"אינטראקט" הוא מועדון שירות התנדבותי לקהילה של בני נוער בכיתות ט' – י'. אופן ההתנהלות שלהם מעט שונה בנוף של הצעירים הרבים המתנדבים ברחבי העיר במסגרות שונות. "אינטראקט" הוא מועדון בינלאומי הנתמך על ידי ארגון רוטרי (ארגון עולמי א-פוליטי המקיימים פעילות הומניטארית התנדבותית בקהילה ובעולם). כיום יש מעל 10,500 מועדוני אינטראקט ב-109 מדינות.
הראשון להרים את הכפפה ולהקים את המועדון היה תיכון עירוני ד' לפני שלוש שנים. עד כה הארגון דשדש ובינואר השנה היו בחירות לנשיאות. מאז, עסקי ההתנדבות פורחים.
קיילי כליף, תלמיד כיתה י' בבית הספר, הנשיא הנבחר, הביא איתו רוח חדשה מלאת אנרגיות ומוטיבציה. בתחילת השנה היו במועדון כעשרה חברים ואילו היום, לאחר מספר חודשים מועט, הוא צמח ליותר מעשרים חברים. החל מהשנה המועדון נפתח עבור כלל צעירי מודיעין. לדברי קיילי, הסיבה לקפיצה במספר החברים היא התוצאות בשטח: "כשרואים שהדברים עובדים ואנחנו מובילים מספר פרויקטים שקיבלו הדים במסדרונות בית הספר – זה מחלחל וגורם לאחרים לקפוץ על הרכבת".
עם קיילי נבחרו שני בעלי תפקידים נוספים: רוני אלמוג נבחרה לסגנית הנשיא ועילם גבעון לגזבר. רוטרי הקימו "חברת בת" במטרה שהצעירים יפתחו במהלך פעילותם את כישורי המנהיגות שלהם וינקטו ביוזמות למען הקהילה ויהיו לדור ההמשך ברוטרי. הם נפגשים כל שבוע, הפגישה מנוהלת על ידי התלמידים, בה הם דנים בפעילויות השבוע שחלף ומדברים על תוכניות ויוזמות לעתיד. כמו כן הם מעלים רעיונות, משתפים בתחושות שלהם לגבי האירועים שחלפו ובכך מסיקים מסקנות: מה עובד טוב והיכן צריך לשפר. טובה גולן, המורה המלווה, מספרת: "קיילי מגלה מנהיגות משתפת. הוא יודע להוביל ולגרום לכולם לשתף פעולה. אני מגיעה לרוב הפגישות ולפעילויות שלהם ומגלה לשמחתי שהם מסתדרים יפה גם בלעדי".
חוזרים ל"אקדם"
בחודש ינואר, לכבוד ט"ו בשבט, הם יזמו פעילות משותפת יחד עם ילדי "אקדם" הנמצאים על הרצף האוטיסטי, הכינו איתם זרי פירות יבשים ותרמו אותם למשפחות הילדים. בשבוע שלאחר מכן הם עשו פעילות דומה עם ילדי בית הספר "כרמים" ואת הזרים חילקו בבית הקשיש.
בשבוע שעבר חזרו מתנדבי "אינטראקט" לילדי "אקדם" ועשו יחד איתם פעילות לרגל חג פורים. המפגש היה בנושא "מה אני רוצה להיות" והילדים הכינו עם המתנדבים מסכות של מלכים, חיות ושלל דמויות שהיו רוצים "להיות הם" ליום אחד. בהשראת הנושא המתנדבים הקריאו גם לילדים את הסיפור "הביצה שלא רצתה להיות ביצה" ושוחחו איתם על חוויות החג. כליף: "הילדים מאד נהנו. צחקנו איתם ושימחנו אותם. זה חימם את הלב. הם אף זכרו אותנו מהפעילות הקודמת בט"ו בשבט. אחת המדריכות שלהם התקשרה אלי למחרת וסיפרה שהילדים מאד התלהבו".
מה אתם לקחתם מהמפגשים?
"פחות לפחד מהאינטראקציה איתם. לא 'ללכת על ביצים' אלא להתייחס אליהם כאל ילדים רגילים".
השבוע שעבר היה עמוס במיוחד לחברי "אינטראקט": נוסף למפגש עם ילדי "אקדם" הם ערכו פעילות פורימית דומה גם עם ילדי כיתות ו' בבית ספר "אסיף", הם לקחו חלק ב"יום המעשים הטובים" שהתקיים בקניון ועזרו באריזות חבילות שנשלחו לחיילים. משסיימו את המשימה הזו עברו בשעות אחה"צ למשימה הבאה: איסוף תרומות עבור אמילי אמבר וסיימו את יום הפעילות לאחר כ-12 שעות מחויכים.
בתוך גבולות בית הספר יזמו הצעירים פרויקט מיחזור והציבו סלים בכל שכבה לאיסוף בקבוקים. הכסף שהם מקבלים בעת הפקדת הבקבוקים מיועד לפעילותם בעיר.
יוזמות עתידיות קרובות נוספות?
"לקיים טורניר כדורגל עירוני למען אמילי אמבר. יצרנו כבר קשר עם העירייה, אנחנו אופטימיים, ככל הנראה זה הולך לקרות".
אם לתרום, אז לכולם
רוני אלמוג, סגנית הנשיא, מספרת על הדרך בה הגיעה ל"אינטראקט": "בתחילת השנה, כשידעתי שאצטרך לעשות 60 שעות של מחויבות אישית, לא רציתי לבזבז אותן על תרומה למקום אחד. חשבתי על ללכת לאגודה למען החייל, לטפל בקשישים, להיות שותפה ב'כנפיים של קרמבו'. ואז שמעתי על 'אינטראקט'. למה לבחור לעזור לאוכלוסייה אחת בלבד ולא לתרום לקהילה במגוון תחומים?
"הדבר הראשון שעשינו כקבוצה ב'אינטראקט' היה פרויקט מדידת לחץ דם בשיתוף מתנדבי מד"א בקניון. יותר ממאה אנשים התגלו כבעלי לחץ דם המסכן את חייהם והופנו להמשך טיפול. מכרנו חבילות של אקי"ם ביום הורים בביה"ס וחוץ משיתופי הפעולה עם ארגונים אחרים, פעלנו גם באופן עצמאי: ארגנו יום פעילות בט"ו בשבט עם ילדי כיתות ב' בבי"ס היסודי 'כרמים' ואת התוצרים – השיפודים היפים של הפירות היבשים – תרמנו לבית הקשיש. אחרי כל הפעילויות שעשינו, הבנתי שזה לא רק שישים שעות של מחויבות אישית אלא הרבה מעבר לזה, תרומה לקהילה וגם לעצמי".
(צילום: דובר העיריה)