שנת הלימודים בבתי הספר היסודיים והתיכוניים כבר החלה, וזה הזמן לחשוב על לימודים אקדמיים. מכללת 'רינת אליטוב – בגרויות ופסיכומטרי' פותחת את שעריה ומזמינה את תושבי העיר להירשם ללימודי השלמת מבחני בגרות, שיחלו ב-1 באוקטובר
בראש המכללה עומדת רינת אליטוב, בוגרת אוניברסיטת בר אילן בלימודי מתמטיקה ובעלת ניסיון של שנים רבות בלימודי המקצוע ובהגשה למבחני בגרות. "לפני 16 שנים", מספרת אליטוב, "הקמתי בית ספר בשם 'מתמטיקל' ברחובות, המיועד לתלמידים מכיתה ב' ועד י"ב. בשנה שעברה פתחתי גם בית ספר לבגרויות במודיעין".
באוקטובר הקרוב יפתח בית הספר סמסטר שלישי של לימודים בעיר. הוא יפעל במרכז הרב תחומי, בשעות 16:00-22:00.
למי מיועדים הלימודים?
"אנחנו מלמדים בבית הספר לכל בגרויות החובה ולחלק ממקצועות הבחירה. בין השאר ניתן יהיה ללמוד לבגרות במתמטיקה בכל הרמות, אנגלית, גיאוגרפיה מוגבר, תנ"ך, היסטוריה, אזרחות, עברית (לשון) ואזרחות. הלימודים מיועדים לחיילים משוחררים והשנה ייפתח בפברואר גם מסלול מיוחד לתלמידי תיכון. המטרה עבור התיכוניסטים היא לערוך מרתונים לפני בחינות הבגרות בכל המקצועות".
אליטוב מדגישה כי ה'אני מאמין' בבית הספר הוא הקשר עם התלמיד. "אנחנו רואים בלימודים אצלנו דרך לרכישת כרטיס כניסה לאקדמיה או למוסד לרכישת מקצוע", היא מסבירה, "ולכן הדגש הוא על יחס אישי ובניית תוכנית לימודים ייעודית עבור כל תלמיד. זו הסיבה שבראיון הקבלה, בו אני יושבת, כל תלמיד נשאל בדיוק איפה הוא רוצה ללמוד, לאן הוא מתכוון להתקבל ולאיזה מקצוע. אנחנו בודקים את דרישות הקבלה במוסדות השונים, ומתאימים עבורו את המסלול המתאים לפי הדרישות במוסד האקדמי או במכללה, כך שהוא ילמד בדיוק את מה שהוא צריך כדי לעמוד בדרישות הקבלה".
בבית הספר מבטיחים לימודים בכיתות קטנות – "לא יותר מעשרים תלמידים בכיתה", מורים איכותיים – "על זה אנחנו לא מתפשרים, והדגש הוא על מורים מקצועיים עם כריזמה, שיודעים לארגן עבור התלמידים את החומר, לסייע להם לפי הצרכים האישיים שלהם ולהיות מודעים בכל שבוע למצבו הלימודי של כל אחד מהם", ויחס אישי במיוחד. "אנחנו מכירים את סיפור הרקע של כל תלמיד", מסבירה אליטוב, "יש מי שמצטיין ורוצה להגיע לרפואה ויקבל את היחס המתאים, יש מי שסובל מקשיי קשב וריכוז או משברים אישיים שמנעו ממנו ללמוד בעבר, ואנחנו פה בשביל לעזור לתלמידים להצליח בכל מצב". כדוגמא פורשת אליטוב את סיפורו של אחד מתלמידיה בעבר: "בחור צעיר שהגיע כמעט בלי אף בגרות, אינטליגנטי ורציני, שפתאום הפסיק להגיע לשיעורים. הנוהל אצלנו הוא שלאחר עשר דקות מתחילת כל שיעור המורה מודיע לי בהודעת טקסט מי לא הגיע, ומזכירות בית הספר מתקשרת אליו כדי לאתר אותו. במקרה הזה, הוא לא הגיע לכמה שיעורים ולא הצלחנו למצוא אותו. בסופו של דבר הגעתי אליו הביתה, והתברר שהבחור נקלע לקשיים כספיים, הוא נאלץ למצוא עבודה שמונעת ממנו להגיע ללימודים, הנושים התדפקו על דלתו, והוא לא היה פנוי ללימודים". "ליבנו את העניינים", היא מסבירה, "מצאנו פתרון, הוא חזר ללימודים וניגש בסופו של דבר לכל הבגרויות וקיבל בכולן ציונים סביב ה-90 – וזה היחס שכל תלמיד מקבל מאיתנו".
צילום פרטי