חרושת לציונים", איך זה נראה מבפנים?
"דווקא בדור שנוטף טכנולוגיה, ובמידע זורם בין כפות ידינו תרתי משמע, היכולת של התלמיד המוצע לקבל את המידע, טובה יותר, ולכן ככל שחולפות השנים, והקידמה אומרת את שלה, נוצר מצב בו יש זמן פנוי יותר. כך מתרחש תהליך דומה בתוך בתי הספר, וממילא נוצר זמן פנוי לחינוך טהור ולא רק להעברת ידע. לכן בשנה הקרובה החלטנו בבית הספר שהדגש הפדגוגי יהיה על למידה בכיתה הטרוגנית, ולמידה משמעותית, בנוסף לכל התוכניות שהוזכרו למעלה".
אמי"ת בנות
אסתר הנדלר מנהלת את בית הספר מאז הוקם, בשנת 2011
מה ה"אני מאמין" החינוכי שלך?
"אמונה מתוך פתיחות ומחשבה. אנו רואים חשיבות בכך שבמרחב החינוכי והחברתי בבית החינוך הבנות יפגשו עם עולמות תורניים שונים ומגוונים. אנו מחנכים אותן לערכים של פתיחות, עושר דעות, מורכבות וביקורת הנשענים על בסיס רחב ומוצק של תורה ויראת שמים ומחויבות להלכה. פתיחות זו באה לידי ביטוי גם בתכנית הלימודים בביה"ס תחת הכותרת 'בית המדרש'. בשיעור זה הבנות נחשפות לעולם תורני עשיר ומגוון: אגדות חז"ל, מדרשים, ספרי הגות מוסר וכו'. אנחנו חיות בדור שבו בנות יכולות וצריכות לקחת חלק בהובלה והנהגה גם בהיבט הציבורי וגם בהיבט התורני. הרחבת העולם התורני שלהן חשובה ובתוכנית הלימוד יהיו גם שיעורי גמרא.
אסתר הנדלר. "אמונה מתוך פתיחות ומחשבה"
"בבית החינוך אנו שמים דגש על נשיות ועל מקומה של האישה בחברה הדתית והכללית. אנו לומדות על נשים תלמידות חכמים ואחרות. שואלות ומבררות האם הן מנהיגות ומה הביא אותן להנהגה, מה התכונות שלהן זקוקה המנהיגה. האם מנהיגות היא דבר מולד? נרכש? מחייב הסמכה? וכיצד יתבטאו התובנות בעולמן של התלמידות.
"בית החינוך מאמין בהכוונת הבוגרות לשירות משמעותי. אם זה בשירות לאומי ואם זה בשירות צבאי. נחשוף בפני הבנות את התפקידים שהן יכולות למלא בשרות הלאומי, ובנות שתבחרנה בשירות צבאי ננסה לכוון לתפקידים המתאימים לבת שומרת מצוות בשיתוף ארגון 'אלומה' והמחלקה לתרבות תורנית. בית החינוך מעודד את הבנות ללמוד במדרשות לבנות.
"שני דגלים מקצועיים לבית החינוך – דגש על מקצועות המדעים והאמנויות, וזאת מתוך תפיסה הרואה את האדם השלם כשהוא מורכב משכל ורגש, אינטלקט ויצירה. על כן בתכנית הלימודים בחטיבה מושם דגש רב על מקצועות אלו ובתיכון הדברים באים לידי ביטוי בבחירת המגמות.
"אנו חותרים ללמידה ברמה גבוהה המותאמת למציאות הדינאמית והמשתנה של המאה ה-21 וזאת מתוך למידה חווייתית ומשמעותית. כך נצמיח בנות חושבות, סקרניות ובעלות מודעות אקדמית. שיטות בלימוד חדשניות, רלבנטיות ומעשירות".
מה מיוחד בבית הספר שלכם?
"הדבר המיוחד אצלנו הוא השילוב המעניין בין מגמות ריאליות מדעיות לבין מגמות אמנותיות. אנחנו מאמינים כי האדם נברא שלם וחיותו באה לו משני אברים חשובים ביותר והם הלב והמוח, השכל והרגש. במוח האנושי יש אונה השולטת על הצד הקוגניטיבי אינטלקטואלי ואונה השולטת על הצד הרגשי יצירתי. חשוב לנו שדווקא בגיל שבו הבנות שלנו בתהליך התפתחות, משמעותי שהן יפתחו את שני הצדדים ולכן אנחנו מאפשרים לבנות – גם וגם. מצד אחד לפתח את הצד הריאלי, החשיבה המתמטית המדעית ומצד שני לתת פורקן לנפש מתוך יצירה. כבי"ס שמאמין ומדבר על הנהגה של נשים אנו מבקשים לראות את הבנות שלנו בכל תחום ולכן יש בבית הספר גם מגמות סייבר וערבית שמאפשרות לבנות המצטיינות להביא את היכולות הלימודיות שלהן לידי מימוש.
"ואם דיברנו על מצוינות לימודית חשוב להדגיש שבשנה הבאה אנחנו מקימים בית מדרש רשות לבנות התיכון שמטרתו להוסיף תורה ואמונה לבנות. לתת מקום של למידה וחוויה וליצור נדבך נוסף של העמקה תורנית שאין בה שכר של יחידות בגרות אבל יש בה שכר של בניין אישיות ובניית זהות".
מה מקור הגאווה הבית ספרי?
"אמנם עדיין אין לנו בוגרות, כי רק בשנה הבאה מחזור א' יסיים את לימודיו בבית הספר, אך אין לי ספק כי הבוגרות שלנו יהוו מקור גאווה משמעותי. אנחנו רואים את הצמיחה של הבנות החל מכיתה ז' ועד י"ב ורואים את ההתקדמות של כל אחת בהיבטים שונים. מדובר על אוכלוסייה איכותית, חזקה שמחפשת להיות משמעותית ונצרכת ולכן אין לי ספק שנראה את הבנות שלנו בתפקידים משמעותיים במקום השרות שלהן ובהמשך בפיתוח האישי והמקצועי שלהן".
איך מצליחים בבית הספר להגיע לכל תלמידה?
"בבית הספר קיימים כמה מנגנונים שעוזרים לנו להגיע לכל תלמידה ולא לפספס אף אחת. לדוגמה פרויקט אל"ה, תכנית שילוב, ניצול מיטבי של השעות הפרטניות, מתן תמיכה מבנות השרות. בשנה הבאה אנחנו מתחילים בפרויקט של חונכות של שכבה בוגרת לשכבה צעירה. וכמובן ואולי בראש ובראשונה צוות מחנכות ויועצות מדהים שדואג לבנות ובודק את ההתקדמות של כל אחת. וכשאני אומרת התקדמות אנחנו מדברים על התקדמות במישורים שונים אם זה לימודי ואם זה תורני ערכי או חברתי. יש לנו ישיבות קבועות במערכת שבהן אנחנו בודקים מה קורה עם כל אחת. אין ספק כי אנחנו מתקדמים משנה לשנה וכבי"ס צומח אנחנו לומדים כל הזמן ומשכללים את הדרכים להגיע לכל בת".
בעידן בו קיימת תדמית של "בתי חרושת לציונים", איך זה נראה מבפנים?
"התדמית החינוכית של 'בית חרושת לציונים' הייתה גם כשאני הייתי בבית הספר. זה לא משהו חדש. אני חושבת שדווקא בשנים האחרונות יש יותר ויותר מודעות לכך שלמידה לא יכולה להיות ללא חוויה וללא פעילויות ערכיות חברתיות. החוכמה היא ליצור את האיזון בין שני הדברים. לדעתי לבית הספר שלנו יש שני תפקידים בולטים: האחד הוא להביא את הבנות להצלחה לימודית כזו שתאפשר להם לפתוח אפשרויות אקדמאיות משמעותיות והשנייה לפתח זהות כאישה בוגרת – זהות תורנית וחברתית. אדם שרואה את עצמו חלק מחברה ויודע שיש בו חלק אלוהי ממעל ותפקידו הוא לתרום לחברה ולמדינה. ואת זה לא עושים במערכת השעות הרגילה אלא מתוך פעילויות, טיולים, סדנאות שיחות וכו'. החכמה היא ליצור את האיזון בין שני הדברים".
עירוני ג'
הילת אופנהיימר שילה מנהלת את בית הספר כבר תשע שנים.
בית הספר הוקם בשנת 2003 ברחוב מוטה גור 12 בשכונת המגינים.
מה ה"אני המאמין" החינוכי שלך?
"האני מאמין החינוכי מבוסס על אבני יסוד של ערכיות ומצוינות, המשתלבים זה בזה בתחומי העשייה החינוכית, חברתית, קהילתית ולימודית. אני רואה באבני יסוד אלו כוח מניע לקיומה וקידומה של חברה טובה ואיכותית. ראייה הוליסטית של התלמיד ואמונה בו על כישוריו, יכולותיו, ונטיות ליבו בהיבטים השונים, עומדת במרכז התפיסה החינוכית. אני מאמינה בהטמעת ערכים מוסריים- אנושיים של שמירה על כבוד האדם, סובלנות כלפי השונות, וכן ערכים חברתיים הומאניים יהודיים ישראליים ודמוקרטים תוך חיזוק זהות ומעורבות ומנהיגות בקהילה.
אני מאמינה כי ההכלה והעצמה של התלמיד, תפתח בפניו את הדרך לחיזוק המסוגלות העצמית, להתפתחותו ולהנעתו קדימה. תפקידי כאשת חינוך הוא לפתוח בפני התלמידים כר נרחב של חשיפה התנסויות, חוויות, הזדמנויות לימודיות, חברתיות, ערכיות, לאפשר להם מרחב של ביטוי עצמי לטיפוח הסקרנות והיצירתיות. כל אלו יצמיחו, יפתחו ויניעו את התלמידים ליוזמה, עשייה וקידום הן כבני אדם, הן כלומדים והן כאזרחים מעורבים בקהילה ובחברה".
מה מיוחד בבית הספר שלך?
"בית הספר חרט על דגלו חמש אבני דרך, שלאורם אנו פועלים: קידום הפרט, חדשנות פדגוגית, טיפוח מנהיגות, ערכיות ומצוינות. מה שמייחד את ביה"ס, הוא מתן קשת רחבה של ביטוי לשונות התלמידים בתחומים החינוכיים-ערכיים- חברתיים והלימודיים. בביה"ס קיים שיעור גבוה של הצלחת תלמידים המבטאים עצמם במגוון רחב של אפשרויות, הן חברתי- ערכי והן לימודי.
הנהגת תלמידים פעילה בתוך ביה"ס ובקהילה, הנהגה שכבתית ובית ספרית- מועצת התלמידים, תלמידים רבים בולטים ומצטיינים בפעילות חברתית התנדבותית. מפיקים מופע שייכות – בו מתאפשרת לתלמידים הזדמנות לבטא את כישוריהם בתהליכי ההפקה השונים.
למידת עמיתים- מרכז למידה "בוגרים-צעירים", תלמידים מהחט"ע מלמדים תלמידים צעירים החט"ב, תוך שיח וקשר של אמון הדדי. ביה"ס מאפשר מגוון רחב של מגמות –מדע וטכנולוגיה , הנדסת תוכנה- התמחות סייבר, הומניסטיקה,, אומנויות העיצוב ושפות. שיעור גבוה של תלמידים המשתתפים באולימפיאדות שונות, כמו פיסיקה, מתמטיקה, מדעי המחשב, ספורט, רטוריקה ועוד. השתתפות בקורסים מקדמי למידה ורמת לימוד במתמטיקה, פעילות בתכניות המקדמות חוסן העצמה אישית, תכניות מקדמי למידה, "שיעור אחר" , "נחשון". בית הספר מספק לתלמידיו סביבה אנושית תומכת ומעודדת, מקצועית וטכנולוגית מותאמת לעידן העכשווי".
מה מקור הגאווה הבית ספרי?
