אפייה כמו כל מיומנות היא מלאכה שאותה צריך ללמוד והדרך ללמידה לעולם אינה חפה מטעויות. אנחנו כאן כדי לעזור לכם להפחית את כמות הטעויות עם כמה שיותר טיפים שיעזרו לכם להימנע מהן. אם תקפידו לעקוב אחר הטיפים שתקראו כאן, תוכלו להתקדם במהירות שיא אל עבר הצטיינות באפייה, שתהפוך את כל העשייה למהנה יותר. הנה הטיפים לפניכם.
אי דיוק במרכיבים
אפייה היא במידה רבה מדע מדויק. בעוד שבבישול אלתור בכמויות ותיבול הם מבורכים, באפייה ישנה חשיבות מכרעת באיזון בין המרכיבים ואופן האיחוד ביניהם. כדי להימנע מטעות זו הקפידו לקרוא את המתכון בדיוק רב ולמדוד בצורה המדויקת ביותר את המרכיבים שלכם. אנו ממליצים אפילו לרכוש משקל אפייה וכוסות מדידה כדי שכל מידה תהיה בדיוק כמו שצריך.
דרך נוספת שבה ניתן לשגות עם מרכיבים היא לשכוח מרכיב בעת ההכנה. לעיתים אנו קוראים את רשימת המרכיבים בחיפזון וכך מרכיב מפתח הולך לו לאיבוד. הקפידו לעבור אחר רשימת המרכיבים באיטיות ואף לסדר לכם רשימה משלכם שתבטיח שיש לכם את כל מה שצריך.
מרכיבים בטמפרטורה לא נכונה
אולי תופתעו לגלות אך באפייה ישנה חשיבות גדולה ביותר לטמפרטורת המרכיבים שבהם משתמשים. לכל מתכון יש להתאים את הטמפרטורה הנכונה, ישנם כאלה הדורשים מרכיבים בטמפרטורת החדר, כמו בהכנת עוגת מייפל בחושה או כל עוגה בחושה אחרת. ישנם מתכונים הדורשים שהמרכיבים יהיו קרים, כמו בהכנת בצק פריך לקלתית של טארטים או להכנת עוגיות. טמפרטורת המרכיבים תורמת גם לפעולות איחוד בין מרכיבים וגם לפעולות התפחה, כך שחשוב מבעוד מועד להבין מה המתכון שאתם מכינים דורש.
לדלג על ניפוי מרכיבים
אם אתם רוצים ליהנות מערבוב מרכיבים מהיר וקל, ניפוי מרכיבים יבשים כמו אבקת סוכר וקמח הוא הדרך הנכונה לעשות זאת. ניפוי המרכיבים היבשים הללו יעזור לכם להימנע מגושים מיותרים, במיוחד כאשר מכינים בלילות לעוגות או לפנקייקים.
טמפרטורת תנור לא נכונה
הטיפ הבא עשוי להיות מעט מתעתע, הרי בכל מתכון רשומה טמפרטורת התנור הנכונה לאפייה. יחד עם זאת חשוב לזכור כי בתנורים ביתיים עשוי להיות הבדל בטמפרטורות בין תנור לתנור, במיוחד אם מדובר בתנור ישן לעומת חדש. לכן, ייתכן כי במקרה הזה טעות אחת או שתיים אינן ניתנות למניעה, שכן תצטרכו ללמוד את חום התנור הביתי שלכם. אך ברגע שתלמדו את ההבדל תוכלו בקלות לנווט את האפייה הנכונה של כל מאפה.
פתיחת התנור מוקדם מדי
כאשר אופים מאפים כמו עוגות גבינה למועד פתיחת התנור ישנה חשיבות מכרעת. פתיחת התנור בשלב מוקדם מדי יגרום לצניחת המאפה בו השקענו כל כך וכך לא נקבל את התוצאה הרצויה. מועד פתיחת התנור חשוב גם כאשר מכינים מטעם כמו סופלה למשל. כאשר פותחים את התנור בעודו חם, האוויר החם יצא במהירות והפרשי הטמפרטורות המהירים הם אלה שיגרמו לצניחת העוגה. לכן, חשוב לאפשר לתנור להתקרר לגמרי בעודו סגור, בטרם תפתחו את הדלת להוצאת המאפה שלכם.
אפיית יתר
כמובן שאחת הטעויות הנפוצות ביותר באפייה היא אפיית יתר של המטעמים. אפיית יתר מובילה לעוגות ומאפים יבשים ואף עשויה לגרום להם להישרף. כדי להימנע מטעות זו חשוב לבדוק היטב את המאפה בזמן האפייה, מבלי לפתוח את התנור כמובן. חשוב שלא לסמוך יתר על המידה על זמן האפייה הכתוב במתכון, שכן כפי שציינו קודם לכן לכל תנור עשויה להיות טמפרטורה מעט שונה. הקפידו להשגיח על המאפים בזמן האפייה וכך תמנעו מהם להישרף.
הכנה שגויה של כלי האפייה
מכירים את התרחיש שבו אפיתם עוגה יפה לתפארת, אך כאשר אתם ניגשים להוציאה מהתבנית אתם נתקלים בהתנגדות הפוגמת במראה? לרוב תרחיש זה קורה כאשר מתבצעת הכנה שגויה של כלי האפייה שבו העוגה נאפית. כדי לוודא שטעות זו לא תתרחש יש להקפיד על שימון של תבנית העוגה או ציפוי דפנותיה בנייר אפייה, כך תוכלו להיות בטוחים שחילוץ העוגה יהיה מוצלח. כאשר מדובר בעוגות גבינה אנו ממליצים אף להשתמש בתבנית קפיץ, המאפשרת הסרה של דפנות התבנית ללא קושי.
לסיכום, כפי שאתם יכולים לראות ישנם טיפים מעולים שיסייעו לכם להימנע מטעויות אפייה. יחד עם זאת זכרו כי לטעות זה אנושי ואנו יכולים ללמוד המון מהטעויות שלנו, גם כאשר מדובר בטעויות אפייה.