ניפגש בקופות

ערן קמינסקי
2016-02-08 00:00:00
2018-10-17 01:00:00

אם הכל יילך כמתוכנן, רגע לפני חג הפסח יחל לפעול במודיעין "שוק חברתי", פרי יוזמתם של בני נוער המשתתפים בפרויקט מטעם ארגון "מנהיגות עסקית צעירה". הארגון, שהוא חברה לתועלת הציבור וללא מטרות רווח, פועל מתוך שאיפה לצמצם פערים כלכליים וחברתיים בישראל באמצעות הקניית כלים מעולם העסקים והיזמות. החזון של אנשי הארגון כולל יצירת שוויון הזדמנויות תעסוקה להשגת עצמאות כלכלית והשתלבות חברתית של קהלים בחברה הישראלית. הדרך לשם עוברת באמצעות פיתוח תוכניות תעסוקה לבני נוער במצבי סיכון שונים בשיתוף הקרן לילדים ונוער בסיכון של המוסד לביטוח לאומי, פיתוח מיומנויות אישיות להשתלבות אופטימלית בשוק העבודה, הקניית כלים מעולמות הניהול והיזמות, התנסות בכתיבת תכנית עסקית והקמת מיזם חברתי וכלים ופרויקטים רבים נוספים. רשימת השותפים לדרכו של הארגון ארוכה וכוללת מלבד עיריות ורשויות מקומיות, גם חברות גדולות, בנקים וכמה אקדמיות ומוסדות חינוכיים.

את הפרויקט במודיעין מלווה לירון מור, יזם ובעל חברת סטארט אפ. "המטרה שלנו היא לקדם בני נוער, מהמרכז והפריפריה, לתת להם כלים מנהיגותיים, עסקיים ויזמיים ובאמצעות הכלים האלו לעזור להם להשתלב בחברה", הוא מסביר.

מי בני הנוער ממודיעין שמשתתפים בפרויקט?

"רובם לומדים בתיכון ברנקו וייס, אבל יש גם חבר'ה מתיכונים אחרים בעיר. אלה בני נוער שיותר מתקשים מבחינת השתלבות במסגרת לימודית ובחברה, חבר'ה שבמקום ללכת לבית הספר יוצאים לעבוד".

ומה המטרה בעבודה איתם?

"המטרה היא לקחת אותם ולעזור להם לכתוב קורות חיים מסודרים, לעשות איתם הכנה לריאיון עבודה – איך מדברים בריאיון, מה ללבוש וכולי. בסופו של דבר זה מביא לתוצאות מאוד יפות ובנוסף הם מקבלים מאיתנו קורס טכנאי סמארטפון ובניית אפליקציות על חשבוננו. זה נותן להם עוד דריסת רגל בעולם התעסוקתי. אנחנו לא מכוונים שהם יהיו שליחים או מלצרים".

מאיפה מגיע הרעיון למיזם קהילתי-חברתי?

"חלק מהפרויקט הוא מיזם חברתי. הרעיון הוא לחנך אותם שכמו שאנחנו נותנים ומתנדבים עבורם, כך הם יתנו חזרה לקהילה בה הם חיים".

אז מה בעצם הם מתכוונים לעשות במודיעין?

"הפגשנו איתם את אילן בן סעדון, סגן ראש העיר, שישב ודיבר איתם ועלו נושאים שהם רוצים לקדם. הם החליטו שהם רוצים להקים בעיר שוק חברתי, מפני שמפריע להם שיש כאן גם אוכלוסייה חלשה שצריכה להתמודד עם יוקר המחייה בעיר. לפי התוכנית יגיעו למודיעין חקלאים מכל רחבי הארץ, שיפתחו דוכנים וימכרו את התוצרת שלהם במחירים מוזלים".

מאיפה בני הנוער יודעים בעצם מה לעשות? איך להשיג אישורים, לתאם וליצור קשרים?

"אני מאוד מאמין בלתת חכות ולא דגים. אני מלמד אותם איך לעבוד ומכוון למשימות. הם דיברו כבר עם בן סעדון, עם חיים ביבס ראש העירייה, הם עושים את כל התיאומים לבד, כל אחד לפי יכולתו וכישוריו. מדהים לראות נער בן 16 שמרים טלפון לסגן ראש העיר או נער אחר שיצר קשר עם ארגון חקלאות ישירה ועושה לבד את כל התיאומים מולם. אחרים אחראים על השיווק, גיוס ספונסרים והפקה. כל אחד לוקח אחריות על מה שהוא הכי טוב בו".

בתמונה הצוות המקומי שלומד עם "מנהיגות עסקית צעירה" (צילום פרטי)

כתבות נוספות