לילך יונאי בת הארבעים עבדה במשך עשור בתפקידי ניהול בחברות היי טק וביו-טק. בתפקידה האחרון הייתה מנהלת רכש במחלבות גד, עד לפני שנה. בינואר 2014 היא עשתה שינוי של 180 מעלות בקריירה, כשפתחה את החנות "מטרניטי" לבגדי הריון במרכז קייזר. יונאי מעצבת את הבגדים ואחראית על ייצורם והסיבה שאנו כותבים עליה כאן היא משום שבניגוד לכל התחזיות – היא עשתה זאת מבלי שלמדה עיצוב או תפירה יום אחד בחייה.
"כשפתחתי את החנות האג'נדה שלי הייתה למכור במחירים שפויים והוגנים ולא לנצל את הנשים ההרות לרכוש בגדים בסכומים מופקעים ועדיין לספק להן מוצר איכותי", היא מספרת. "הבגדים בחנות נמכרים בסכום שמתחיל ב-49 שקלים, כשהבגד היקר ביותר בחנות הוא מעיל צמר בעלות של 399 שקלים. אני שם בשביל נשים שהבגדים שלהן לא עולים עליהן שרוצות להיראות ולהרגיש טוב כשהן יוצאות מהבית או הולכות לאירוע ולתת להן מה שהן צריכות במחיר הוגן ולספק להם חוויית קניה מהנה בתקופה משמחת בחייהן".
חנות בגדים אני מבינה. אבל למה בגדי הריון?
"הרעיון להקים את העסק נרקם אצלי במשך שנים, במהלך שני ההריונות שלי ובגלל שהייתי צריכה במסגרת העבודה להגיע בלבוש יפה וייצוגי מצאתי עצמי צריכה לשלם מחירים הרבה יותר גבוהים מאשר על בגדים רגילים. חוויית הקנייה שלי הייתה שלילית, במיוחד מתוך הידיעה שהבגדים האלה ישרתו אותי לזמן קצר יחסית. הרגשתי מתוסכלת גם מהיצע מאד קטן באזור וגם העובדה שהייתי צריכה לשלם מחירים מאד גבוהים. הייתי צריכה להרחיק לתל אביב לחנויות של בגדי מעצבים להריון או להגיע לחנות 'מעגל האישה' של בגדי מעצבות בשילת. הרגשתי שיש הזדמנות וצורך לחנות בגדי הריון אחרת. תקופת ההריון אמורה להיות תקופה של חגיגה וצריך לברך על השינוי וכך חשבתי על הקמת חנות שתספק לנשים בהריון חוויית קנייה חיובית, על בסיס סקר ארצי בדקתי מה הצרכים שלהן ואחד הצרכים העיקריים הוא למחירים שפויים".
איך הפכת למעצבת בלי ניסיון בתחום האופנה?
"ידעתי שכדי לעמוד מאחורי הרצון למכור במחירים הוגנים שאני חייבת לייצר את הבגדים בעצמי. אם הייתי קונה מהספקים שרוב החנויות קונות מהם או ממעצבים, הלקוחה תשלם מחירים גבוהים. תהליך הייצור שלי עובד באופן הזה: אני שואבת רעיונות מהמון אתרים בינלאומיים ובלוגים, לומדת על הטרנדים של העונה הנוכחית והעונה הבאה, מבחינת צבעים וגזרות, רושמת לעצמי את הדברים שאהבתי במיוחד, אורכים, כיווצים ונפגשת עם תדמיתן מקצועי. אנחנו עורכים סיעור מוחות, מחליטים איזה בדים נכונים לעיצובים שדיברנו עליהם ומתאימים אותה לאישה הישראלית. לאחר מכן התדמיתן יוצר את הדגם אני מאשרת או מבקשת תיקונים, אני זו שקונה את הבדים ויוצאים לתפירה. נכון, היו דגמים וגזרות שפחות הלכו בגלל חוסר הניסיון שלי בתחום, אבל אני משתכללת עם הזמן, אני מרגישה את הלקוחות ממקור ראשון, ומבינה מהן מה הולך, מתאים ונכון ומה פחות".
צילום פרטי