תנו לחיות בשקט

איילת לוין
2014-05-19 01:00:00
2014-05-19 01:00:00

תופעת בני הנוער שיושבים בסופי השבוע בחבורות בפארקים ובגינות השונות בעיר מוכרת לרבים מהתושבים, שאף מתקשרים לא אחת למוקד העירוני כדי לזמן פקחים שיפזרו את החבורות הללו. אולם לא כל בני הנוער האלה הם שיכורים או וונדליסטים רעשניים. אך גם החבורות השקטות מוצאות את עצמן מפונות על ידי הפיקוח בעקבות תלונות שכנים.

אחד הצעירים האלו פנה לאחרונה למערכת "מודיעין News" כשמטרתו להעלות אל פני השטח את החוסר שמציק לו: מקום מפגש בימי שישי בקרבת ביתם. טום ניסים, תלמיד כיתה י"ב בעירוני ג', יו"ר מועצת התלמידים וגם עורך עיתון בית הספר, מלין על המציאות בעיר ומספר: "אני וחברי ילדים טובים שלא מחפשים בלגן וצרות. אנו נפגשים בערבי שישי כדי לדבר ומשתדלים לא להרעיש. למרות זאת כל שבת מגיעים מהפיקוח העירוני לפנות אותנו בעקבות תלונות שכנים".

עד איזה שעה אתם יושבים יחד?

"אנחנו נפגשים בסביבות השעה 11 בלילה ומבלים יחד עד 2-3 בלילה".

מתי באים לפנות אתכם?

"המפגש הראשוני שלנו הוא בפארק שבעמק זבולון המחבר בין השכונות קייזר ושמשוני. כך חברים משתי השכונות יכולים בקלות להגיע להיפגש. אנו יושבים בפארק שעה או שעתיים ואז מגיעים לפנות אותנו. ככה זה כבר שנה. אנו עוזבים, מתארגנים מחדש, ומוצאים מקום אחר לשבת בו עד שגם ממנו מפנים אותנו".

לדברי טום, בזמן האחרון רמת הסבלנות של הפקחים אל חבורות הנוער ירדה באופן משמעותי. "לאחרונה נפגשנו עם מאבטחי מוקד העירוני לא נחמדים, בלשון המעטה. בניגוד לאלו שמזהירים לפני מתן דו"ח או מבקשים בצורה יפה להתפזר, הפקחים החדשים מדברים אלינו בצורה פוגענית כמו 'עופו מפה', 'תתחפפו', 'תמצאו לעצמכם כבר בתים'. הם גם נתנו לאחת הבנות הכי שקטות דו"ח כדי להפוך אותה לדוגמא. כששאלנו אותם למה הם נתנו את הדו"ח, הם ענו 'נראה אם אתם חברים כאלו טובים ותשתתפו איתה בתשלום הדו"ח'. אני יכול להבין שהם נתקלים בצעירים שיכורים אבל אנחנו לא כאלה'", הוא אומר בכעס.

מה עם אלטרנטיבות אחרות?

"ניסינו מספר מקומות אחרים. ישבנו בפארק ליד בית הספר אסיף, אין שם הרבה בתים בצמוד לפארק, אבל גם משם פינו אותנו. הלכו אפילו לכיוון ליגד סנטר, אבל גם שם התלוננו עלינו. אנחנו משתדלים להיפגש בבתי חברים כשההורים לא בבית, אבל בקיץ אנחנו מעדיפים לשבת בחוץ. היינו גם בפארק ענבה, אבל לשם מגיעים מגוון רחב של בני נוער גם כאלו שמשתכרים ולא מתאים לנו להתערבב איתם".

מה הייתם רוצים שיקרה?

"העירייה אמנם פתחה בית קפה בפארק ענבה, אבל הפארק הפך למקום ניקוז של כל הנוער בעיר. אנו רוצים מקום שקט שנוכל לשבת ולהיפגש, לדבר בכיף. היינו שמחים אם היו עוד מקומות מפגש בנוסף לפארק ענבה. אני לא יודע אם זה אפשרי, אבל זה מה שהיינו רוצים ושוב חשוב לי להסביר לתושבים. הסיבה העיקרית שאני פונה אליהם קשורה ליחס שאנחנו מקבלים מחלק ממאבטחי המוקד העירוני".

האם הפיתרון בדרך?

אלעד שמעונוביץ, מחזיק תיק הנוער, הצעירים והתרבות בעיר מודה כי "ימי שישי בערב הם סוגיה מורכבת. מציאת מקום בילוי לצעירים הוא אחד היעדים שהצבתי לעצמי בעת כניסתי לתפקיד. בחודשים האחרונים פעלנו כדי לתת מענה לבני הנוער בעיר ולספק להם אפשרויות בילוי בסופי שבוע, אם באמצעות פתיחת בית הקפה בפארק ענבה, קיום מסיבות מדי פעם בישפרו סנטר וגם על ידי הפעלת הזולה הניידת של האגף לשירותים החברתיים בשיתוף עם גורמים נוספים בעיר.

"בנוסף, בחודשים יולי ואוגוסט נפתח את מודיעין ויליג' במתחם פארק האקסטרים בימים ראשון, שלישי וחמישי. יהיו בו מקומות ישיבה ופעילויות עבור בני הנוער. ההגעה למקום תהיה באמצעות הסעות ללא תשלום. במקביל לפארק באזור עמק זבולון וגם במקומות אחרים אנו שולחים מדריכים שהם חבר'ה צעירים בעצמם. המדריכים האלו באים כדי למצוא את נקודת האיזון בין רצון בני הנוער לבלות לבין הפרעה לשכנים. המדריכים פועלים למנוע רעשים ולכן למנוע  שתיית אלכוהול וונדליזם".

(צילום פרטי)

כתבות נוספות

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »