למרות שמשרד החינוך הודיע כי יסבסד התקנת מערכות מתקדמות לטיהור וסינון אוויר במוסדות החינוך, החליטה עיריית מודיעין לוותר על השתתפותה בפרויקט.
הפרויקט יצא לדרך בתקופת כהונתו של נפתלי בנט כראש הממשלה, שהחליט במסגרת המאבק בקורונה להקצות 120 מיליון שקל לטובת התקנת המערכות בכיתות הלימוד. על פי הודעת משרד החינוך, המערכות נבדקו והוכחו כמפחיתות ב-99.5% נוכחות וירוסים באוויר, מה שאמור היה לתרום לא רק במאבק בקורונה אלא גם בהפחתת תחלואה שונה במהלך השנה.
בעקבות הצלחת הפיילוט שקיים משרד החינוך, בו נרשמה ירידה של 30% בהידבקות בקורונה, הוציא המשרד קול קורא לרשויות להשתתף בפרויקט, כאשר עלות ההתקנה לכל כיתה עמדה על קרוב לאלפיים שקל. גורם באחת החברות שנבחרו להתקין את המערכות סיפר השבוע כי עיריות רבות בחרו להשתתף בפרויקט ולהתקין את המערכות, ביניהן תל אביב ואשדוד, באר שבע, פתח תקווה ואחרות. עם זאת, השנה התברר כי לא מעט רשויות בחרו שלא להשתתף בפרויקט, ביניהן ראשון לציון ורמלה.
במהלך השנה האחרונה עלו תהיות על יעילות המערכות, ושחר גורן, מנכ"ל חברת ש.ה. גורן המייבאת לישראל את המערכות של חברת GPS האמריקאית, אמר לעיתון גלובס: "מוצרי GPS מותקנים היום בבית הלבן, באייר פורס 1, משרדי גוגל ובסך הכול מאות אלפי התקנות בארה"ב. בפיילוט שערכנו בעמק חפר ראינו ירידה של 50% במספר החיסורים וימי המחלה, לעומת עשרות מאומתים באותה תקופה בשכבות אחרות בהן לא הותקנה המערכת".
מדוברות העירייה נמסר: "מדובר בפרויקט הכרוך בהשקעה גדולה אשר נבחן על ידי גורמי המקצוע בעירייה, במיוחד בהיבט הכדאיות הבריאותית. בשל כך החליטה העירייה, בדומה למרבית הרשויות המקומיות, שלא להצטרף אל הפרויקט".