גל פתיחת העסקים החדשים במודיעין נמשך גם עם בוא הקיץ, כאשר את המגמה ניתן לראות במובהק במיוחד בעסקי המזון.
לאחרונה נחנכו בעיר שלושה בתי עסק חדשים: רשת איטליינוס שהגיעה לראשונה למודיעין והתמקמה ברחוב גולדה מאיר בשכונת מורשת; TWOSOME – המבורגריה חדשה שתהיה פתוחה גם בשבתות ותפעל בבניין אטריום בפארק הטכנולוגי; וסניף חדש של רשת night coockie, שנפתח במע"ר ויפעל גם בשבתות.
להתאהב בבצק
רשת איטליינוס הגיעה למודיעין ופתחה את הסניף שלה בעיר יומיים לפני המתקפה באיראן, כשברק אור, אחד השותפים, כבר נמצא עמוק בעוד סבב מילואים שלא נגמר. למרות הקושי, הם לא ויתרו ויצאו לדרך. את המקום פתח אור יחד עם דביר שחגי, כאשר שניהם מנהלים סניפים נוספים של הרשת.
המקום החדש כשר ויתפקד בבקרים כבית קפה שכונתי, אחר הצהריים כפיצרייה שודרגת ובערבים כמסעדה איטלקית ומקום בילוי קליל בליווי אלכוהול. בימי ראשון מציעים במקום אכול כפי יכולתך ב-89 שקל לסועד.
כאמור, ברק אור, בעל הזיכיון במודיעין ושותפו של שחגי, תרם כבר מעל ל-400 ימי מילואים, ותוך כדי פתיחת העסק במודיעין הוא קיבל שוב צו 8, עזב הכל ויצא לשרת את המדינה בלי היסוס. "פתחתנו את הפיצרייה במודיעין לפני חודש, אני והשותף שלי ברק אור", סיפר השבוע שחגי, "ברק מתעתד לגור במורשת, ולכן היה הגיוני גם שהוא ינהל את הסניף".
על הרשת הוא מספר: "הרשת נפתחה ב-2009. יש לי אהבה אדירה לעולם הבצקים, ובמיוחד למטבח חלבי. לרשת שלנו יש קונספט מיוחד – בבוקר הסניף מתפקד כבית קפה, אחר הצהריים כפיצרייה משפחתית ובערב בהסעדה מלאה, בקונפסט מאוד ייחודי שבו אנחנו פותחים ללקוחות שולחן מלא במבחר מנות איטלקיות – ראשונות, עיקריות, פיצות וקינוחים – במחיר של 89 שקל לסועד".
על התפריט במקום מספר שחגי: "אנחנו מציעים פסטות, סלטים, מאפים, קינוחים, ופיצות כמובן. הפיצות מיוחדות, ומה שמייחד אותן זה בדרך כלל בחומרים. אנחנו לא שמים בבצק סוכר לבן רגיל אלא סוכר ענבים, ופותחים אותו על קמח תירס, מה שנותן קריספיות מטורפת. יש לנו פיצה מרגריטה קלאסית ופיצות ספיישל, יש לנו 27 סוגי תוספות לפיצות. בפסטות יש לנו רביולי (גבינה, בטטה ועוד), וברטבים אלפרדו, נפוליטנה, רוזה, שמנת פסטו ועוד. יש לנו גם סלט קיסר, חלומי, סלט יווני, סלט טונה ועוד, ובקינוחים יש עוגת טירמיסו, עוגת שוקולד, כדורי סינבון ועוד".
אל הסניף החדש מגיע שחגי עם ניסיון רב שנים במטבח האיטלקי. "יש לי אהבה מטורפת לתחום", הוא אומר, "מאז שהייתי נער עבדתי בפיצריות. גם עברתי הכשרה באמסטרדם, שם לימדו אותי שיטות מיוחדות לטיפול בבצק, שגורמות לך להתאהב בו".
למה החלטתם לפתוח דווקא במודיעין?
"ראיתי את ההתפתחות של העיר, במיוחד של שכונת מורשת, שם הייתי אמור לקנות דירה. בסוף לא יצא שאגור שם, אבל ברק הולך לגור שם והוא ינהל את המקום. כשהוא אמר שהוא מתכוון לגור במורשת התחלנו את התהליך ביחד. הוא הגיע לסניף בפעם הראשונה רק לפני שבועיים, אחרי שרק ראה את הכל רק דרך הטלפון. כרגע הכל עליי עד שהוא יחזור מהמילואים. בשלב הזה אנחנו עדיין בהרצה והמקום פתוח מהשעה 16:00, עד שהמצב יתייצב".
עוד המבורגר, אבל שונה
בבניין אטריום, ברחוב המעיין 2 בפארק הטכנולוגי, השיקו לאחרונה זיו הרמן ועידן סימון את TWOSOME, לאחר ששני השפים עבדו יחד במספר מסעדות בעבר.
השבוע סיפרו השניים כי החזון שלהם ברור: "לייצר אטיטיוד חדש עם מקום ברמה קולינרית גבוהה והשקעה מיטבית בכל חומרי הגלם, ולהביא בשורה לצעירות וצעירים ולמשפחות במהלך כל ימות השבוע ובעיקר בסוף השבוע".
המקום החדש פועל במיקום בו פעל בעבר אלכסנדר ביר גארדן, ומציעה גם אפשרות לשבת על קוקטייל בחצר הגדולה. שעות הפעילות: שני עד שבת (כולל), בין השעות 18:00-23:00.
סימון, בן 29, עובד במטבחים מזה 12 שנים, ומחזיק גם בתואר ראשון בטכנולוגיות מזון. שותפו הרמן, עובד בתחום כבר 15 שנים. "החלטנו שאנחנו פותחים את המקום אחרי שלא מצאנו מקום שיענה על הדרישות שלנו במודיעין", מספר סימון, "היינו הרבה במודיעין בשנה האחרונה וראינו את מה שיש לעיר להציע, והחלטנו שאנחנו פותחים את TWOSOME, שמייצג את שנינו. אנחנו מייצרים הכל במקום, מהמנות הראשונות ועד לקינוחים, מהלחמניה ועד לחמוצים ולגלידה. הכל קורה כאן".
כידוע, מודיעין משופעת בלא מעט המבורגריות, חלקן ותיקות ומצליחות, אבל שני השותפים משוכנעים שלהם יש מוצר שונה. "אכלנו באלף המבורגריות, וזה לא קרוב לסטנדרט שלנו", אומר הרמן, "במקומות אחרים אתה מקבל לחמנייה קפואה והמבורגר קפוא. זה גרם לנו לחשוב. לא מצאנו מקום שמביא את המוצר לקצה, הכל מגיע מאואטסורסינג. אנחנו לא יזמים, אנחנו טבחים שפתחו להם מקום משלהם. המקום הוא סן פרנסיסקו סטייל, ובחרנו בקונספט של הגשה עצמית. אתה קם לקחת את השתייה שלך ממקרר עצום ומקבל כוס אטומה עם קרח בפנים. הקוקטיילים שלנו הם 200 מיל' ולא 160 מיל', ועולים 52 שקל ולא 62 שקל. אנחנו רוצים שתאכל ותשתה ולא תרגיש ששילמת משכנתא. המבורגר עולה 57 שקל וצ'יפס שמטוגן בשומן בקר עולה 18 שקל".
מלבד ההמבורגר, ליבת האירוע, המקום החדש מציע אפשרויות נוספות. "יש כנפיים קוריאניות", מספר הרמן, "יש חלת בצל, סלט קיסר, יש מנה טבעונית ויש מנות ילדים. כל ילד שצועק 'דוד סימון' או 'דוד זיו' מקבל גלידה אמריקנית שאנחנו מכינים ממתכון שלנו. אחרי תקופת ההרצה המקום ייפתח כבר בשעות הצהריים. אנחנו פתוחים גם בסופי השבוע ויש לנו חצר מגניבה ומאוד נעימה לישיבה. בגישה שלנו אנחנו מגישים פאסט פוד איכותי, שלא נופל ממסעדות תל אביביות. יש פה מוצר פגז שנבנה על ידי שני טבחים שפתחו את החלום שלהם, ואין דבר שאנחנו יותר אוהבים מלארח".
למה בחרתם דווקא במודיעין?
"אני ירושלמי, ובמהלך חיפושינו בירושלים הבנו שזה לא האתר שלנו. חיפשנו בתל אביב ובדרך עצרנו במודיעין והתחלנו להסתובב ולהבין מה קורה בעיר. גילינו פה מחסור רציני במקומות שפתוחים בשבת. בחרנו במודיעין כי יש כאן אוכלוסייה צעירה וגדולה. אנחנו מאמינים בזה, זה נכון לנו וזה נכון לעיר. המטרה שלנו היא לשמור על סטנדרט גבוה. השקענו במקום שני מיליון שקל, ובינתיים התגובות מעולות. אנשים מאוד אוהבים את המוצר ונהנים. אנחנו בווייב מאוד חיובי. רק תצביעו ברגליים, כמו שאומרים. יש המון חנייה באזור, ובנוסף לזה יש רחבה ענקית שילדים יכולים להגיע עם קורקינט ולשחק והסביבה נעימה ומזמינה".