אם ילד רגיל זקוק לחופש הגדול כמו אוויר לנשימה, אין להפריז בחשיבות החופשה לילדים בעלי הצרכים המיוחדים. גם השנה יערכו עמותת אקי"ם במודיעין ועמותת "איתנים בדרך" בנוף איילון קייטנות מושקעות במיוחד, שמשפחות הילדים כמעט לא ירגישו מבחינה כספית.
מירי אליתים, רכזת סניף אקי"ם במודיעין: "ילדי החינוך המיוחד באקי"ם, בעלי פיגור שכלי-התפתחותי, יוצאים לחופש ממסגרות הלימוד שלהם ב-15 לאוגוסט ולמעשה נשארים ללא מסגרת עד הראשון לספטמבר. אנחנו מקיימים קייטנת קיץ כבר 11 שנים – קייטנת הכיף המיוחד שלי. הקייטנה של אקי"ם מתקיימת בין התאריכים 16-25/8 בין השעות 08-15 וכוללת הסעות והכל בעלות של 550 שקל לילד. אם יש ילד שעוד לא מוכר ברווחה אז אנחנו מסייעים בעלות. לא יהיה מצב של ילד שרוצה לבוא לקייטנה ולא יכול בגלל שיקולים כלכליים".
הקייטנה מתקיימת במרכז אקי"ם בבית סחלבים בעיר. 46 ילדים מגיל שלוש עד עשרים ישתתפו בה. את הילדים מלווים חמישה אנשי צוות מטעם העמותה ושבעים בני נוער מתנדבים ממודיעין. "חלקם וותיקים אצלנו וחלקם חדשים ויש לנו עוד מאגר של בני נוער שרוצים להתנדב".
ילדי הקייטנה מחולקים לכמה קבוצות גיל, אולם הפעילויות משותפות לכולם. בשל החום במהלך אוגוסט לא ייצאו השנה הילדים לפעילויות במתחמים פתוחים, אולם יבקרו ב-I-JUMP בפתח תקווה וב"עיר הילדים" שבישפרו סנטר. "זאת קייטנה מאוד כיפית, מגוונת ומשפחתית וכולנו מתנדבים ועושים הכל כדי שהקייטנה תצליח".
מדריכים בהתנדבות
ממודיעין אל נוף איילון השכנה, שם פועלת עמותת "איתנים בדרך" שהוקמה על ידי זוג הורים מהיישוב ששאפו שילדם בעל הצרכים המיוחדים יחיה בתוך הקהילה ויתקבל על ידי שכניו כמו שהוא.
הדס דוד מלפיד, אם לילד עם צרכים מיוחדים, מספרת: "מה שהתחיל מילד אחד הפך למועדונית עם עשרה ילדים שמקיימת פעילויות לאורך כל השנה, כאשר כל חניך מלווה על ידי חונך מתנדב. הפעילות היא מדי שבוע והמתנדבים הם בני נוער, כאשר פעמיים בשנה הם יוצאים ל'שבת איתנים' וכל היישוב מתגייס לטובת זה".
המחנה של "איתנים בדרך" יתקיים בקרוב, כאשר מדובר על שבוע שלם בו החניכים שוהים בנוף איילון. "המטרה היא גם לתת מעט אוורור למשפחות שמטפלות בילדים 24 שעות ביממה. זה נותן להם להרגיש נורמליים".
בסוף יולי ייצא המחנה לדרך. בפעילויות המתוכננות ביקור בגן חיות בירושלים, ערבי קריוקי וימי בריכה והפעלה של יחידת המתנדבים של משטרת ישראל. מרבית המקומות בהם יבקרו החניכים יאפשרו להם כניסה ללא עלות.
דוד: "בני הנוער שיפעילו את הקייטנה עושים זאת לגמרי בהתנדבות. הם עוד אומרים שהם מקבלים מזה יותר ממה שנותנים. אנחנו מעבירים אותם הדרכות איך לטפל בילדים, כולל בפן הסיעודי. החונכים מסיימים את המחנה גמורים, כי אחרי שהילדים נרדמים החונכים עוד יושבים לתכנן את הפעילות למחר. באמת, מסירות נפש. לילדים זה נותן להרגיש שווים, שהם כמו כל שאר הילדים. הם יוצאים ומבלים, זה לא משהו שקורה להם בכל יום".
בתמונה: הקייטנה של אקי"ם (צילום פרטי)