"הקשר המיוחד שנרקם בין התלמידים והצוות החינוכי האיכותי המתבטא בערוצי תקשורת פתוחים, מכבדים ומעצימים. הדיאלוג המתמשך של המחנכים עם תלמידיהם, וכן של המורים המקצועיים, שמבוסס על אמונה בתלמיד , מחזק את תחושת הביטחון העצמי , המסוגלות העצמית ומעודד לעשייה חינוכית ולימודית משמעותית. הדיאלוג המאמין והמקדם הפך בבית הספר לשפה שגורה, ומהווה חלק מתרבות השיח בבית הספר. בית הספר גאה בתלמידים שייצגו את ביה"ס ומדינת ישראל בתחרויות בינלאומיות והגיעו להישגים מרשימים ביותר. בתום הפיסיקה ובתחום המתמטיקה. בית הספר נמצא בשיעור זכאים גבוה מאוד לתעודת בגרות וכן בשיעור המסיימים עם תעודת בגרות איכותית. אני גאה בבוגרי בית הספר ובאחוז גיוסם הגבוה לצה"ל לשירות משמעותי ולקצונה .שירות זה הוא תוצאה של שילוב של חינוך מבית ותמיכת ועידוד צוות בית הספר. הכי מיוחד בבית הספר, פתיחתה של כיתת רב אומן, החל מכיתה ז' שנה"ל תשע"ז, הנקראת "אומנויות היצירה". בה יתמחו התלמידים במגוון אומנויות-תיאטרון, אומנות ועיצוב, תוך שיתוף עם המוסד האקדמי לאומנויות " בצלאל".
איך אתם מצליחים בבית הספר להגיע אל כל תלמיד?
"בעצם התפיסה של בית הספר הרואה את הייחוד של כל תלמיד, ומאמינה בו, כהנחת יסוד, היא –היא המניעה את כל העושים במלאכה להגיע אל כל תלמיד. דרכי עבודה מסונכרנות של המערכת הפדגוגית עם המערכת החינוכית ייעוצית וחברתית. התרבות הארגונית הרואה את הפרט במרכז, קשובה לתלמיד, ופועלת למתן מענה אישי מותאם. השיח האישי של מחנך- תלמיד על פני שנה"ל, תוך ברור החוזקות והנקודות לשיפור. גיוס התלמיד ללמידה משמעותית, תוך מתן חיזוקים ובניית מסוגלות עצמית. שיח הנהלה עם התלמידים ברמת כיתה ,שכבה. הכוחות שיח מורה מקצועי- תלמיד לתמיכה ולחיזוק, דרכי הוראה- למידה מגוונות ומותאמות לכיתות הטרוגניות, שימוש בהערכה חלופית, המאפשר פריסה רחבה של ביטוי אישי. מערך תמיכה לימודי, תוך מקסום המשאבים המקצועיים והאנושיים. תכניות להעשרה תלמידים מצטיינים.
הילת אופניימר שילה. המסר הוא להצטיין כבני אדם, עם ערכי כבוד לאחר ולחברה
דרכי מעקב ובקרה המהווים חלק ממנגנוני העבודה הפדגוגית והחינוכית בבית הספר, תוך ביצוע מיפויים והכנת תכניות התערבות אישית. המפתח, להיות עם יד על הדופק, להיות קשוב, בהיבט הרגשי, חינוכי ולימודי".
בעידן בו קיימת תדמית של "בתי חרושת לציונים", איך זה נראה מבפנים?
"מדובר בתדמית ולא במציאות בה אנו פועלים בעשייה החינוכית. בביה"ס עירוני ג', דרך ארץ קדמה לתורה, באמירה ובמעשה. הדבר מתבטא בכל רכיב ורכיב בתהליך החינוכי. החל מבניית התעודה, המהווה מסמך משמעותי המסכם את תפקודו של התלמיד. הנושא/ המקצוע הראשון המופיע בתעודה הוא- חינוך, ולא בכדי הדבר. אף במעמד מכובד של טקס מצטיינים הנעשה בכל שנה. אנו מעלים את בערך והחשיבות של התלמידים המצטיינים חברתית, הפועלים למען הקהילה והחברה. אנו נותנים מקום לערך בו אנו מאמינים. תלמידים מצטיינים, נבחנים על התנהגותם ורק לאחר מכן הצטיינותם הלימודית. מופע השייכות השנתי נותן במה לכל תלמיד להראות את יכולותיו ללא קשר להישגיו הלימודיים.
המסר הוא להצטיין כבני אדם, עם ערכי כבוד לאחר ולחברה, סובלנות כלפי השונה. אנו מעודדים הישגיות בתחומים שונים. בתחום הלימודי משתמשים, כמובן, במדד הציונים המשתלב עם הערכת תפקודו והתקדמותו של התלמיד. לצד הערכה כמותית, מתבצעת הערכה איכותנית. המרחק להיות בת הספר " בית חרושת לציונים", רחוק הן באמירה המפורשת והן בעשייה היומיומית".