ההורים יממנו את תוספת הכיתות

ערן קמינסקי, צילום: אינגריד
2015-12-09 00:00:00
2015-12-09 00:00:00

משבר איחוד הכיתות בבית הספר שבטי ישראל קרוב לסיומו, לאחר שמשרד החינוך הציע מתווה לפתרון הבעיה. המתווה נמצא בבדיקות סופיות על ידי מנהל החינוך בעירייה.

העימות בין מנהל בית הספר אבי ברגר, עיריית מודיעין ומשרד החינוך החל לאחר דרישת משרד החינוך לסגור לאלתר שתי כיתות לא תקניות בשכבות ג'-ד' בבית הספר – שתי כיתות שנפתחו למרות שמספר התלמידים בשכבה היה קטן משמעותית מזה הדרוש לפתיחתן. כרגע מי שמשלם את המחיר הן שלוש מורות ומורה נוסף, אשר אינם מקבלים שכר ממשרד החינוך מאז תחילת השנה. בעוד שבעירייה הפנו אצבע מאשימה אל המנהל וטענו כי פעל שלא לפי הנהלים, בבית הספר תלו בעיריה את האחריות למצב שנוצר וטוענים כי הבעיה נגרמה לאחר שבמנהל החינוך לא עדכנו את בית הספר במספר התלמידים הצפוי, לאחר שזה השתנה ממש לקראת פתיחת שנת הלימודים.

כפי שפרסמנו לפני מספר שבועות, ברגר זומן לשימוע במשרד החינוך וקיבל גם מכתב נזיפה. השבוע אמרו בעירייה כי הנושא טרם נסגר סופית, אולם נראה כי לפי המתווה המוצע הכיתות הלא תקניות בבית הספר יישארו כפי שהן, לפחות עד תום שנת הלימודים הנוכחית. במינהל החינוך אמרו כי הדאגה העיקרית שלהם היא לגבי טובת הילדים והמורים שלא קיבלו את משכורתם מתחילת השנה.

ל"מודיעין News" נודע כי במסגרת המתווה יגדילו ההורים את הסכום שהם משלמים עבור לימודי התל"ן עד למקסימום המותר בחוק ובעיריה בודקים כעת האם גם הם ייאלצו לתקצב את בית הספר ברמה כלשהי.

העימות בין המנהל לעיריית מודיעין היה חריג ביחס למערכת החינוך העירונית, כאשר בשיאו דרשו בעירייה ממשרד החינוך את פיטוריו של ברגר. כיצד יעבדו שני הצדדים בשיתוף פעולה לאחר משקעי העימות עדיין לא ברור, אולם קיימת אפשרות שברגר לא ימשיך בתפקידו בשנה הבאה.

לא היתה זו הפעם הראשונה בה נוצר חיכוך בין ברגר למינהל החינוך בעיריה ומשרד החינוך. לפני חודשיים פרסמנו כאן כי חודש וחצי לאחר פתיחת שנת הלימודים בוצע פיצול בשכבת א', שמנתה שלוש כיתות וצומצמה לשתיים. השכבה פתחה את שנת הלימודים כשהיא מונה רק 64 תלמידים, מספר הרחוק משמעותית מזה הדרוש לפתיחת כיתה שלישית (79). למרות זאת פתח המנהל כיתה שלישית, אולם הדבר לא התקבל בעין יפה בעירייה ובמשרד החינוך שדרש את סגירתה. לאחר עיכוב קל, עקב בקשת ההורים להכין את הילדים לשינוי, התבצע בסופו של דבר צמצום מספר הכיתות והילדים התמיינו מחדש. 

צילום אילוסטציה אינגריד מולר

כתבות נוספות

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »