בעיריית מודיעין מסכמים השבוע את מרוץ מודיעין ה-17, שנערך הפעם בתנאים מאתגרים למדי בשל מזג האוויר החורפי, ולמעשה עמד קיומו בסימן שאלה עד השעות האחרונות לפני הזינוק. בעירייה סיפרו השבוע כי למעלה מ-90% מ-8,000 הנרשמים התייצבו על קו הזינוק למרות מזג האוויר.
כמדי שנה, גם הפעם שטפו את הרשתות החברתיות, לצד תצלומי הרצים המרוצים, תלונות רבות מצד תושבי העיר שמחו על חסימות הכבישים המרובות, ההודעות הסותרות והעובדה כי אפליקציית ווייז לא הייתה מעודכנת בחסימות. אלעד שמעונוביץ, המשנה לראש העירייה ומחזיק תיק הספורט, הגיב השבוע על התלונות: "זה היה ללא ספק אחד המרוצים המורכבים והמאתגרים שהיו לנו. בכל שנה סדר גודל כזה של אירוע וסגירת כבישים הם מורכבים, אך הפעם, עם היום הכי גשום בחודש נובמבר ודרישות המשטרה של ביטחון ובטיחות, אתגרו אותנו עוד יותר".
תושבים רבים טענו כי היה צריך לדחות את המרוץ.
"קיום ותיאום של מרוץ תלוי בהרבה מאוד גורמים. גם אם נשים בצד גורמים פנימיים שלנו כעירייה שכן בשליטתנו, כמו אירועים אחרים בעיר או פעילות בתי הספר, יש לא מעט גורמים חיצוניים שמשפיעים. כמו למשל המשטרה, שלא יכולה לקיים שני אירועים בסדר גודל כזה במקביל באותו מחוז. יש גם את איגוד האתלטיקה שמסדר את לוח המרוצים, חברת המדידה שמוזמנת למרוצים נוספים בתאריכים אחרים והמערכת לא זמינה ועוד. כל זה היה מוביל אותנו לדחייה של שלושה שבועות, לאמצע דצמבר, וגם אז אף אחד לא היה מבטיח שלא יירד גשם". אנחנו תמיד עושים הפקת לקחים מסודרת מכל אירוע, ואחת המסקנות היא לסמן תאריך חלופי ידוע ומוסכם מראש מול כל הגורמים במידה ואנחנו נתקלים בסיטואציה דומה ונאלצים לדחות את המועד הראשון".
כאמור, גם הפעם חזרו הטענות הרבות על חסימות הכבישים, אף על פי כי העירייה פרסמה שוב ושוב את לוח הזמנים של החסימות. "כל עיר בסדר גודל בינוני ומעלה בישראל מקיימת מרוץ וסוגרת כבישים. אם אפשר לסגור את פריז ולונדון לטובת מרוץ, גם את מודיעין ביום שישי בבוקר ניתן לחסום לכמה שעות פעם בשנה. אנחנו ערים לביקורת הציבורית, ועדיין מרבית הכבישים נפתחו עד השעה 9:00 בבוקר. אפשר פעם אחת בשנה להתחיל את הסידורים והמטלות באותו היום מאוחר יותר, כמו גם את היציאה לבתי הספר. אנחנו זהירים מאוד בנושא ולא עושים את זה תכופות, אבל חשוב לנו לייצר כאן תרבות פנאי וספורט של אירועים בעיר תוססת וחיה. חלק מהמחיר של זה אלו סגירות כבישים ורעש לתושבים שגרים בסמוך".
מה לגבי הרעיון לקיים את המרוץ מחוץ למרכז העיר, בפארק הטכנולוגי?
"אני נגד מהלך כזה וחושב שהוצאת המרוץ מחוץ לעיר מאבדת מהערך שלו, והמטרות של חינוך ספורטיבי וקהילה בריאה שאנחנו רוצים לייצר בעיר. מחר בבוקר יבקשו תושבי עמק החולה להזיז את העדלאידע לליגד, והשכנים של פארק ענבה או המע"ר ידרשו להזיז את ההופעות והפסטיבלים לישפרו. גרתי עד לא מזמן ליד מגרש הכדורגל בעמק בית שאן ושבט הצופים יובל. גם אותם נזיז לפאתי העיר כי הם רועשים וגורמים לפקקים? אין לזה סוף. אנחנו חיים בעיר פעילה וחיה ולא במושב שקט. אנחנו משתדלים לחלק את העומסים בין אזורים שונים בעיר".
מה לגבי ווייז? הייתה תקלה בתקשורת איתם?
"יצרנו קשרי עבודה טובים עם ווייז ואנחנו מעדכנים אותם על כל סגירות כבישים וחסימות, גם באירועים גדולים וגם במקרים נקודתיים. גם הפעם עשינו זאת. העברנו את מפת הסגירות המלאה ואני מבין שהיא לא הופיעה במלואה באפליקציה. נבדוק מולם מדוע ואיך זה קרה, אבל זה לא שלא עדכנו או שכחנו".
יש כבר תובנות לקראת השנה הבאה?
"אנחנו נשב ונפיק לקחים בצורה מסודרת. נצטרך לשקול שוב את קיום מקצה החצי מרתון של 21 ק"מ, שגורם לפריסה גדולה בעיר ולסגירת רחובות מרובה, גם אם רק בשעות המוקדמות של הבוקר. בכל מקרה, לב המרוץ והמקצים המרכזיים ימשיכו להתקיים במתכונת דומה במרכז העיר גם בשנה הבאה. חשוב לי להודות לכל צוותי העירייה והאגפים השונים, לראש העיר, לעמותת סחלבים שניהלה את הרישום, ובעיקר לאנשי אגף הספורט והעומד בראשו עדי דויטש, שהובילו את המירוץ ועבדו רטובים מהשעה שלוש לפנות בוקר כדי שכולנו נוכל ליהנות ולהשתתף באירוע כזה".