מי חיסל את החלבה שלי?

איילת לוין
2014-06-18 01:00:00
2035-10-29 02:16:00

"עולם החלבה של צוציק" החל כדוכן בירידי אוכל ושווקים, עם שני סוגי חלבה פשוטים. השבוע נפתחה החנות ובה 50 סוגי חלבה, 20-30 סוגי לוקום, סוגי לוזינה שונים (מרמלדת פירות), מגוון פירות יבשים כולל סוגים מיוחדים (פירות יבשים ללא סוכר ופירות לא שגרתיים) שקדים, גרנולות והרבה טחינה. החנות ממוקמת בתוך מתחם תחנת דלק פז במרכז עינב, שטחה 25 מ"ר והיא בבעלות משפחת צודיק. מנהלים אותה מור צודיק, בן ה-25, ואביו אריה.

מתוך 50 סוגי החלבה יש 17 סוגים ללא סוכר בטעמי קינמון, חרובים, בתוספת אגוזי מלך, קפה, פקאן ועוד. טעמים אחרים ייחודיים ובהם סוכר הם הג'נדויה (חלבה בשילוב שוקולד איטלקי וקרם אגוזים), חלבת קרם נוגט, חלבת קרם אגוזי מלך, פרג, שיש, חלבה עם נגיעות תפוז ועשרות טעמים אחרים. היצרנים פועלים גם לפי בקשות אישיות של צודיק וטעמי החלבות מתחלפים לעיתים. הלקוחות, מסתבר, יכולים להשפיע.

איך בוחרים מתוך 50 סוגי חלבה?

"כשעובדים מספר שנים עם אנשים אנחנו יודעים היום יותר לכוון מתוך שיחה וניסיון להבין את רצונות הלקוח. ברגע שהוא מחליט אם הוא רוצה חלבה עם או בלי סוכר זה כבר מצמצם את האפשרויות. אחר כך, באמצעות שאלות מכוונות כמו למשל האם הוא אוהב טעמים דומיננטיים או עדינים יותר שמשתלבים עם החלבה, אם הוא רוצה חלבה בטעם קפה נשאל האם יש לו עדיפות לסוג הקפה ושאלות אחרות יהיה לו קל יותר לבחור. וכמובן הם יכולים גם לטעום. גדלנו בבית על נדיבות. זה החינוך שקיבלנו. זה בא לידי ביטוי גם בעבודה ואנחנו מאמינים שזה ישתלם לנו בעתיד".

מתי כדאי להגיע אליכם?

"אנחנו פתוחים באמצע השבוע בין תשע בבוקר ועד שמונה בערב. ביום שישי בין שמונה בבוקר ועד ארבע אחר הצהריים. התחנה שומרת שבת וכך גם החנות שלנו תהיה סגורה בשבת. לגבי מוצ"ש עדיין לא החלטנו. כרגע לא נפתח במוצ"ש".

50 סוגים, 17 ללא סוכר

מור צודיק בן ה-25 השתחרר משירותו בחיל המודיעין לפני כשלוש שנים. לאחר זמן קצר כשכיר החליט שזה לא בשבילו והוא מעדיף להיות הבוס של עצמו. הוא שכר מכונת גלידות והיה מגיע איתה לאירועים, מסיבות וירידים. בהמשך הוסיף לדוכן גם נקניקיות, פופקורן ופלאפל. באחד הירידים, בשוק האוכל בגן העיר בתל אביב, התבקש ממארגן היריד להביא איתו גם שתי סוגי חלבות פשוטות. להפתעתו, הן חוסלו. הוא החל ללמוד את עולם החלבה והגיע ליצרנים מיוחדים המייצרים חלבה באיכות גבוהה מאד כמו אלי אלקלעי ובתי חרושת בנצרת. גם דוכן האוכל שלו בירידים עבר לחלבה בלבד.

במשך שנתיים מגוון הטעמים של החלבה של צודיק קצרה שבחים, גם מתושבי מודיעין שנחשפו אל החלבה שלו בימי שישי בקניון עזריאלי. מכאן הגיעה ההחלטה להקים חנות ולתקוע יתד בעיר. אביו, שעבד בחברת בזק, פרש מסיבות אישיות והחליט לתמוך בבנו באופן מלא. גם אחותו התאומה עדי, קצינה בצה"ל, ואמו ציפי, עוזרים כשאפשר, וימשיכו לעזור בדוכן שלהם שימשיך לפעול בימי שישי בקניון.

לדברי צודיק, לפי מה שהלקוחות מספרים אנשים אוכלים את החלבה כחטיף, חותכים את הגוש לקוביות ומנשנשים בצפייה מול הטלוויזיה. יש כאלה המוסיפים אותה לגלידה, מורחים על כריך או מכינים איתה טוסט והמכורים יותר יושבים עם גוש החלבה ואוכלים עם כפית. אריה: "יש לנו גם רעיון נוסף והוא לייעד את החלבה כבסיס לשולחן אירוח מיוחד. אפשר להכין מגשי אירוח שיחליפו  את הבורקסים והעוגות ולפרוס על השולחן חלבות במגוון טעמים, לוקומים ופירות יבשים. זו יכולה להיות אטרקציה והאורחים או הלקוחות יזכרו אותה".

חלק מלקוחותיהם, הם מספרים, מגיעים כדי לשלוח מתנות לקרובי משפחה וחברים בחוץ לארץ או לפני נסיעה לחו"ל כדי לקחת איתם. "החלבות בשביל אנשים בחו"ל הן סוג של פלא. אחד הלקוחות הקבועים שלנו שולח לבנו בקביעות בין קילו לשלושה קילוגרמים של חלבות", מספר מור.

את החלבה קונים במשקל, בעולם החלבות של צוציק המחיר הוא שבעה שקלים ו-90 אגורות למאה גרם והוא אחיד לכל סוגי החלבות, כולל אלו שללא סוכר. הלוקומים שבתפזורת עולים חמישה שקלים ו-90 אגורות למאה גרם.

אבל לכל הטעים הזה יש מחיר קלורי כבד…

"זו שאלה ששואלים אותנו הרבה. הכל משמין. אבל חלבה נחשב לממתק בריא. היא עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים. הטחינה הגולמית, המהווה את בסיס חלבת השומשום, מיוצרת משומשום בלבד ללא תוספים. כמו כן יש לנו סוגי חלבות שהם ללא סוכר וגם חלבות טבעיות בלי מרגרינות וללא חומרים משמרים. חלק מהחלבות וגם הלוזינות, ובהם פירות טבעיים כמו תפוז, שזיף, תאנים ומשמש, מתאימות מאד לילדים ויכולות להיות תחליף בריא יותר ומיוחד לממתקים האחרים. טחינה היא מזינה ובריאה אבל לא פשוט לשכנע ילדים לאכול אותה. יש טעמים שממש מתאימים לילדים".

איך זה לעבוד אבא ובן?

"הכל ברוח טובה. אנחנו אוהבים אחד את השני. אני לומד מהניסיון של אבי. נכון שלפעמים יש חיכוכים, אבל העבודה יחד מקרבת ומחזקת אותנו כמשפחה".

מתכננים לגדול?

"היינו רוצים לפתוח חנות או שתיים נוספות, לצרף עובדים ולהתעסק בעיקר בפן הניהולי. כרגע אנחנו מתרכזים בלעבור את השנה הראשונה בשלום". 

(צילום: איילת לוין)

כתבות נוספות

שמה אותנו על המפה

מגפת הקורונה והמלחמה הביאו את מדריכת הטיולים נטע ברינט להתמקד בקהל הישראלי, וכיום מגיעים אליה מכל הארץ לסיורים ופעילויות שהיא מקיימת במודיעין והסביבה

מתאחדים ומתנגדים

לאחר שנים רבות נפל הפור ושני איחודים יירשמו בשנה הבאה בין בתי ספר יסודיים בעיר. במקביל, בעירייה שקלו להעביר את ניצנים לנתיב זבולון שמתפנה, אבל לא כולם מתלהבים

שמה אותנו על המפה

מגפת הקורונה והמלחמה הביאו את מדריכת הטיולים נטע ברינט להתמקד בקהל הישראלי, וכיום מגיעים אליה מכל הארץ לסיורים ופעילויות שהיא מקיימת במודיעין והסביבה

המשך קריאה »

מתאחדים ומתנגדים

לאחר שנים רבות נפל הפור ושני איחודים יירשמו בשנה הבאה בין בתי ספר יסודיים בעיר. במקביל, בעירייה שקלו להעביר את ניצנים לנתיב זבולון שמתפנה, אבל לא כולם מתלהבים

המשך קריאה »