עמותת סחלבים העירונית צפויה לסגור את היחידה הקהילתית להתפתחות הילד, במהלך שמעורר את כעסם של עשרות הורים במודיעין.
במרכז ברחוב תלתן בעיר מוצעים להורים במחיר מסובסד שורה ארוכה של טיפולים, מריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת, דרך פיזיותרפיה, טיפולים רגשיים בתחומים שונים ועד לטיפולים פסיכולוגיים. את המרכז הקימה העירייה, בדומה לרשויות אחרות, באמצעות עמותת סחלבים העירונית לפני למעלה מעשור, זאת בשל המענה הלא מספק שעמד אז בעיר לרשות ההורים מצד קופות החולים. מרבית ההורים והילדים המטופלים מגיעים למרכז מצויידים בטופס 17 מקופות החולים, כאשר העירייה נושאת בחלק מהעלויות, בנוסף לעלויות שהיא סופגת בשל הפעלת המתחם והעסקת המטפלות כשכירות.
כאמור, ההחלטה על סגירת המרכז, הצפויה להתרחש בחודשים הקרובים, עוררה את כעסם של חלק מההורים. אחת מהם סיפרה השבוע למודיעין News: "זאת החלטה מקוממת מאוד מבחינתי. דווקא בתקופה הזאת, של מלחמה וחוסר ודאות ויוקר המחייה שמשתולל, דווקא עכשיו לסגור את המרכז העירוני ולקחת מאיתנו את הסבסוד? מה אני אמור לעשות עכשיו, לחכות חודשים עד לטיפולים בקופת חולים? לשלם הרבה יותר על טיפול פרטי? מאיפה אשלם?".
הורה נוסף עימו שוחחנו השבוע אמר: "גם אם בעירייה צודקים בטענות שלהם והם לא אמורים להפעיל כזה מרכז, הרשות המקומית פה מספיק חזקה כלכלית כדי לשאת בעלויות ולהקל על ההורים, שגם כך מתמודדים עם החיים במודיעין שהם מאוד-מאוד יקרים. הם לקחו את ההחלטה הקלה, וזה בא על חשבוננו".
גורמים בעירייה הסבירו השבוע כי העירייה למעשה הקימה את המרכז על מנת לתת מענה להורים, אולם מאז המצב השתנה וקופות החולים מעניקות שירותים אלה כיום בעיר. עוד אמרו כי במהלך השנים האחרונות העלויות הלכו והאמירו, ובחודשים האחרונים ניסו ללא הצלחה לגרום לקופות החולים להגדיל את השתתפותן כדי שיוכלו להמשיך את פעילות היחידה. לדברי גורמים המעורים בפרטים, כחלק מזה אף ביקשו בסחלבים מהמטפלים ומטפלות המועסקים כשכירים לעבור לעבוד במתכונת פרילאנס, מה שיחסוך לעמותה חלק מההוצאות, אולם אלו סירבו לבקשה. עוד הוסיפו כי למעשה אין זה תפקידה של העירייה לתפעל יחידה שכזאת, אלא של קופות החולים, אולם גם אם יש צדק בדברים הרי שבערים אחרות, דומות למודיעין מבחינת גודל האוכלוסייה והמעמד הסוציואקונומי (הרצליה, רעננה, קריית אונו ואחרות), העיריות מפעילות גם הן מרכזים כאלו.
אלעד שמעונוביץ, סגן ראש העירייה ויו"ר סחלבים, מסר השבוע: "אחרי חודשים ארוכים של מו״מ קופות החולים מסרבות לעלות את התעריפים להשתתפות בעלות הטיפולים וסחלבים, שזה לא בליבת הפעלות שלה, אינה יכולה להמשיך ולסבסד את השירות עבורן. לטיפולים הניתנים ביחידה יש משמעות רבה עבור הילדים וההורים בכל זמן, ובטח בתקופת מלחמה ובשנה מאתגרת שעוברת על כולנו, ואני מקווה שקופות החולים יתעשתו ויבינו שהן צריכות להכניס את היד לכיס ולתת שירות טוב יותר לתושבי העיר, אם זה דרך היחידה להתפתחות הילד ואם זה בפתיחת מרפאות ושירותים חדשים בעיר".
מעמותת סחלבים נמסר: "המרכז להתפתחות הילד של עמותת סחלבים הוקם בשנותיה הראשונות של העיר, בזמן שלא היו בנמצא גופים רפואיים שיספקו שירותים מסוג זה לאוכלוסייה. המרכז העניק טיפולים רפואיים שאמורים להינתן על ידי קופות החולים ובאחריותן לספק למבוטחים שלהן, בתמורה לתשלום שהן גובות. כיום, קיימים בעיר מרפאות וגופים נוספים שמספקים את המענה הטיפולי. חשוב להדגיש כי מתוך התחשבות במטופלים ימשיכו להתקיים הטיפולים שכבר החלו עד לסיומם בשבועות הקרובים. עוד נציין כי בהמשך לשיחות שהתקיימו מול נציגי קופות החולים, אלו הביעו את רצונן לקלוט את עובדי היחידה על מנת להרחיב את היצע השירותים שלהן עבור תושבי העיר".