מישהו לרוץ איתו

איילת לוין
2014-07-06 01:00:00
2014-07-06 01:00:00

"רצי מודיעין" היא קבוצה של כ-300 גברים ונשים מהעיר הרצים ברמות שונות, חלקם רצים שנים רבות וחלקם רצים מתחילים. פעילותם עד היום הסתכמה במפגשי ריצה מדי יום רביעי לפנות בוקר ביער בן שמן, לריצת 10 ק"מ, פעילות אינטרנטית בקבוצת הפייסבוק – שם הם משתפים, מעדכנים ומספרים חוויות בכל הנוגע לריצה והשתתפות במרוצים שונים, חצאי מרתון, מרתונים ותחרויות ספורט אחרות המשלבות ריצה (לא כל הרצים בקבוצה משתתפים במרוצים).

בעקבות פנייה של מספר תושבים המשתייכים לקבוצה זו לראש העיריה ולמחזיק תיק הספורט, אלעד שמעונוביץ, לייצר שיתוף פעולה בין הקבוצה לעיריה, יצרו במחלקת הספורט תכנית עירונית במטרה לסייע לרצים ממספר היבטים: כלכלית, ייצוגית וספורטיבית.

לפני מספר שבועות התקיים ערב ההשקה של התוכנית החדשה בבית סחלבים. הגיעו לברך אלעד שמעונוביץ, חנן דנצינגר, מנהל מחלקת הספורט בעיריה, שי שוורץ – נציג הרצים ואבי סוויסה מאמן הקבוצה. "אחת המטרות העיקריות", אמר דנצינגר, "היא להפוך את קבוצת רצי מודיעין לקבוצה עירונית ייצוגית וליצור גאוות יחידה בקרב הרצים במיוחד במרוצים ותחרויות".

במחיר של 150 שקלים בחודש יקבלו הרצים המעוניינים בכך אימון שבועי ע"י המאמן המקצועי אבי סוויסה, שיתקיים בכל יום שני בערב. בנוסף למפגש זה המאמן ייבנה לרצים תכנית אימונים בהתאם ליעדים, גם לרצים שמתחילים מאפס וגם לרצים מקצועיים המעוניינים לשפר את תוצאותיהם. ניתן להיות בקשר רציף עם המאמן ולקבל תמיכה יומית לעמידה ביעדים.

חשוב לציין שהדבר אינו במקום ריצת הבוקר ביום רביעי אלא בנוסף, ורק עבור מי שמעוניין בכך. בנוסף הרצים מקבלים חולצה רשמית ומקצועית של 'רצי מודיעין', בדיקות בריאות בעלות מסובסדת וביטוח ספורטאים בהנחה משמעותית – דרך הביטוחים של העירייה.

"מחלקת הספורט תסייע לקבוצה להירשם גם לתחרויות מקצועיות ברחבי הארץ על מנת לייצג את העיר כאשר המחשבה היא בעתיד לבנות תשתית לקבוצה מקצוענית שגם תירשם באיגוד האתלטיקה", הסביר שמעונוביץ'. יצרו תפקיד במחלקת הספורט  – מזכיר הקבוצה שיהיה אחראי על ריכוז כל האלמנטים הנוגעים לרישום למרוצים שונים כולל הסעות, הרישום וכל דבר אחר הנוגע ללוגיסטיקה.

חנן, אימון משותף לרצים מתחילים ורצים מקצועיים?

"אנחנו נבחן מה כמות הנרשמים ומה רמת הכושר שלהם, אם תהיה קוטביות גדולה מדי יתכן מאד ונחלק את האימון השבועי למספר מפגשים במהלך השבוע לפי רמות".

(צילום: דובר העיריה)

 

כתבות נוספות

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

המשך קריאה »