הולך ופוחת הדור?

ערן קמינסקי
2017-06-22 01:00:00
2017-06-22 01:00:00

הורי התלמידים בבית הספר היסודי היובל יצאו השבוע למאבק נגד החלטת מינהל החינוך בעירייה לאחד את שני גני הילדים הפועלים בחטיבה הצעירה בביה"ס לגן אחד. לדברי ההורים, משמעות ההחלטה היא כי בשנת הלימודים הבאה ילמדו 35 תלמידים בגן החובה בחט"צ. השבוע פתחו ההורים עצומה אינטרנטית ביוזמת הנהגת ההורים, עליה חתמו עד כה למעלה מ-300 איש.

לדברי ההורים נמסר להם מהעירייה כי הסיבה להחלטה היא מיעוט הנרשמים לחט"צ בהיובל, אולם לטענתם נודע להם כי תושבים נוספים שביקשו לרשום את ילדיהם לחטיבה הצעירה בבית הספר נדחו והופנו לבתי ספר אחרים כמו עידנים, אופק ודורות.

בעצומה נכתב בין היתר כך: "עוד נאמר להורים הגרים ברחובות סמוכים ליובל כי בית הספר מוגדר כבית ספר על-אזורי, הגדרה שמטעה לא רק אותם, אלא גם ואולי בעיקר, את המשפחות החדשות בבואן להירשם לבית ספר שכונתי. נראה כי במקום לנסות ולקלוט ילדים לחט"צ ע"מ לשמר את שני הגנים לטובתם של הילדים, העירייה דוחה בקשותיהם של הורים לרישום ביובל באמתלה כי קיים מיעוט נרשמים ובכך מוסיפה חטא על פשע. הנהגת ההורים בשיתוף פעולה עם הורי היובל, יוצאים למאבק שמטרתו פתיחת שני הגנים לטובתם של ילדינו".

עוד נכתב: "תקופת הערעורים על שיבוץ לגנים בעירייה היא עד ליום א' 25/6/17. לכן זהו הזמן להקים קול צעקה ולשנות את ההחלטה! לאחר מועד זה ייתכן ויהיה מאוחר מדי, ואנו עלולים למצוא עצמנו בפני עובדה מוגמרת שאינה לטובתנו ואינה ניתנת לשינוי. אנו פונים אליכם, הורים בשכונת הפרחים ובשכונות הסמוכות לה; הורים לילדים שעולים לחט"צ; הורים לילדים שיעלו בעוד שנה, שנתיים ויותר לחט"צ: המאבק הזה הוא גם שלכם ולמען ילדינו! יותר חתימות יביאו את הכח להשפיע!!".

* * *

בעיריה דוחים את טענות ההורים: "מינהל החינוך העירוני מבצע עבודה מדויקת במטרה לתת מענה לכלל התלמידים באופן אישי, בהתחשב באילוצים, בהנחיות ובתקנים. חשוב לציין שהעירייה אינה מונעת מהורים לבקש מוסד חינוכי כלשהו, ולמרות שלא תמיד ניתן להיענות לבקשת ההורים, מדי שנה למעלה מ-98% מהבקשות נענות בחיוב.

לצערנו, לעיתים מועלים לרשתות החברתיות 'נתונים והשערות' שאינם נכונים ומדויקים, מה שיוצר תמונה שאינה תואמת את המציאות ויוצרת רושם מוטעה, שעלול לגרום להורים לקבל החלטות שגויות ללא התייעצות כלשהי עם הגורמים המקצועיים, וחבל על כך.

"במקרים בהם להורים יש ספקות והתלבטויות, מינהל החינוך מאפשר לפנות אליו, לערער ובמקרה הצורך אף להיפגש עם הגורמים המקצועיים, הן ברמת המענה לפרט והן ברמת הנהגות ההורים הבית ספריות יחד עם הנהלות בתי הספר. בפגישות מהסוג הזה, הנערכות בשקיפות מלאה, מועלות ההתלבטויות, ניתנים הסברים ושואפים למצוא את המענה המיטבי, כאמור בהתחשב באילוצים המערכתיים.

מדי שנה, לאחר עיבוד נתוני הרישום לשנת הלימודים, מתקבלות החלטות לגבי פתיחה וסגירה של מוסדות החינוך בעיר על פי נתוני הרישום, הכוללים את בקשות הרישום, נתוני החינוך המיוחד ועוד. ההחלטות מתקבלות בהתאם לתקני משרד החינוך, לפיהם מספר הילדים בגן הוא עד 35 ילדים ומספר התלמידים שמאפשר פתיחת כיתת לימוד שנייה בשנתון בבית ספר עומד על 41. חשוב לציין כי משרד החינוך אוסר על פתיחת כיתות לא תקניות, גם אם הרשות המקומית מעוניינת לממן זאת מתקציבה ואף רשאי להטיל סנקציות על מפרי תקנות אלה.

"חשוב לדעת כי הנתונים הדמוגרפיים של העיר מצביעים כי קיים קיטון במספר הילדים בשכונות הוותיקות, מגמה שהחלה לפני כשלוש שנים ותימשך גם בשנים הקרובות. מגמה זו נראית בבירור מתוך נתוני מרשם האוכלוסין, המהווים כלי תכנוני למערכת החינוך באמצעותו נבנית התחזית לשנים הקרובות".

בתמונה: בתיה שוכן. הדמוגרפיה עושה את שלה (צילום ארכיון)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »