בעוצמה מודיעין מנערים את האבק מהפגרה והשחקנים חוזרים לפרקט. 29 קבוצות, מכיתה ה' ועד בוגרים, ושחקניות מכיתה ה' ועד נשים, משחקים ומשחקות במדי השחור-לבן של עוצמה מודיעין. 20 מאמנים ו-4 מאמנות, עשרה מהם בוגרי המועדון, שלושה מהם הורים לשחקנים במועדון.
אשר חגי מנהל מקצועי, מזה כעשור, לביא חלפי מנהל תפעול ורכז חברתי, ומתחדשים ביואל קורלי, שמונה העונה לתפקיד המנהל המקצועי של החטיבה הצעירה. את מחלקת הנשים במועדון מרכזת ברוריה הדר, מאמנת, שחקנית וקפטן קבוצת הנשים הארצית. המחלקה נמצאת במגמת צמיחה והתחזקות מתמדת, והמועדון מקצה משאבים רבים להעניק לשחקניות מסגרת תומכת, חברתית, מנטלית ומקצועית. שתי קבוצות ילדים א' משחקות בלאומית, קבוצת נערים ב' בלאומית, שתי קבוצות נערים א' בארצית, קבוצת הנוער בליגת העל, השנייה בארצית. קבוצת הבוגרים, עם איתי מידן על הקווים, תנסה לעשות יותר טוב בליגה א'. אורי צין מתכונן עם קבוצת הבוגרות לליגה הארצית, יאיר פרסטמן מצחצח חרבות עם הקבוצה השנייה בליגה א'.
השחקנים מקבלים אימוני אתלטיקה עם מאמני אתלטיקה מוסמכים – אורי בר-אבן ועידן מלאכי – שעובדים איתם על יכולות אתלטיות הנחוצות להם על המגרש ומתחת לסל. השנה מציע המועדון מספר מסלולי מצויינות: מסלול חדר כושר עם מאמן האתלטיקה של המועדון אורי בר אבן, מסלול אימון אישי עם המאמן איתי מידן, מסלול אימון קוגניטיבי, מסלול אימון מנטלי ומסלול ניתוח וידאו ואימון מנטלי עם המאמן אורי צין
בנוסף, מוצעים לשחקנים אימוני קליעות, מתוך שאיפה להביא לשיפור מהותי ביכולות הקליעה. בעונת הכדורסל הקרובה בחר המועדון לקדם את הנושא, והתכנית המקצועית לקליעה ע"ש מרדכי וורצל יצאה לדרך. משפחת וורצל, משפחתו של שחקן המועדון ותלמיד בפרויקט הכדורסל של המועדון, תרמה לזכרו של מרדכי (מוטק'ה) וורצל ז"ל, יליד 1933 שנפטר השנה, והקדיש את חייו למדינה ולקהילה. תכנית הקליעה כוללת סדנאות מאמנים בהובלת מאמן קליעה, סדנאות קליעה שבועיות לקבוצה מובילה במועדון, ותכנית קליעה בימי שבת. לצורך כך רכש המועדון מכונות קליעה, והשחקנים מוזמנים להתאמן בקליעות בעזרת המכונות בשבתות. ראוי לציין שמעטים הם המועדונים המעמידים לרשות השחקנים שלהם מכונות קליעה.
במקביל, המועדון מפעיל את פרויקט הכדורסל של עירוני א' מאז הקמתו, ומאמני המועדון מאמנים את שחקני נבחרת בית הספר בשעות הבוקר במסגרת הבית ספרית, ובשעות אחר הצהריים במסגרת קבוצות הליגה. בשנה שעברה העפילה נבחרת י'-י"ב לליגת העל לבתי ספר תיכוניים ותשחק בה השנה.
ומכיוון שהכל מתחיל בגיל צעיר, יש גם את האקדמיה לכדורסל עוצמה kids, בבתי ספר ואולמות ברחבי העיר. שחקנים מגיל הגן מתחילים בחוגי קיד-רור, וממשיכים בחוגים מותאמי גיל ורמה מכיתה א' ועד כיתה י"ב. החוגים מוצעים לשחקנים שאינם מעוניינים להשתלב באורח החיים המחייב של קבוצת ליגה, ומציע את הלמידה, האימון והמשחק באופן לא תחרותי ופחות תובעני.
שמעון סלל רוה רודריגז, מנהל מועדון כדורסל עוצמה מודיעין, אומר ש"המועדון יכול לפעול רק בזכות נדיבותם הרבה של נותני חסות כמו ניצת הדובדבן, מורדן בר, פיצה אנג'ל ולב הנדל"ן, שהצטרפו השנה, ונותנים חסות לשש קבוצות הקטסל הפועלות במועדון. בנוסף לרשת הסלולר iPRO, שהחל מהעונה פורסים את חסותם על עשר קבוצות העוצמתיות, וכמובן מרכז עצמה הארצי – המרכז לאגודות ספורט עצמאיות".
"במסגרת העשייה הקהילתית בחרתי השנה לתת לקהילה על ידי מתן חסות למועדון כדורסל עוצמה מודיעין" משתפת כרמית בירנבאום, העוסקת בתיווך נדל"ן במודיעין מאז שנת 2014. היא מרבה לתרום לקהילה, בגלוי ובסתר, ובחרה כעת להפנות משאבים לטובת קידום ענף הכדורסל בעיר. "שמעתי על המועדון ועל המפעל החינוכי שלו, וכשפגשתי את מנהל המועדון, שמעון סלל רוה רודריגז, ידעתי שאנחנו מדברים באותה השפה ושאנחנו חולקים אותם ערכים. למרות שזו שנה לא פשוטה בנדל"ן – מיתון, בחירות, שינויים בארה"ב שמשפיעים גם עלינו באופן ישיר – החלטתי שאם אעשה טוב לילדים האלה זה טוב לענף שלם, שיוכל לצמוח ולפרוח בעיר. דווקא עכשיו, אחרי שהילדים היו מול המסכים ובסגרים ובידודים בגלל הקורונה, אני מאמינה שמסגרת ספורטיבית עם משמעת תהפוך את הילדים האלה לנוער חרוץ, ישר ומכבד, בני נוער עם ערכים שהחברה רק תרוויח מהם. הצעירים במועדון יהפכו לחיילים ולבוגרים, שיזכרו את הערכים שגדלו עליהם ויגדלו כאן עוד דורות של ילדים שיהפכו את מודיעין לעיר עוד יותר טובה. עונת הכדורסל התחילה באמצע אוגוסט, ואצלנו במשרד כבר מתאמנים לצעוק מהיציעים "יאללה עוצמה".