איתך בכל מקום

איילת לוין
2014-12-02 00:00:00
2036-09-09 04:43:00

השבוע הועלה לחנות של גוגל הפיתוח של תלמידי בית הספר "אור" בכפר האורנים – אפליקציה המאפשרת לבעלי סמארטפון לתקשר ישירות עם  אתר בית הספר. את האפליקציה פיתחו שבעה תלמידים מכיתות ז' וח' במסגרת שיעור יזמות עסקית. אם הניסוי יצליח בבית ספרם הם מתכוונים לשווק אותו לבתי ספר אחרים באזור מודיעין והסביבה. לדברי רפאל ינובסקי, מורה הקורס ומנטור הקבוצה, "אור" יהיה בית הספר הראשון שאתר האינטרנט שלו יעבור לפורמט של אפליקציה ויתווספו לו חידושים ויישומים.

איך אפשר לפתח מוצר בלי קורת גג? התלמידים הקימו גם חברה בשם Edutechnology  והם מזמינים מנהלים ומנהלות של בתי הספר בעיר להצטרף לניסוי ללא עלות. "השאיפה שלנו להתחיל את זה אזורית", אומרים התלמידים. "בשנה הראשונה לא נגבה תשלום עבור האפליקציה והשירותים שלנו, אם הפיילוט יצליח ושיווק האפליקציה יצא לדרך נרצה למכור אותה בתשלום באזור שלנו וברחבי הארץ".

 

האפליקציה החדשה. פוזלים לשוק של מודיעין

כמו בכל חברה נעשתה חלוקת תפקידים: איילת רם אחראית על בניית אתר החברה, על עיצובו והתוכן בו. רותם שוחט מנהלת קשרי לקוחות. איתי עידו, יונתן גלבוע, אלון סרוקה ואיתמר בן הם הצוות הטכני, שאחראי על תכנות ובניית האפליקציה ועל התחזוקה שלה והתאמה אישית ללקוחות. אבישג חיון היא מנהלת הצוות. היא מסייעת לבנים עם העיצוב, מאשרת כל שלב בעבודת הצוות ומפקחת על התנהלותו.

אבישג, איך הפכת למנהלת הצוות?

"זה בא לה טבעי", עונים האחרים.

למה הכוונה?

אבישג: "יש לנו עסק משפחתי, אני עוזרת להם וחיה את זה בבית. וזה מעניין אותי".

איך עושים את זה? ינובסקי לימד אותם איך לבנות אפליקציה דרך אתר לבניית אפליקציות למובייל – COMO ומשם הם לקחו את זה לידם מבחינת עיצוב ומה הולך להיות באפליקציה. בשלב זה האפליקציה פותחה למכשירי אנדרואיד בלבד. בשלב הבא זה יגיע גם לאייפון.

מה יש באפליקציה? כל מה שיש באתר מסונכרן באופן אוטומטי עם האפליקציה כמו למשל מערכת השעות, קישורים לאתרים שבית הספר משתמש בהם, פרטי התקשרות, תכנים דידקטיים, תמונות ועוד.

"במקום להיכנס לאי-מייל לראות תמונות, הודעות או כל דבר אחר שהמורה שולחת, יותר פשוט להיכנס לאפליקציה, שם אפשר לקבל ולשלוח הודעות למורה. אם ההורים רוצים לראות תמונות מהטיול או מפעילות אחרת התמונות שמפורסמת באינסטגרם מועלות ישירות באופן אוטומטי באפליקציה. הכל מרוכז במקום אחד. הנייד חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ואנשים פחות משתמשים באתרים רגילים אלא באפליקציות, אנחנו רוצים להיות חלק מהמהפכה הזו", אומרים התלמידים בהתלהבות.

איזה תוספות יש באפליקציה שאין באתר?

"בינתיים עשינו את הקישור לחשבון אינסטגרם שיפתח לכל כיתה. הוספנו גם יישום של מיקום, למשל אם יצאנו לטיול שנתי ההורים יוכלו לראות על המפה את המסלול המדויק שעברנו ויהיו חידושים נוספים בשלב הרצת האפליקציה".

מה נתן לך השיעור?

יונתן: "זה כיף שבבית הספר נותנים לך את התחושה שאתה יכול לעשות שינוי ונותנים לנו הזדמנות לפתח דברים שבעבר רק מבוגרים היו יכולים לעשות. למדתי שיתוף פעולה אמיתי רצינות ואחריות".

אבישג: "בעזרת ההתנסות הזו אנו מאמינים שיש לנו את היכולת, אף פעם לא האמנתי שאדע לבנות אפליקציה זה היה נראה לי קשה מאד לביצוע, אבל  אחרי שרפאל לימד אותי זה היה קל ודרבן אותי להמשיך עם זה ולהצליח". 

(צילום איילת לוין)

כתבות נוספות

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

המשך קריאה »